Napi Online

Google-Verizon paktum készül?

A vonalason nem, a drót nélküli hálózaton azonban saját belátása szerint lassíthatja vagy blokkolhatja az interneten elérhető tartalmat a vezető amerikai távközlési cég, a Verizon a Google-val való megállapodása szerint - értesült a New York Times.

Az USA szövetségi távközlési bizottságának égisze alatt hónapokig folytak a tárgyalások zárt ajtók mögött - a két említett cég mellett mások bevonásával is - az ágazat szabályozásáról; a Verizon-Google alku lehetővé tenné a távközlési cégnek, hogy a többiekhez képest felgyorsítsa a fizetős tartalomhoz való hozzáférést (ez értelemszerűen fékezné az egyéb tartalmak elérhetőségét).

Szakértők és civil szervezetek szerint a megállapodás sérti az internetes semlegességet, emellett az előfizetések drágulását, az internet lassulását idézheti elő. A Free Press elnöke, Josh Silver szerint a megállapodás bebetonozza a Verizon hatalmát és megnehezítheti az új fejlesztőknek a fogyasztók elérését.

A Google bejelentette, hogy megszünteti a tavaly nagy felhajtással bemutatott, szándékai szerint az e-mailt kiváltó projektjét, a Google Wave-et. A cég alelnöke, Urs Holzle szerint a felhasználók nem tudtak a várt mértékben alkalmazkodni az újszerű felülethez; az év végéig még működtetik az oldalt, majd különböző részeit más programokba építik be vagy a programfejlesztő közönség rendelkezésére bocsátják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bigjoe #1
    Szabotálni kell a google-t.. Azt hiszem mégsem veszek android telefont..