Berta Sándor

Bundesliga-mérkőzések élőben mobilon

Figyelemreméltó akcióval rukkolt elő a T-Mobile. A német mobilszolgáltató a Bundesliga 2007/2008-as szezonjának első kilenc fordulójából élőben és ingyen közvetít meccseket.

A konszern az akcióval arról szeretné meggyőzni az embereket, hogy merjék adatforgalomra is használni a mobil készülékeiket. Sok mobiltelefon képes lenne az UMTS-technológia segítségével az adatforgalomra, azonban csak kevés felhasználó él ezzel a lehetőséggel. Egyrészt még kevés a megfelelő minőségű és árú ajánlat, sokan talán idegenkednek is például a mobil televíziózástól, ugyanakkor vannak, akik egyszerűen csak telefonálni és SMS-ezni szeretnének.

Nos, a T-Mobile meg szeretné mutatni, hogy a mobil televíziózásban milyen lehetőségek rejlenek, ezért a cég úgy döntött, hogy élőben és teljesen ingyen közvetíti a Bundesliga következő szezonjának első kilenc fordulójának mérkőzéseit. Akinek megtetszik a szolgáltatás, az októbertől 5 eurós havidíjért továbbra is előfizethet rá. Az egyes játéknapokra vonatkozó közvetítésekért pedig 2 eurót fognak elkérni. A cég természetesen megszerezte a Bundesliga internetes közvetítéséhez szükséges jogokat.

Péntekenként általában egy, szombatonként hat, vasárnaponként pedig két mérkőzést rendeznek majd. A pénteki és a szombati hét meccset, illetve ezek összefoglalóit az ARD közvetíti a Sportschau nevű magazinban, a ZDF Sportstudio című műsorában szombati összecsapások lesznek láthatók, míg a DSF vasárnaponként 22 órától tűzi műsorára Bundesliga mérkőzéseit.

A szolgáltatás igénybe vételéhez csupán egy UMTS-kompatibilis mobiltelefonra lesz szükség, az persze kérdéses, hogy a közvetítés milyen minőségű lesz.

"Úgy véljük, hogy mivel élő közvetítésekről lesz szó, ez igenis érdekli majd az embereket. Ráadásul nem kell várniuk az összefoglalókra ahhoz, hogy megtudják egy mérkőzés eredményét és a szolgáltatás ingyenes" - szögezte le Mathias Kretschmann, a T-Mobile Mobil Data Access & Messaging Consumer részlegének vezetője. A mobil szolgáltató szerint az akció elsősorban a 30 évnél fiatalabb férfiak érdeklődését kelti majd fel. S tény, mivel a szolgáltatás ingyenes, veszíteni valója senkinek sincs.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • akyyy #2
    az oké hogy német reklámhírt ide kiteszünk, de az kétséges, hogy ha a pannon vagy magyar tmobil csinál iylen akciót, azt a német oldalak íy gkihíreznék:S
  • flatszeru #1
    a főoldalon a kis képen egy SEP800 van.azzal nemigen fog senki élő közvetítést nézni a telefonon.kár.pedig annak "jó nagy" kijelzője van.