Berta Sándor

A Microsofté lehet a Yahoo keresőüzletága

Az Európai Bizottság döntése értelmében a Microsoft tárgyalásokat kezdeményezhet a Yahoo keresőjének átvételéről.

Az Európai Bizottság úgy vélte, hogy amennyiben a Microsofté lesz a Yahoo keresője, akkor ez önmagában nem befolyásolja majd károsan, illetve nem fogja akadályozni az európai gazdasági térben zajló piaci versenyt. A Yahoo üzletága nem csak a keresőt foglalja magában, hanem az ahhoz kapcsolódó reklámrészleget és a Panama nevű online keresési platformot is.

Az Európai Bizottság megvizsgálta azt is, hogy a kooperációnak milyen közeljövőbeli hatásai lehetnek a piacra és annak résztvevőire, különösen a felhasználókra, a honlapok üzemeltetőire és a keresőtechnológiák licencelőire. A testület megállapítása szerint az együttműködés pozitív hatással lehet a piaci versenyre és a Microsoft megerősödhet a Google-lel szemben.


A két cég közötti korábbi megállapodás értelmében a Microsoft tíz évre szerzi meg a Yahoo keresőtechnológiájának kizárólagos használati licencét. Emellett a redmondi vállalat átveszi a Yahoo számos munkatársát. A Yahoo a következő tíz évben a Microsoft keresőtechnikáját alkalmazza majd. A két fél szabályozta a bevételek megoszlását is. Az első öt évben a Yahoo és partnereinek honlapján jegyzett keresésekből származó bevételek 12 százaléka marad a Microsoftnál, míg a fennmaradó 88 százalékot úgynevezett Traffic Acquisition költségkompenzációként a Yahoo kapja meg.

A két cég azt reméli, hogy az együttműködésüknek köszönhetően sikerül megerősíteni a pozícióikat a keresőpiacon, egyúttal pedig konkurenciát tudnak nyújtani a Google-nek. A Google részéről eddig még senki sem kommentálta a bejelentést, de az együttműködés egyelőre aligha veszélyezteti a Google keresőpiaci pozícióját. Mindenesetre a jobb piaci versenyből csak mi, felhasználók profitálhatunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DjDano #22
    Jelenleg a Mac OS X a Linux legfőbb ellenfele és nem a Windows!



  • NullZ3r0 #21
    És te Linuxot mikor használtál utoljára? Már rég nem konzolos a telepítő.
  • chuky123 #20
    Csak az a baj hogy már csak a telepités is bonyolultabb az átlag juzernek linuxon mint windowson. Átlaguser nem szereti a konzolt. Csak a Next->Nextet Már egy nyomtatót vagy bármely más perifériát pl webkamerát nehezebb belöni. A játékokról már nem is beszélek. Openoffice se Ms office. Sokszor teljesen máshogy jeleniti meg a doksikat.Persze jó vírusírtó nélkül nem ajánlott használni a wint netre.
  • NullZ3r0 #19
    "Senki nem erőlteti a Windowst" - a trollokat, az oktatási intézményeket, a nagyáruházakat, a gépgyártókat, a magyar kormányt és a Microsoftot kivéve tényleg senki.
  • NullZ3r0 #18
    És miért ne használjon az linuxot, aki abszolút nem ért a géphez? Egy Ubuntu Gnome-mal abszolút nem über bonyolult. Igenis léteznek olyanok, akik meg a Linxhoz szoktak, sőt, jobbnak találják, mint a vindózt, pedig nem túl nagy profik. És nem tudom hányszor írjam le: a Linux ezerszer biztonságosabb, mint az imádott vindózod.
  • hiftu #17
    Orvendek a tisztelt felhasznaloknak, hogy megint sikerult
    teljesen Off topic flame wart inditani.
    Maradjunk mar a temanal!

    Szoval, az MS hasznalja a Yahoo keresot, a Yahoo meg az MS-t?
    "Microsoft tíz évre szerzi meg a Yahoo keresőtechnológiájának kizárólagos használati licencét. ... A Yahoo a következő tíz évben a Microsoft keresőtechnikáját alkalmazza majd. "
  • DjDano #16
    Senki nem erőlteti a Windowst, de az tény, hogy a Linuxra csak egy nagyon szűk rétegnek van igénye :))

    Narxis mitől vagyok én MS vér fanboy? Ősszeszen 2 MS terméket használok, a Windows 7 és az Office (Word, Excel). Sőt a IE8 le is van pucolva a gépemről :)
  • [HUN]FaTaL #15
    A beállítások nagyrésze kimenthető reinstall előtt (AppData mappák, esetleg registry kulcsok bár utóbbit nem szoktam)
  • Szemjuel #14
    Tehát szerinted nekem jobb a Windows? Biztos jobban tudod nálam... És még én vagyok bitagyú?

    Igen, Te vagy! Mert még ebben is a támadást, és a fújlinuxot olvastad, közben szó se volt ilyenről! Egy szóval nem mondtam, hogy Te az használd! Azt mondtam, hogy akinek a számítógép kezelése is nehézségeket okoz, az ne használjon linuxot! Ha ez rád is vonatkozik, abban az esetben használj te is windowst :D ééééérted már bazmeg? :D vagy egyszerűsítsem még jobban? :D
  • NullZ3r0 #13
    Tehát szerinted nekem jobb a Windows? Biztos jobban tudod nálam... És még én vagyok bitagyú?
    Én meg egyéb ismeretek nélkül megmondom, hogy te meg egy idióta vagy.

    Már írtam, átlagusernek nem kéne vírus. Nemrég találkoztam olyannal, akinek annyira tele volt vírussal a gépe, hogy a net szolgáltató letiltotta. Csodálkozott, miután XP-t használt tűzfal és vírusirtó nélkül, a frissítéseket meg kikapcsolta, mert zavarta hogy állandóan ezzel basztatják. Na ilyen az átlag user.