Szekeres Viktor

Világpremier lesz The Pacific - A hős alakulat

A hazai HBO szinte napra pontosan az amerikai premierrel egy időben mutatja be az Elit alakulat készítőinek új minisorozatát, a The Pacific - A hős alakulat-ot.

Bár az elmúlt években egyre inkább csökkent az amerikai és a magyar sorozatpremierek közötti időbeli távolság, de pár hónap mindig eltelt az amerikai bemutató és a hazai sugárzás kezdete között. Ez többek között annak is köszönhető, hogy a magyar tévék nem akarják egy olyan sorozat korai premierjét kockáztatni, melyet 2-3 rész után levesznek műsorukról az amerikai csatornák - nem beszélve az esetleges kampányra költött forintmilliókról.


A másik gátja a hazai sorozat-világpremiereknek, hogy hiába kezdődne el egy széria ugyanakkor itthon és Amerikában, velünk ellentétben az óceán túlpartján nem folyamatos a sorozatok sugárzása, hol egy-két nagyobb, hol sok kisebb kihagyás van a részek között. Ennek köszönhető például az, hogy bár itthon, az AXN-en, pár héttel Amerika után látható volt a Flash Forward - A jövő emlékei, azonban 5 rész után majdnem két hónapra lepihent a sorozat, s lehet, hogy még egy közbeiktatott szünetre szükség lesz, hogy a magyar változat "ne előzze meg" az amerikait. (Pedig a technikai lehetőség meglenne a világpremierekre, hiszen a tévék már az amerikai sugárzás előtt megkaphatják az epizódokat, a szinkronstúdiók pedig elkészíthetik a magyar verziót.)

Épp ezért van jó helyzetben az HBO, hiszen egyrészt van hazai testvércsatornája, másrészt pedig a The Pacific - A hős alakulat minisorozat, így nem fenyegeti korai halál vagy hektikus sugárzási rend. Bizony, Steven Spielberg ismét összeállt Tom Hanks-szel és írótársaival, hogy egy II. világháborús, gigaköltségvetésű minisorozatot hozzanak el az HBO-ra, ez lesz a The Pacific - A hős alakulat. A széria első epizódja az amerikai premiert követő napon, március 15-én szinkronizáltan lesz látható az HBO-n, majd kedden eredeti nyelven, magyar felirattal újra át lehet élni a bevezető rész izgalmait. A következő epizódok hétfő esténként szinkronizálva és kedden eredeti nyelven, magyar felirattal kerülnek adásba.


Ráadásul a digitális HBO-előfizetéssel rendelkező nézőinknek azonban nem szükséges keddig várni az eredeti nyelvű epizódért, ugyanis már a premier napján is megnézhetik eredeti nyelven, opcionális választható felirattal a minisorozatot. Egyébként az HBO Digital nézői számára már a premier napján - várhatóan a délelőtt folyamán - elérhetőek lesznek az egyes epizódok.

A The Pacific és az Elit alakulat alkotógárdája tehát azonos, a téma továbbra is a második világháború, ám ezúttal az óceán túloldala, a csendes-óceáni hadszíntér, illetve az amerikai-japán harcok biztosítják a "díszletet"; és három tengerészgyalogos (Robert Leckie - James Badge Dale, Eugene Sledge - Joe Mazzello, John Basilone - Jon Seda) szemszögéből élhetjük át a második világháború borzalmait. Ez utóbbit szó szerint is vehetjük, hiszen Eugene Slegde és Robert Leckie élménybeszámolóján alapul a sorozat. A The Pacific - A hős alakulatban olyan történelmi események elevenednek meg, mint a guadalcanali, a Cape Gloucester-i, a peleliui és az okinawai, illetve az Iwo Dzsima-i harcok.


A minisorozat írócsapatát erősíti az a Bruce McKenna, aki "Az elit alakulat" egyik vezető írója is volt. A "Band of Brothers" könyv szerzőjének (Stephen Ambrose) fia, Hugh Ambrose pedig tanácsadóként vett részt az alkotófolyamatban, és egyébként ő a sorozathoz kapcsolódó könyv szerzője is. A fent említett gigaköltségvetés egyébként nem túlzás, hiszen az HBO, a Playtone és a DreamWorks mintegy 200 millió dollárt dobott össze a büdzsére, vagyis egy-egy epizód 20 millió dollárba került átlagosan. A The Pacific - A hős alakulat forgatási munkálatai Ausztrália különböző részein zajlott, és maga a gyártási folyamat majdnem két évet vettek igénybe összesen.

Az általunk is linkelt előzetesen és részleten kívül az HBO oldalán újabbakra is lehet lelni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asde3 #14
    Király lesz, várjuk.
  • KP27 #13
    Nem. Majd az lesz a cím, hogy a még elitebb alakulat :D
  • atomkrumpli #12
    a köv. sorozat Magyar címe mi lesz ? "Még hősebb alakulat"
    ejj ezek a cím adó legények
  • Kerub #11
    Legyen választható nyelv és felirat. Az UPC rendszere erre már képes csak nem használják ki... :S
  • trabiubi #10
    ja, kicsit régi :D
  • akyyy #9
    Nézzétek a cikk végén a linket!!!
  • Protosz #8
    Amikor meg csak elhintett info volt hogy lesz ilyen már akkor örültem, most h láttam a trailert is nem birok várni :D. Az elit alakulatot is megnéztem vagy kétszer. Ha az írok ugyanazok akkor sztem nem igen fog csalódás érni minket.

    Titkon reménykedek egy trilógiában :Paddig is bevesszük Okinawát :P
  • chuky123 #7
    Remélem torrentre is hamar kikerül. HBO-m sajna nincs. Elit alakulat se volt rossz.
  • Darth Sith #6
    jóféle :)
  • barcames #5
    láttam már tegnap reklámozták a a HBOn biztos jó lesz:)