SG.hu

HD televíziós műsortovábbítást indít a UPC

Ma hajnalban, nulla órakor megkezdte nagy felbontású, digitális HD televíziós kísérleti műsortovábbítását kábelhálózatain a UPC Magyarország. A kábeltelevíziós szolgáltató a műszaki teszteket követően hamarosan, még márciusban megkezdi kereskedelmi HD televíziós szolgáltatásait Budapesten, Debrecenben, Pécsen, Miskolcon és Székesfehérváron.

A UPC HDTV-kínálatában a nemzetközi tapasztalatok alapján legfontosabbnak tekintett mindhárom műfajú adás elérhető lesz. A cég közleménye szerint a hagyományos, normál felbontású adásoknál sokkal részletgazdagabb és a korszerű lapos-képernyős (LCD vagy plazma) tévékészülékek 16:9-es méretarányú képernyőjéhez igazodó HD-adások közül világszerte a mozifilm, a sport és a természetfilm műsorok a legkedveltebbek, mert ezekben a műfajokban érvényesül leginkább az új technológia előnye. Ennek megfelelően a vállalat az HBO HD, a National Geographic HD és a Eurosport HD adásaival indítja a szolgáltatását, melyet a továbbiakban az igényeknek és a kínálkozó tartalmaknak megfelelően folyamatosan továbbfejleszt majd. Tervei szerint a UPC az idei nyári olimpiai játékokat is nagy felbontásban, magyar nyelven továbbítja majd előfizetőinek.

A HDTV-szolgáltatásokat egyelőre Budapesten, Debrecenben, Pécsen, Miskolcon és Székesfehérváron indítja el a UPC, így már az első körben csaknem 700 000 háztartás számára válnak elérhetővé a HD tévéadások. Fokozatos bevezetéssel 2009 végéig pedig országszerte a cég egész szolgáltatási területén elérhetővé válik majd ez a lehetőség.

A nagy felbontású adások élvezetéhez az előfizetőknek nem szükséges majd semmilyen kiegészítő berendezést megvásárolniuk: a szolgáltató a rendelkezésükre bocsátja az adások vételéhez nélkülözhetetlen digitális HD médiaboxot. A UPC kínálatában elérhető lesz a beépített műsorrögzítővel felszerelt digitális médiabox is. Ennek segítségével az előfizetők bármikor megállíthatják és visszatekerhetik az élő tévéadást, illetve egy listából egy gombnyomással rögzíthetik a nagy felbontású HDTV-műsorokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • labzo #13
    Lesz műholdas HD TV adás is (csak kérdés, hogy mikortól), mert ha minden igaz, pár éven belül az összes szolgáltatónak át kell állnia a digitális műsorszórásra.
    Ellenben én azt hallottam, hogy a TV-kben levő, digitális tunerek, csak a földi adókat képesek fogni, a kábelhez, műholdas adáshoz mindenféleképpen kell egy külön digitális HD médiabox, bár mintha lenne egy TV, amiben 4 digitális tuner van, csak az még nem annyira elterjedt.
  • Hd3478 #12
    hát ez valami CSODA

    nem hiszek a szememnek MAGYAR HD!!!

    már nagyon ideje volt ennek a lépésnek csak az a gond , hogy nálunk nincs upc kábel csak műhód.

    ilyenko mivan ? CSÖCS
  • rob99 #11
    erről tudok, csak gondolom nem muszály rögtön egy FULL HDTV-t venni, ahoz hogy élvezhessük a nagyfelbontású adást, hanem az megy egy HD READY tv-n is (amit a upc lead... :)
    De ha tévedek... akkor tévedek! :D
  • BaliBoy #10
    A HD ready nem ugyanaz mint a full HD!
    Full HD: 1920*1080
    HD ready 1280*720
  • rob99 #9
    32" hdready tv már 150-170 ezer körül is van, és nem valamilyen noname márkájú sz*r...
    Aki meg ilyen előfizetést akar, inkább várjon még egy félévet, mert rendszerint akor jönnek az akciók, meg az ilyen "vedd meg ezt a csomagot a másikkal együtt...".
  • Scooby87 #8
    van 240ért is és még alatta is...40"esek szintén....
  • BaliBoy #7
    1. tévedtem. van már 300e ft-ért is, bár az "mindösszesen" 40"-os.
    http://www.edigital.hu/home.php?cat=1019&page=0
  • BaliBoy #6
    1. Full HD-s 5-600e ft - nagy képátlós
    2. passz. De ez a 3 kiegészítő csatorna biztos lesz vagy 3-4e ft
  • Darth Sith #5
    1. mennyi egy már használható fullHD tv?
    2. mennyibe fáj a HD adás/hó?
  • Scooby87 #4
    erről hol van a upc-n is vmi info,mert nem lellem.