Ötvös Tibor

UbiDays 2008

Csütörtökön lezajlott a világ egyik legnagyobb kiadójának önálló rendezvénye.

A szerencsés résztvevők olyan sikervárományos játékokba pillanthattak be, mint a Far Cry 2 vagy a Beyond Good & Evil 2. De először kezdjük a nagyon várt Prince of Persia résszel. Az expón bemutattak egy rövidke kedvcsinálót, melyben sajnos csak CGI-jeleneteket láthatunk, maga a játék nem mutatja meg magát. Az mindenesetre kiderült, hogy a hölgy főszereplő, Elika bizony komoly segítségünkre lehet a kényesebb szituációkban. Alant a videó, tessék megcsekkolni.Szerencsére a Far Cry 2 is kint volt a kiállításon. A lent látható teaser végre pár konkrétumot is elárul a sztoriról. Eszerint Afrikában egy vaskezű diktátor kiiktatása lesz a feladatunk. Azonban ahhoz, hogy legyőzzük, a saját módszereit kell használnunk ellene. Értsd: szétlőni mindent, amit lehet. A videó egyébként a PC-s változathoz készült, de X360-ra és PS3-ra is érkezik a folytatás.Tom Clancy neve mára a "Ubi Soft" tulajdona, így nem is csoda, ha a kiadó megpróbál hasznot húzni ebből. A már bejelentett repülős HAWX mellett (mely nem mutatott túl meggyőzően a prezentáción) a stratégiai vonalon próbálkozó EndWar is kint volt és nagyon komoly benyomást tett a jelenlévőkre. Amint a videón is látszik, a játékot szinte teljes egészében a hangunkkal is vezérelhetjük, ráadásul grafikailag is nagyon rendben lévőnek tűnik a cucc. Meglepetés készül? PC-n, PS3-on és X360 érkezik majd valamikor az idén.És egy kis plusz a végére. Az eddig csak pletyka szinten leledző Beyond Good & Evil folytatása immáron teljesen hivatalos. Ezt a legjobban a UbiDays-en bemutatott rövidke teaser példázza a legjobban. Bár sokat nem tudunk meg a sztoriról, ráadásul CGI-animációval van dolgunk, a lényegen azonban ez sem változtat. A játék készül és ez a lényeg.Nos, ennyi lett volna a UbiDays 2008. Kimaradt a Brother's in Arms: Hell's Highway, melynek bemutatott videóját pár óra után mindenhonnan levetették - ki tudja, miért. Mindenesetre a kiadó nagyon erős felhozatalt kínál az idén, az itt felsorolt játékok mindegyike esélyes a milliós eladásokra. Nehéz lesz ezt a UbiDays 2009-en überelni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kukacS3K #5
  a ubisoft nem akar mozifilmet csinálni? ez a CGIs prince of persia filmecske odaoltja az összes 3D-s mozit ami eddig kijött
 • Juszufka #4
  Én mindig 1900-at választom ki :B
 • FoodLFG #3
  Azért ez a Tom Clancy-s cuccal eléggé meg lehet szívatni a játékost.
  pl kisöcsi beszabadul a szobába és beordítja, hogy UNIT 3. CAMERA. Self-destruction.
  De úgy egyébként tetszetős, mert - ahogy a videóban is mondják - olyan érzetet kölcsönöz, mintha te lennél a hadvezér. Persze a starcraftos klikkelési sebességet el lehet felejteni, mert ez nem arról szól, de van benne fantázia.
  (és mi van azzal, aki nem tud angolul)

  ja, meg azt nem értem, hogy a gametrailers.com-on mi értelme van megadni az életkort (azon kívül, hogy ne rúgják seggbe őket a gyerekvédő szervezetek). Én még egyszer sem adtam meg az enyémet. Lepörgetem az évet és rányomok valahova 90-50 közé.
 • Broafka #2
  bár nem játszottam sajnos a BGAE-el, de ennek a 2. részének a videója, hát ez nagyon ott van! :D
  Prince of Persia egyre képtelenebbnek tűnik, remélem nem túlozzák nagyon el.
  Far Cry megint szép lesz, méltó régi nagy első részéhez...

  Tom Clancy-s játékok nem az én világom annyira
 • KoS #1
  Huhh, ennek az utolsonak akkora hangulatavan!! Allat! :D