MTI

Eladta veséjét, majd iPad 2-t vett belőle

Eladta egyik veséjét egy kínai fiatalember, majd a pénzből vett magának egy iPad2 táblagépet és egy iPhone-t - terjedt el a kínai online médiában, miután az érintett a televízióban is bemutatta testén a friss heget.

A Cseng családnevű 17 éves középiskolás az interneten akadt össze egy veseügynökkel, aki 20 ezer jüant, vagyis több mint 560 ezer forintot ajánlott az egyik veséjéért. Cseng április 28-án elutazott a Hunan tartománybeli Csencsouba, ahol hozzájárulásával három ember felügyelete mellett kioperálták az egyik veséjét egy kórházban. Huszonkétezer jüant kapott érte. Hazafelé megvette az Apple két slágertermékét, de az édesanyja később gyanút fogott.

A gyereknek ugyanis véres volt a vizelete, és az anya egyébként sem értette, hogyan juthatott fia a drága holmihoz. Cseng végül mindent bevallott, majd az anyjával együtt ismét Csencsouba utazott, ahol jelentették az esetet a rendőrségnek. A három ismeretlen közvetítő mobiltelefonját hiába próbálták megcsörgetni, elérhetetlennek bizonyultak. A kórházról kiderült, hogy nem végezhet veseátültetést.

Az intézmény vezetése "mosta kezeit", elhárította a felelősséget, és tagadta, hogy közük lenne a műtéthez, mivel - mint állították - urológiai osztályuk egy Fucsien tartományi üzletemberrel van szerződéses kapcsolatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #11
    Jaja, ahhoz képest hogy az oroszok mennyiért adták el Alaszkát az amerikaiaknak. Vagy mondjuk Árpád Szvatopluktól a Kárpát medencét mennyiért "vette meg", bár ott a tulajdonjog eltérő értelmezése befigyelt.
  • norbeey01 #10
    Az a borzasztó hogy sokan gondolkodnak úgy mint Rotyoka #7 a fiatalok közül, már csak divatból is apple cuccokat akarnak olyanok is akik semmit nem is értenek hozzá és igazából mind1 lenne milyen telefont vesznek. Sokat hallom hogy divatos meg hogy csajozós telefonnak titulálják :D Egyik ismerősömet megkérdeztem anno mikor vette még az előző generációsat 2éves elővfizetéssel és kiszámoltuk hogy bizony bő negyed milliót fizetett ki rá...2év alatt
  • Praetor #9
    2-3 havi fizetésért? Eléggé bagó összeg az egészségedért (fél vesével drasztikusan romlik a terhelhetősége és ezzel az életminősége is az embernek). Azt hiszem, hogy én egy komplett országért sem adnám.
  • sanyicks #8
    560k-ért? LOL az semmi, nulla összeg. Egy szervért normális helyen milliókat adnak.
  • Rotyoka #7
    Ennyiért lehet én is eladnám
  • zyppy #6
    Szerintem az Apple-t kellene beperelni.
  • lamer the true #5
    Mellékhatás: beteges vonzalom a rizshez :)
  • bigjoe #4
    Ezt a barmot...
  • sanyicks #3
    hát igen :)
  • jtrencsenyi #2
    Szeintem próbálkozz inkább az iPad 3 megjelenése után. :)