Napi Online

Facebook: már spanyolul is

A közösségi portál most a spanyol nyelvű közösséget szeretné behálózni.

A Facebook spanyol nyelvű, hétfőtől induló oldala mellett a hamarosan német és francia nyelvű oldalakat is ígér a felhasználóknak. A közösségépítő hálózatot üzemeltető társaság képviselője a BBC kérdésére elmondta: a felhasználók körének bővítése érdekében fogtak hozzá az oldal lefordításához, hiszen bár a site látogatottsága az elmúlt év során jelentős mértékben bővült, a felhasználókért folyó verseny meglehetősen éles.

Az amerikai Facebook felhasználóinak 60 százaléka nem az Egyesült Államokban él, így érthető a cég próbálkozása, hogy a külföldi felhasználóknak anyanyelvükön tegyék elérhetővé az oldalt.

Maga a tartalom lefordítása 4 hetet vett igénybe, és mintegy 1500 regisztrált spanyolajkú felhasználó közreműködésével történt - mondta el a Facebook alapító-vezérigazgatója, Mark Zuckerberg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sKie #2
    "Az amerikai Facebook felhasználóinak 60 százaléka nem az Egyesült Államokban él, így érthetõ a cég próbálkozása, hogy a külföldi felhasználóknak anyanyelvükön tegyék elérhetõvé az oldalt."
    LOL
    Vajon miert a spanyol az elso? Inkabb amiatt a mocsok sok mexikoi es egyeb bevandorlo miatt, akik nem hajlandoak angolul beszelni a USA teruleten. Majd ha magyarra is forditjak, akkor lehet szamitani a sok iwiw es myvip felhasznalo atteresere (addig nem, mert hat angol, magyar ember nem beszelni azt). En mar reg regisztraltam, mert lenyegesen kenyelmesebb, szebb es kezelhetobb, mint az iwiw. Raadasul adatvedelmi szempontbol is messze jobb.
  • KarmaXXL #1
    És? Spanyolok vagyunk? Vagy az sg.es-re tévedtem?