Berta Sándor

Hamis termékek forgalmazásáért itélték el az eBayt

A szerdai ítélet szerint az eBay felelős amiatt, mert a felhasználók két hamis Hermes-táskát kínáltak eladásra a rendszerében.

A Franciaországban precedens értékűnek számító döntés értelmében a portálnak 20 000 euró kártérítést kell fizetnie. A Hermes ügyvédje hozzátette, hogy a bíróság az oldalt ebben az ügyben nem társtettesnek, hanem hamisítónak minősítette. Korábban az ügyvéd azt állította, hogy az eBay nem csak lehetőséget biztosít a hamisítványok forgalmazására, hanem maga is aktív szerepet játszik a folyamatban és "perfekt módon informálva van" a dolgokról.

Az eBayt öt európai államban tavaly szeptemberben perelte be a L'Oreal. A vád minden esetben hamis parfümök és illatszerek forgalmazása. Franciaországban pedig a Louis Vutton és a a Dior Couture követel szintén hamis termékek forgalmazása miatt 20, illetve 17 millió eurós kártérítést a cégtől. Májusban a Német Legfelsőbb Bíróság hozott ítéletet, melynek értelmében az eBay, a Ricardo és más hasonló oldalak kötelesek megakadályozni, hogy a felhasználók hamisítványokat áruljanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rigidus #7
    > oké, nem nagyon vágom a hátterét, (többszöri felszólitás ellenére se tettek
    semmit vagy mi, egy ember főleg ha rosszban jár, akkor több accountot hoz létre)

    1. Igen, az eBay szemet huny felette ha bejelented, hogy hamisitjak a termekeidet. Legfeljebb leveszi az adott arut, majd minden megy a regiben.

    2. A tobb account letrehozasa tokmindegy, nem ez alapjan kell az ilyet szurni. Ott van a paypal accountja is (ami hitelesitett kell hogy legyen), a neve, es ha x ceg jelez nekik, hogy hamisitanak akkor birosagi vegzes alapjan atadja az adatait a hamisitonak/orrgazdanak, stb. Na ez az amiben nem szeret egyuttmukodni, kenye kedve szerint takargatja a power sellerek segget + hatraltatja a biroagokat.

    3. Maganvelemeny: semmi bajom a hamisitokkal amig minoseget allitanak elo elerheto aron.
  • orkaman #6
    oké, nem nagyon vágom a hátterét, (többszöri felszólitás ellenére se tettek semmit vagy mi, egy ember főleg ha rosszban jár, akkor több accountot hoz létre). de javítsatok ki, az ebay nem is látja az adott terméket, nem megy rajtuk keresztül. Akkor mi a probléma?

    Egyetlen egy megoldás van, az adott cégek termékeit végleg tiltják az ebay-en. ennyi.
  • rigidus #5
    > szerinted hány hamis cuccot adnak el naponta az ebayen

    Akkor a gyengebbek kedveeret ismet: Nem errol szol a cikk. Az eBay tudta, hogy kik azok akik rendszeresen hamis termekeket ertekesitenek. Hamis termekek ertekesitese buncselekmeny. Az elhallgatasa ugyszinten. EZERT marasztaltak el.

    > minden hülye tudja hogy ez így van és senkit sem érdekel

    Es akkor harmadszorra is: a cikkbol nem ez derult ki.

    > ha kimész ecserire ott is kapsz nike pólót ötszázért mégsem kap senki 15mill eurós büntetést

    Mert az az ecseri es Magyarorsazagon van, az eBay pedig pillanatnyilag nem. Es negyedszerre is hivatkozom a cikk tartalmara: a cikk az eBay-rol szol, nem az ecserirol.

    Remelem most mar ertheto, hogy miert irtam azt amit irtam. Ha tovabbra sem, akkor ajanlom szives figyelmedbe az imenti jolszitualtsagot tukrozo kerdesedet hosszas tanulmanyozasra, netan valaszadasra:

    "te most tényleg ennyire okos vagy vagy csak tetteted?
  • kukacS3K #4
    te most tényleg ennyire okos vagy vagy csak tetteted? szerinted hány hamis cuccot adnak el naponta az ebayen. minden hülye tudja hogy ez így van és senkit sem érdekel, ha kimész ecserire ott is kapsz nike pólót ötszázért mégsem kap senki 15mill eurós büntetést
  • rigidus #3
    Mindketten olvassatok el a cikket. Az eBay TUDOTT a hamisitasrol es vegig elhallgatta.
  • BandiG #2
    Hogy ellenorzik ezt? Minden egyes hirdeteshez kimennek szemelyesen es atvizsgaljak egy mobil laboratoriumban a termeket?
  • Ajnasz #1
    Jahát, az eBay árulta a cuccot, nem a userek...