Kruza Richárd

8 GB-os SDHC kártya a SanDisk-től

Megjelent a világ eddigi legnagyobb kapacitású SDHC formátumú memóriakártyája, mely csak az erre felkészített olvasóval használható.

A SanDisk bejelentette a világ eddigi legnagyobb kapacitású SDHC (SD High Capacity) formátumú memóriakártyáját. A 8GB kapacitás nagyjából 4 ezer nagyfelbontású fotó, 2 ezer digitális zeneszám és 15 órányi MPEG 4 formátumú video anyag tárolására alkalmas. A memóriakártyához a cég egy ingyenes MicroMate USB 2.0 kártyaolvasót is ad. Ez azért fontos, mert a korábbi SD kártyákkal szemben a megnövelt kapacitású SDHC kártyákat csak az azokkal kompatibilis olvasókkal lehet működtetni. A MicroMate egyébként a hagyományos SD kártyákat is olvassa.

"Ahogy a felhasználók egyre több digitális eszközt használnak a mindennapokban, egyre több digitális anyagot termelnek. Különösen manapság, amikor már nemcsak videokamerájukkal, hanem digitális fényképezőgépükkel is rendszeresen videóznak, nagy tárolókapacitásra van szükségük. Az új 8 GB-os SDHC kártyánk kapacitása éppen duplája a nyolc hónappal ezelőtt megjelent SDHC kártyánkénál." - mondta Susan Park, a SanDisk termékmenedzsere.


A korábbi 4 GB-os változat

Az SDHC megjelölés az új, SD 2.0-ás szabványú kártyákat jelöli. Az SD szövetség által felállított szabvány szerint ez minden 2 GB-nál nagyobb kapacitású SD kártyára vonatkozik, maximum 32GB-ig. A szabványban háromféle adatátviteli sebesség létezik. A 8 GB-os SDHC a SD Speed Class 2-es kategóriába tartozik, mely 2 MB/sec adatátviteli sebességet jelent. Az SDHC kártyák emiatt visszafelé nem kompatibilisak.

"Már most is több mint harminc Canon, Casio, Nikon, Panasonic, Pentax and Sanyo digitális fényképezőgép vagy kamkorder használja az SDHC szabványt. Arra számítunk, hogy ez a szabvány hamarosan el fog terjedni a digitális zenelejátszóknál, mobiltelefonoknál és egyéb hasonló elektronikus készülékeknél, és ezáltal az SDHC praktikus eszközzé válik a a fotók, videók és zenei anyagok kezelésére." - mondta Wes Brewer, a SandDisk fogyasztói termékek marketing részlegének alelnöke.

A SanDisk 8 GB-os SDHC kártyák a hozzájuk tartozó MicroMate USB 2.0 kártyaolvasóval áprilistól lesznek kaphatóak, vételáruk az Egyesült Államokban 189.99 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • babajaga #8
    "Ezer éve lehet kapni 8 gigás SDHC kártyákat"

    Én még két éve 2 gigást nem láttam sehol, pedig figyelemmel kísérem az egész üzlethálózatot.
  • Möci #7
    Helyesen fogalmazva:

    "egyre több digitális SZEMETET termelnek" :D

    Ezaz, és ezt a "SZEMETET" 99%-ban soha többet nem használja (föl) senki.
    Nagyon kevesen veszik arra a fáradtságot, hogy utólag kezeljék, vagy karbantartsák a keletkezett anyagjaikat.
  • atlagember #6
    Egyébként ha 190 USD-ért fogják adni, akkor a kutya sem veszi meg, mert most a 8 gigás SDHC kártyák ára 60 dollár körül mozog, plusz egy pár dollár a szállítási költség.
  • atlagember #5
    Már megint egy marhaság.
    Ezer éve lehet kapni 8 gigás SDHC kártyákat, sőt CF-ben 16 gigás is van.
    Szóval lemaradtak egy kicsit a cikkel.
  • Blasta #4
    "Ahogy a felhasználók egyre több digitális eszközt használnak a mindennapokban, egyre több digitális anyagot termelnek."

    Helyesen fogalmazva:

    "egyre több digitális SZEMETET termelnek" :D
  • galocza #3
    max a sandisk legnagyobb kapacitású sdhc kártíája...
  • mikloss #2
    Nemtom te hol nézted a 7e Ft-os 1gigás SD-t... én 1 éve már 5e-ért vettem a sajátomat most már 4-4,5e is lehet kapni.
  • Sliders #1
    Most röhögnöm kéne vagy sem?

    Ez hír? Az hogy a SanDisk elkésett a 8 gb-os SD kártyákkal az egy dolog. De hírnek olyan szaga van, mintha idáig nem lettek volna SDHC kártyák. Már vagy jó fél éve lehet kapni 8 gigás kártyát. Mondjuk Ebayról olcsóbb beszerezni mint itthon megvenni, mert nálunkaz 1 gigásatis 7 ezerért vesztegetik, ami kész rablás. Ebay-en meg 41-89 Eurós fixáron hozzá lehet jutni. Szóval ez azegész egy nagy vicc!!!!!