Szekeres Viktor

Premier előtt a neten a Motel 2

Nem szokatlan jelenség, ha egy film a premierrel egy időben felkerül az internetre. Beszélik, hogy létezik ilyesmi. No de az, hogy egy film még a bemutató is megelőzve kiszivárog az igazi kuriózum.

Kuriózum, de nem példanélküli, mondhatnák a fájlcsereberében jártas kiválasztottak. Hiszen ki ne emlékezne a Csillagok háborúja 3. részének, a Sith-ek bosszújának a netre kiszivárgó számlálós, munkakópiás verziójára, melyet elrettentésképpen még a kereskedelmi tévék bulvárműsorai is letöltöttek, hogy aztán a képernyőn keresztül bemutathassák a sokak szerint kiirtandó jelenséget. Hasonlóképpen egy-egy munkakópia szivárgott tavaly az Üvegtigris 2. részének premierje előtt és a Halloween - Feltámadás esetében is.

Ezeknek az úgynevezett workprinteknek az a közös jellemzőjük, hogy általában a kópiagyártás valamelyik fázisában kél lábuk, vagyis általában még nem a teljes produktumot kapja meg a néző - képi, hangi, zenei változások lehetségesek a végeredményhez képest. (Például az említett Halloween epizód egyes jelenetei a munkakópiához képest szőrén-szálán eltűntek és a vége is megváltozott kissé.)


Ugyancsak közös jellemző a képernyőn futó számlálóhad és a meglehetősen jó, vagyis nem mozis, kamerás, mikrofonos minőség. Azaz a munkakópiák esetében teljességgel felesleges a jogvédők atekintetbeli aggódása, hogy a néző "mobiltelefon méretű", "értékelhetetlen minőségű" képet lát, s ezzel is csökkenti saját és környezete élményét, amely a mozis filmnézés közben érné.

A legutóbbi áldozata a kalózoknak nem a Karib-tengeri kollegák voltak - ahogyan azt a netes közvélemény várta -, hanem a Hostel Part II, vagyis a hazai keresztségben minden bizonnyal a beszédes és következetes Motel 2 címet viselő filmalkotás, melyet akárcsak az első epizódot, ugyancsak az executive producerként "közreműködő" Quentin Tarantino nevével próbálnak eladni.


Az internetes információk szerint a mozis minőségnél jelentősen jobb képpel rendelkező Motel 2. verziójában mindössze pár trükkfelvétel nem tűnik teljesnek, egyébként a film kompakt egészet alkot. A rajongók szerint a kiszivárgott film valószínűleg a vágatlan verziót tartalmazza, mivel található benne egy olyan jelenet, amit a többség kizártnak tart, hogy filmvászonra vigyenek. A filmpremier egyes országokban, mint például az első epizódot imidzsileg meglehetősen megszenvedő Szlovákiában június 7-én lesz, az Egyesült Államokban június 8-án mutatják be. A hazai premierről egyelőre nincs információink, mint ahogy arról sem, hogy az internetre kikerült munkakópia mennyire számít vágleges verziónak.

A Motel első része, Eli Rothk, a népszerű Kabinláz direktorának tavaly bemutatott alig 5 millió dollárból készült horrorfilmje hatalmas sikernek bizonyult Amerikában és a világon is, hiszen csak az USA-ban 47 millió dollárt, világszerte pedig összesen 80 milliót hozva a konyhára a 2006-os naptári év egyik legjövedelmezőbb mozija lett - miközben Szlovákiát is feltette a világjáró amerikai turisták térképére. Addig is, aki kíváncsi a film előzetesére, az innen töltheti le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DjDano #27
    Én megnéztem a filmet, de kritikán aluli... Aki látta az első részt annak egyértelműen csalódás lesz a film.... eszméletlenül össze van csapva
  • winnie #26
    " mégse olyan öncélú a film, mert lehet ez egy Borat féle bemutatás is amerikának, "

    nem öncélú, hiszen az első rész frankó fricska a tudatlan amerikai turistákról. amerika-kritika.
  • Gatts #25
    Kicsit lehiggadva és belegondolva, lehet, hogy mégse olyan öncélú a film, mert lehet ez egy Borat féle bemutatás is amerikának, hogy "Tessék, így látjátok Kelet-Európát!", de azért az ilyen lángvágós szemkihegesztések, meg ilyenek akkor is nagyon betegek...
  • Gatts #24
    Ez a film szerintem önmaga paródiája volt... Az első részt utálom, szerintem egy undorító öncélúan brutális film, semmi értelme az egésznek. Hogy miért néztem meg ezekután a másodikat, azt ne kérdezze senki. Mégiscsak bírom a horrort, meg ott volt azért a kíváncsiság. Hát, ahhoz képest, amire vártam, majdnem röhögtem néha :). Kb. Uwe Boll filmekhez hasonló szerintem a színvonal, bár ez lehet, hogy erős sértés :). Ha a végén levő "nagyon brutális" jelenet nem fog megjelenni a mozikban, akkor meg tulajdonképpen nem is marad sok brutalitás az egész filmre. A többihez hasonlót bármelyik Cradle Of Filth klipben is láthat az ember :).
    Azért volt egy jó pontja a filmnek, a magyar néptánc zenére is hajazó hegedűs muzsikák nagyon tetszettek :D
  • ace05 #23
    Hát ez valami ultra karaly király zsír volt.Fix hogy sok pénzt fog hozni annak ellenére ,hogy kikerült a netre!!!
  • winnie #22
    a BS valóban van workprint, de az május 15-én jött ki, de már 2006-ban megvolt a premierje, a hazájában meg márciusban bemutatták, így meglepően sokáig nem is volt benne riliz. (nem csak amerikai premier létezik a világon, hiszen ilyen alapon a mr. bean vagy a sunshine sincs még bemutatva:)
  • NEOreg3 #21
    Black Sheep (nagyon elmebeteg horrorfilm bárányokkal:D) is kijött nem is oylan rég, csak zene nem volt benne, a filmet meg valamikor csak júniusban/júliusban fogják adni a mozik
  • braeburn #20
    Ok, nem vagyok én ellensége a működőképes dolgoknak. :) Ahol én szoktam "bűnözni" ott ezt találtam, nos az is imgyenes, csak valahogy ott még nem futott fel ennyire. :) De köszi, így már nyugodtabb is vagyok kicsit, hogy mégsem lesz olyan ragyogó profitjuk egyeseknek. :)
  • winnie #19
    braebrun: szerintem csekkold meg jobban:) mondjuk elérhető ingyen 50 trackeren a cucc, de attól, hogy van 0/0-ás, még marad másik 49.

    pár keresőtalálat. nyilván ingyenes oldalt kell vizslatni. (és ezek kétnapos adatok, tehát mindhez mehet a 5-10 ezer befejezett letöltés)

    470/2843
    892/3283
    692/1384
    1169/1504

    de ha egy random regges oldalt nézek, akkor 1442/145 (4647 DL)

    de ez mindegy, mert nyilván nem fog belehalni a premier.
  • braeburn #18
    Egy másik oldalon 82/47 az arány. Ebbe sem hal bele a premier. :)