Gyurkity Péter

Készül a PlayStation telefon

A legújabb hírek szerint a Sony Ericsson a PlayStation konzolok nevét felhasználva dobná piacra saját fejlesztését, amely mobiltelefon mivolta ellenére a játékokra koncentrálna, mintegy mini-konzolként.


Egy rajongói fantáziarajz
Az Engadget szellőztette meg elsőként a hírt, amelyben beszámoltak a gyártó terveiről. Ebből megtudhattuk, hogy meglehetősen kevés konkrét információ szivárgott ki a Sony Ericsson berkeiből, ezekből azonban már kirajzolódik, hogy nagyjából mire is készül a cég. Várhatóan az ősz folyamán vehetjük majd kezünkbe a játékos mobilt, amely az Android 3.0 operációs rendszer alatt futna.

A forrás szerint a készülék valahol a PSP Go, illetve a Samsung Captivate között helyezkedne el, mind külsőben, mind pedig a funkcionalitás terén. A telefon csúsztatható lappal érkezik, ezen azonban a szokásoktól eltérően nem a billentyűzet, hanem a játékokhoz használt vezérlők helyezkednek el - a jól ismert szabvány D-Pad kontroller, valamint egy hosszúcska touchpad a manuális irányításhoz. A megoldás továbbá 1 GHz körüli Snapdragon processzort, valamint 5 megapixeles kamerát kaphat, ezt pedig egy 4 hüvelyk körüli kijelző egészíti ki. Az biztosnak tűnik, hogy a telefon PlayStation név alatt jelenik meg, bár különbözni fog a Sony konzoljaitól, már csak az Android OS miatt is.

Amennyiben Sony Ericsson valóban piacra dobja a készüléket (állítólag erre már mérget vehetünk, és valószínűleg októberben kerülne sor erre), ez lesz az első játékos mobil a Nokia N-Gage óta, amely 2003-as megjelenését követően nem aratott nagy sikert, bár azért kialakította a maga fanatikus rajongói körét. Arról még nem esett szó, hogy a Sony mely játékokat mellékelné a készülékhez, bár a forrás arról ír, hogy elsősorban a PSX és PSP alkotásokat szeretnék elérhetővé tenni - az is elképzelhető persze, hogy vadonatúj címeket láthatunk majd a mobiltelefonon. Az egyes játékokat az Android Market rendszerén keresztül tölthetjük majd le, egyelőre ismeretlen árakon.

A Sony Ericsson kapcsán egyébként egy 2007-es szabadalmi beadvány óta vissza-visszatérő pletyka egy ilyen megoldás várható megjelenése. Most minden bizonnyal valóban sor kerül a debütálásra, innentől pedig nem lehet kérdés, hogy a Microsoft maga is hasonló lépést hajt végre, már csak azért is, mert a Windows Phone 7 kezeli az Xbox Live platformot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #17
    Ez azért nem android a PSP-n csak egy használhatatlan shell aminek semmi értelme. Van ilyenből windowstól kezdve minden, de attól még nincs rajta az az oprendszer.
  • sathinel #16
    psp with android http://www.youtube.com/watch?v=TjFOSs5YKm4

    És emulátorok is jól futnak android alatt más telókkal: http://www.destructoid.com/android-playstation-emulator-is-in-the-works-175550.phtml
    Playstation emulátor androidra

    És :
    "I have the Nexus One and have the GBC and GBA emulator on it. I constantly love it for Zelda, Pokemon, and the Final Fantasy Ports. That said I don't think this would work well just do to control issues. The only thing I can see working are JRPGs, and that's probably pushing it. Any GBA games that requires a decent amount of use with L or R button becomes a bitch to play, having 2 of each probably won't be enjoyable to play at all. These emulators work best with NES and GB/GBC, just because anything more than D-pad plus A+B is too much to deal with on such a small screen and obvious lack of buttons on Android's powerhouse phones, the Nexus One and now the EVO."

    Tehát valsz nem lessz nehéz dolguk.
  • Ferrer #15
    N-Gage volt a király..
  • zola2000 #14
    Jó, de nincs rá komolyabb játék, a chaos theoryig még elment a splinter cell, de ez a conviction már egy olyan tömegjáték lett, amit nem is kilóra, hanem tonnára mérnek...
  • narumon #13
    Nem hinném, hogy bármilyen androidon menni fog amit ide a sony kitalál. Az nagyon ellentétes lenne az érdekeivel. Lesz PSP Phone only...
  • trabiubi #12
    Ez igazából most azt jelenti, hogy végre elkezdenek Androidra fejleszteni normális játékokat?
  • sathinel #11
    Fura hogy multkor lehurrogtak mert mondtam hogy a blue-ray miatt valsz a sony még tör borsot az apple orra alá. És már akkor is látszott hogy az androidot fogják támogatni. Úgynézki mégis igazam lessz. Andoid durván fog fejlődni ha mellé állnak a nagy cégek. Dell, sony, samsung, stb cégek nem kis cégek. Ezekkel lehet szórakozni, és 1-2 évig akár meg is lehet őket előzni, de ha valaki agresszív az viselje a következményeket.
  • sathinel #10
    hm ennyi erővel nvidia, intel, amd mind ezt csinálja évek óta. Megbüntetni érte őket??? ezt nem értem.
  • YaniMan #9
    Kíváncsi leszek, indul-e vizsgálat a Sony ellen, amiért egy meglévő terméküket felhasználva akarják elterjeszteni az újabbat. A Microsoft ellen ugye volt ilyen... (nem seggnyalás, csak igazságérzet)
    Persze ez valamennyire más helyzet, de azért egy vizsgálatot megér, nem?
  • narumon #8
    AZért gyerekek hova fejlődik a technika, néhány éve még örültönk ilyen grafnak a számítógépen most meg egy "rongyos mobil" is tudja ezt...

    Tom Clancy's