Kruza Richárd

Nem számíthat nagy népszerűségre az online Photoshop

Az online Adobe Photoshop - a Google Picasa-hoz hasonlóan - leginkább az átlagfelhasználók körében terjedhet majd el, a profik valószínűleg maradnak a telepített szoftvernél.

Az Adobe azt tervezi, hogy a Photoshop programot online verzióban is útnak indítja, a szolgáltatás körülbelül hat hónap múlva lesz kész. A cég szóvivője szerint "A többi céghez hasonlóan, az Adobe is új utakat keres termékeinek népszerűsítésére. Úgy érezzük hogy kép- és videoszerkesztő programjaink online verziója kézenfekvő megoldás."

A vállalat nemrégiben jelentette be közös vállalkozását a Photobucket portállal, amely egy online képmegoszó weboldal, ennek keretein belül tervezik az Adobe programok online verzióinak elindítását. A Google és a Microsoft nagy sebességgel tesz újabb és újabb programokat online verzióban is elérhetővé, ezért az Adobe-nek igencsak be kell gyorsulnia ezen a területen.

A Google Picasa-jához hasonlóan az online Photoshop is az átlagfelhasználónak lesz előnyös, miközben a profeszionális felhasználók valószínűleg maradnak a Photoshop telepített verziójánál. "Nem látom át, miért lenne ez hasznos" - mondta Jeff Singer kaliforniai fotográfus. "Gyakran dolgozom egy-két gigabájt méretű fájlokkal, és el sem tudom képzelni ezeknek a feltöltését. Egy online program nem tűnik észszerűnek, talán legfeljebb az iPhoto felhasználóknak."

Robert Houser, szintén kaliforniai fotós szerint "A Photoshop hatalmas program, és testreszabható, tele van különféle pluginokkal. A legtöbbször talán nem is az internet sebessége jelentene problémát, hanem maga a teljesítmény. Minden olyan dolog, ami lassítja a munkát, pénzbe kerül, és természetesen ennek fordítottja is igaz." -vélte a fotós.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • bur #8
  Legalább beismeri az Adobe, hogy lúzer. Töménytelen ilyen web alkalmazás létezik már pl.
  http://del.icio.us/tag/online+photo+editor
 • kricsi #7
  Ilyen ez a magyar helyesírás...
 • turul16 #6
  Nekem nem omlik ossze, csak az a bajom vele, hogy 64 bittes rendszeremen kenytelen vagyok 32 bittes bongeszot tartani, hogy legyen flash 9 -em. Flash 7 -hez, volt wrapper, amivel mehetett a 32 bittes plugin 64 bittes bongeszovel.

  Ja es eleg sok CPU-t zabal a flash plug-in.
 • Validus #5
  "észszerűnek" - de öröm ezt látni!! Állítom, hogy sajtó 90%-a nem tudja leírni.

  Egyébként pedig, ha valahol ez népszerű is lesz, nálunk tuti nem..
 • mogyi925 #4
  Én már azzal is beérném, ha a flash player nem omlana össze lépten-nyomon Linux alatt...
 • turul16 #3
  Hat ja.De vannak arcok akik ragaszkodnak a bevalt progijaikhoz, ok szeretnenek Adobe cumokat linux alatt is tolni.
 • concrete #2
  nyilván linuxra gondolsz, mert ugye macre egyértelműen van, de egy free rendszerre mindek vennél egy 300.000 Ft-os programot ... ezért van a GIMP nemde?
 • turul16 #1
  Ha az Adobe le akarja nyomni az MS-t, nem artana mas platformokat is tamogatnia.