MTI

Árat emel a UPC, jönnek a HD-adások

Az UPC Magyarország januártól, hasonlóan más kábeltévés cégekhez, 4-5 százalék közötti áremelést hajt végre, ami jelentősen elmarad a 2007. évi, várható 7-8 százalék közötti inflációtól.

Az UPC 2007-ben bevezetett, több mint egy tucatnyi magyar adást tartalmazó Hazai díjcsomagjának ára azonban nem emelkedik, konstrukciótól függően marad 1.500-1.600 forint. Ehhez hasonlóan nem változik a műholdas tévé, a kábeles telefon és az internet díja sem. Szűcs László, az UPC Magyarország sajtókapcsolati igazgatója elmondta: 2007 első háromnegyed évében az UPC Magyarország bevétele 24 százalékkal nőtt, ami elérte 278 millió dollárt. A működési eredmény az első kilenc hónapban 34 százalékkal nőtt, s 47,4 millió dollárt tett ki.

Véleménye szerint ezek azért is jelentős eredmények, mert 2007-ben indult be az igazi verseny a televíziós piacon. Minden társaság akciókkal próbált nagyobb részesedést szerezni, miközben megállt a kábeltévés előfizetők számának növekedése. Sőt, némi visszaesés is mutatkozott: az UPC-nek szeptember végén 707 ezer előfizetője volt, míg egy évvel korábban 720 ezer.

A kábeltévés piacon vezető, s a legnagyobb alternatív távközlési vállalatnak összesen 1,3 millió előfizetője van. Az UPC az internetes piacon szeptember végén 258 ezer előfizetővel rendelkezett, ami 40 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A cég telefonszolgáltatását a harmadik negyedév végén 166 ezren vették igénybe, amiből a kábeles előfizetők száma több mint százezer. Az UPC triple play ügyfeleinek száma több mint 50 ezer volt szeptember végén: ők a kábeltévé mellett a kábeltelefon és az internet szolgáltatást is igénybe veszik.

Szűcs László elmondta: az UPC szempontjából 2008 legnagyobb eseménye a digitális kábeltévés szolgáltatás bevezetése lesz. A cég szeretné tömegesen elterjeszteni ezt a szolgáltatást, kezdetben a fővárosban és négy vidéki városban, majd folyamatosan az ország területén. Az UPC tervei szerint 2008 második félévében az digitális előfizetők száma több tízezer lesz. Az UPC célja az, hogy a digitális alapcsomag részeként 3 nagyfelbontású (HD) adással, egy mozi és két természetfilm csatornával induljon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #16
    simán, bármikor :P múltkor is volt 297GB down és 190GB up.. :)
  • echo #15
    durvák vagytok. hogy lehet 250giga forgalamt csinálni??? :)
  • Inquisitor #14
    Nem is kerül bele alapcsol,magba az HBO, de csodálkoznék, ha alapcsomagba bármilyen HD adás bekerülne. Szóval simán lehet a HBO HD, a Doscovery és még valami ... (Mondjuk volt erről cikk az Indexen nem rég, ott konkrétan fel voltak sorolva.)
  • Csaba42 #13
    geymást = egymást
  • Csaba42 #12
    Tájékozatlanság: -5 pont
    Ki mondta, hogy 250 GB korlát van? Én már egyszer elértem, de semmi nem történt. Úgy van, hogy ha geymást követő 3 havi adatforgalmad túllépi a 3*250 GB-ot, akkor "tárgyalnak" Veled egy kicsit (nyilván warez). Szóval: LOL!
  • Mister #11
    nade mikor?
    és mi kell hozzá? ( a hdtv / hdtv ready lcdtv/plazma megjelenítőn kívül )
    dekóder?
  • r4pt0r #10
    Itt azt írják hogy az HBO lesz. De aztán majd kiderül.

    http://index.hu/kultur/media/dig8067/
  • shabba #9
    Esetleg Nonstop Kino HD, de úgy tudom az is fizetős csatonra, még az HBO-nál is gyérebb konzerv kínálattal. Úgy emléxem egész hónapban 12 filmet ismételgetnek változó napi sorrendben. Ez a csati nemrég jelent meg a keleti blokk országainak kínálatában, idehaza is esélyes az indulása. Mivel új adó ennél el tudnám képzelni hogy promóciós célzatta egy ideig ingyenesen az alapcsomag részeként kínálják, beetetés jeleggel. Az HBO-nak kevésbé van szüksége ilyen megjelenésre, az már ismert adó a hazai piacon.
  • Worki #8
    De a natonal geograpich, discovery szerintem jó. Az inkább sorozatos csatorna, nem mozi. Így marad az MGM és a HBO. A HBO jobb lenne, de valószínű nem az lesz szentem sem...
  • Worki #7
    Egy RTL, TV2 HD jó lenne =)