Berta Sándor

Épül a mobiltelevíziós hálózat Ausztriában

Lezárult a MUX D osztrák DVB-H mobiltelevíziós platform kiépítésének harmadik szakasza, így már az előfizetők 53 százaléka foghatja a szolgáltatást.

A program keretében a korábban már kiépített rendszert bővítették ki és a Media Broadcast nevű cég egyben jelentősen javított a szolgáltatás minőségén is. A vállalat ezzel jóval a KommAustriával kötött szerződésben vállalt, 2009 januári határidőnél hamarabb adta át az új hálózatot és a hatóságok által előírt 50 százalékos lefedettséget is sikerült túlszárnyalnia. A mostani harmadik szakaszban új adóállomásokat szereltek fel Bécs-Himmelhofban, Graz-Schöcklben, Baden-Hartbergben, Mattersburg-Heubergben, Steyr-Troeschbergben és Bregenz-Lauterachban. A kínálatban jelenleg 5 rádióadó és 15 televízióadó (például az ORF1, a ORF2, a Pro7 Austria, az RTL, a Sat.1 Österreich, a Vox, az RTL2, az N24, a Super RTL) szerepel. Utóbbiak közül négy adó műsorát kifejezetten mobilformátumban sugározzák.


"A kezdetektől az volt a célunk, hogy minél hamarabb biztosítsuk a mobiltelevíziós szolgáltatást az osztrák piacon. Az, hogy a vállalt határidőnél előbb tudtuk megvalósítani az elképzelésünket, az az ORS és a Media Broadcast közötti kiváló együttműködést bizonyítja. Így mobilpartnereink még jobb helyzetből kiindulva kezdhetik meg a mobiltelevíziós csomagjaik értékesítését" - közölte Dr. Bertold Heil és Henrik Rinnert, a Media Broadcast AT két ügyvezető igazgatója.

Ausztriában június eleje óta van lehetőség a DVB-H rendszerben sugárzott adások vételére. "A nézőszám jelenleg csak néhány tízezres. Egyelőre ezzel elégedettek vagyunk. Azonban számos mobilszolgáltató indít majd a közeljövőben reklámkampányokat, így pont a karácsonyi ünnepek idején újra keresettek lehetnek a mobiltelevíziós szolgáltatások" - nyilatkozta Wolfgang Speer, a Media Broadcast szóvivője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!