Napi Online

ORTT: Szabályozni kellene az internetet

"Amíg tíz évvel ezelőtt felháborodást váltott ki, úgy ma már egyre elfogadottabb, hogy lehet és kell is szabályozni az internetet" - mondta Szalai Annamária, az ORTT tagja a balatonfüredi Média Hungary konferencián.

"Az unió több országában most dolgoznak azon, hogy ez miként valósítható meg - nem általános kontrollról lenne szó, hanem például bizonyos kereső típusú tartalmak esetében szükséges a szabályozás, illetve a védett tartalmak reklámozása is indokolja a szabályozást" - véli a médiapolitikus. Mihók Attila, a Ringier Kft. ügyvezető igazgatója szerint a szabályozási elveknek azonosaknak kell lenniük az internet, a televízió, a sajtó esetében. "A szabályozatlanság káoszt, sérelmeket okoz" - hangsúlyozták a résztvevők. Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója szerint az ifjúságot meg kell tanítani a média használatára.

"Az Antenna Hungária célja, hogy Magyarországon ne legyen egyetlen másodrendű állampolgár sem a digitális átállásnál, s ennek érdekében a cég mindent meg is tesz, de emellett meg kellene születnie egy szubvencionális sémának, amelynek keretében az állam segíti a rászorultakat" - véli Jean-Francois Fenech vezérigazgató. Bár a cégvezető nem utalt rá, ez a kormányzat döntése lenne, s az analóg szolgáltatás 2011 végi lekapcsolása előtt legalább fél-háromnegyed évvel korábban ismernie kellene az AH-nak a kormányzat szándékát ahhoz, hogy kellő időben tájékoztathassák a lakosságot.

A vezérigazgató azt is bejelentette, hogy az AH május 25-től a jelenlegi - kódolatlan, ingyen fogható - hét csatorna mellé egy újabb csomagot is piacra dob, ennek keretében 10 televíziós programot kínál 669 forintért havonta, egyéves hűségnyilatkozattal. Így az ügyfél ezért az összegért 17 csatornához fér hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • dr nigga #12
  Na csak ez miatt regisztráltam, de ki kellett várnom a 24 órát.
  Szóval,
  A rohadt mocskos tetű ingyenélő éhenkórász kurva anyátokat, hogy még ilyenekkel akartok pénzt keresni!
  Hihetetlen mit képzelnek már, komolyan!

  Tegyük fel, hogy így lesz, lássuk a gyakorlatban!
  Mivel oldjátok meg, amit nem lehet törni?
  Kiváncsi lennék!
 • FoodLFG #11
  山(^.^)山
 • GoldenAxe #10
  "ORTT: Szabályozni kellene az internetet"

  Szabályozzátok ! Tijetek a projekt ! Büdös köcsögök !

  [brutálnagy]https://torproject.org
 • Throme #9
  ortt
  nem látom benne az "internet" szót!
  maradjanak a kaptafánál! a rádiót és a tv-t már szétcseszték.

 • donceleger #8
  Én az ORTT-t szabályoznám! Rájukférne egy alapos fejmosás!!!! Mi a faszt képzelnek magukról?????????????
 • RiSeForMuSiC #7
  Azért kell a szabályozás, hogy a sok ingyenélő szabályozó úrnak és úrhölgynek legyen bizottsági munkája.
 • nobook #6
  Szerintem a gyerekvállalást kéne szabályozni, hogy ne születhessenek olyan gyerekek akik felnőtt korukban ORTT meg hasonló szervezetekben kezdenek el "dolgozni", majd feltételezett hatalmuk tudatában, mindenféle demagóg okosságokat hangoztassanak, majd megpróbálják ráerőltetni széles társadalmi rétegekre. Az ilyen emberek sokkal veszélyesebbek mint az internet valaha is lesz.

  (Persze az elejét nem gondolom komolyan, csak felcseszték az agyam.)
 • morden #5
  Az állam kényszerítő eszközökkel már jóideje próbálja megvédeni az állampolgárait, maguktól, ez sehol nem jött be, nemhiszem, hogy az ORTT-nek majd pont sikerülni fog :D
  Érdekes amúgy ez az ORTT mint szervezet. Ugye minden szervezet valami célért jön létre, namost 100ból 110 ember mondja azt, hogy az ortt teljesen impontens arra, hogy a céljár elére, mi lenne erre a megfelelő válasz ? 1, megszüntetik a szervezetet mert nincs értelme, vagy 2, átalakítják, ( vezetőcsere stb sbt). Ahogy nézem az ORTT mindezeknek keményen ellenáll.
 • akyyy #4
  lassan ? már mióta ott vannak a karikák, ráadásul már se AXN-en se viasaton se coolon nincsennek, ha meg rtl-t nézel vagy tv2-t akkro grat
 • fkomment #3
  Ezt az ORTT-nek: ..I..