MTI

Szárnyalnak az e-könyv-eladások az Amazonon

Továbbra is az elektronikus könyvek sikere uralja az Amazon internetes áruház könyveladásait: a Kindle-olvasóra szánt elektronikus formátumú kötetekből többet adnak el, mint a hagyományos könyvekből.

Április 1. óta száz eladott papírkönyvre - puha- és keményborításúra egyaránt - 105 elektronikus jut - közölte csütörtökön Jeff Bezos, az Amazon vezetője. Az összesítésben nem vették figyelembe az ingyenesen letölthető könyveket. Az internetes áruházban 2011 első negyedében háromszor annyi e-könyvet adtak el, mint a 2010-es év hasonló időszakában. Különösen megnőtt az érdeklődés az elektronikus formátumú könyvek iránt Nagy-Britanniában.

Az Amazon bejelentette azt is, hogy óriási siker a Kindle-olvasó új generációja, amely a korábbi legolcsóbb, 139 dolláros ár helyett már 114 dollárért elérhető. A pár hete kapható eszköz máris megdöntötte a korábbi eladásokat az Egyesült Államokban. Az internetes óriás tavaly júliusban közölte először, hogy az e-könyvek eladása meghaladja a nyomtatottakét. Az elektronikus formátum sikere azóta tart, előfordult, hogy száz eladott papírkönyvre 115 e-könyv jutott.

A 2007-ben megjelent Kindle fő vetélytársa a piacon a Barnes & Noble cég Nook-, és az Apple iPad-készüléke. A Barnes & Noble kedden New Yorkban mutatja be új e-olvasóját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Komolytalan #1
    Azért azt ne felejtsük el, hogy a 114 dolláros az Ad-sponsored, vagyis a képernyővédő képek reklámok, és csak az usákoknak jár ilyen, mi csak 139 USD-ért tudunk rendelni (+21USD szállítás):
    Kindle Ad-sponsored