Ötvös Tibor

Decemberben visszafogott kínálat vár ránk

A játékvilágban a decemberi hónap mindig is visszafogottnak volt minősíthető és ez idén sincs másként.

Októberben és novemberben bőven volt mivel játszani bármely platformon, szóval nem meglepő, hogy a decemberi hónapra a kiadók kicsit visszafogottan adják ki a játékaikat. Ez a tendencia már évtizedek óta megfigyelhető és az idei december sem lesz kivétel ez alól. Mostanra inkább csak kiegészítők és apróbb független alkotások maradtak, de persze ezek között is akadnak olyanok, melyeket érdemes lesz kipróbálni.

Nyitánynak itt van mindjárt az éppen ma megjelent Doom VFR, mely sajnos Oculus Rifttel nem, de PSVR-rel illetve a HTC Vive-val működik is. Ezúttal nem Doomguy a főszereplő, hanem egy marsi invázió által meghalt katona tudata, mely képes megszállni robotokat, de a cél persze ugyanaz: kiirtani az idegeneket. December 5-én jön a Destiny 2: Curse of Osiris, mellyel a Bungie próbálja enyhíteni kicsit a rajongók haragját a kimaradt tartalmak és problémák miatt. A DLC-ben egyébként az első részből ismerős warlock, Osiris felkutatását kapjuk feladatul és ehhez a Merkúrra látogatunk el.


Egy nappal később érkezik a SpellForce 3, melyben ismét ötvözi a THQ Nordic a valós idejű stratégiák és a szerepjátékok legjobb elemeit. A Hello Neighbor 8-án érkezik és feladatunk kideríteni, mit is rejteget titokzatos szomszédunk a pincében. Ezt persze nem nagyon szeretné a fickó, így mindenféle csapdákat és megfigyelőrendszert kell kikerülnünk. December 12-én jön egy fantasztikus alkotás, az Okami HD, mely a Sony gépére jelent meg első körben 2006-ban, ám sajnos nem robbant akkorát, mint azt megérdemelte volna. Most multiplatform premierrel már erre jóval nagyobb az esély.

És nagyjából ennyi, le is zárul a december. Persze akadhatnak még előre be nem jelentett premierek, de őszintén szólva meglepő lenne, ha bármely kiadó mostanra szúrná be a címét. Januárban sem lesz sokkal nagyobb a kínálat, jelen pillanatban csak a Street Fighter V: Arcade Edition dátuma biztos.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!