MTI

Tönkremehet a kikódolt iPhone

Nem érdemes próbálkozni a kártyafüggetlenítő programokkal, mert tönkremehet a készülék - figyelmeztet az iPhone okostelefon gyártója, az Apple.

Az amerikai informatikai óriáscég bejelentette, hogy az iPhone szoftverének a héten esedékes frissítése visszafordíthatatlanul károsíthatja azokat a készülékeket, amelyekre a tulajdonos kártyafüggetlenítő programot telepített, hogy ne csak a gyártóval exkluzív szerződésben álló AT & T mobilszolgáltató hálózatán tudja használni a telefont. Több kikódoló program terjed az interneten, az Apple pedig "nyomatékosan eltanácsolja a felhasználókat" ezek használatától. Ha mégis így tennének és a készülék tönkremegy, a garancia nem érvényes - áll a kaliforniai vállalat közleményében.

A Mac számítógépek és az iPod médialejátszó gyártója, az iTunes online zeneáruház tulajdonosa június végén dobta piacra Amerikában a várva várt terméket. Az első két napon 270 ezer készüléket kapkodtak el a vásárlók. Az Apple várakozásai szerint szeptember végére elkel az egymilliomodik iPhone. A kezelőfelületet és a kijelzőt magába foglaló érintőképernyővel és az iPod médialejátszóval felszerelt, internetezésre is alkalmas telefon ősszel kerül az európai piacra. Itt is országonként egy-egy szolgáltató hálózatán lehet majd csak használni, Nagy-Britanniában például az O2, Németországban pedig a T-Mobile az Apple exkluzív partnere.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • drizzt1666 #4
    tisztára Sony vs. Homebrew csak más tálalásban :D
  • bur #3
    A cikk címe félrevezetés!

    Szó sincs arról, hogy a kikodóló program kárt tenne a készülékben.

    Arról van szó, hogy aki kikódolja az elveszíti a garanciát, ami teljesen természetes, semmi értelme erről cikket írni, olyat meg ami félrevezető pláne nem.
    Inkább arról kéne írni, hogy az Apple a felhasználókat hűségnyilatkozatkora kényszerítei, ahelyett, hogy legálisan lehetne megvene a kütyüt kártyafüggetlenül.

  • OliApa #2
    Eddig még mindenre volt orvosság, miért éppen erre ne lenne? Majd lesz egy dekódoló-kikódoló program és kész . . .

    Meg egyébként is: Holnaptól T-Mobile-on is megy az iPhone
    2007. szeptember 4. 16:39, Kedd - Forrás: Napi Online
    Holnaptól árulják egyes amerikai viszonteladók a kikódolt iPhone-t, amely így több mobilcég, köztük a T-Mobile hálózatán is használható. sg.hu
  • Wittao #1
    Cumi