Berta Sándor

Francia elnökválasztási kampány a Second Life világában

Ugyan a francia elnökválasztásig még némi idő hátravan, de a politikusok már most igyekeznek minden lehetséges fórumon kampányolni.

A digitális bordélyházak, szigetek és digitális márkaképviseletek között immár feltűntek a francia elnökválasztáson induló jelöltek és a velük foglalkozók plakátjai. Ezek mellett a virtuális világban újabban beleütközhetünk a magyar származású Nicolas Sarkozy és vetélytársa, Segoléne Royal választási hirdetéseibe is. Az első, aki ezzel a megoldással élt a szélsőjobboldali Jean-Marie Le Pen volt, akit akkor még szinte mindenki támadott ezért a lépéséért. Aztán valahogy minden oldal átgondolta a dolgot, és előbb Segoléne Royal, majd Nicolas Sarkozy is hasonlóképpen cselekedett.

"A kezdetekkor még csak néhány száz Second Life-lakó volt jelen. Persze tisztában vagyunk azzal, hogy ezzel még nem nyerjük meg az elnökválasztást, de egy online fellépés a Second Lifeban ismertséget hoz - kis költségek mellett. Egy pár ezer eurós befektetésért cserébe az emberekben kialakul egy kép a jelöltünkről, s ráadásul Sarkozynek még ott sem kell lennie, eleget tehet más felkéréseknek" - jelentette ki Loic Le Meur, az egyik legismertebb francia blogger, aki Sarkozy internetügyi szakértője.


Johanna Sakhoun, aki a virtuális világban Lea Mesmerként van jelen Sarkozy Island pólókat és virtuális pizzaszeleteket osztogatott az érdeklődőknek. Mindenesetre arról megoszlanak a vélemények, hogy a multik után jó-e, hogy a politikusok is megjelentek a Second Life világában, és kérdéses az értelme is, hiszen nem valószínű hogy sok felhasználót sikerül így meggyőzniük az elnökjelölteknek. Azt mindenesetre tudomásul kell vennünk, hogy a XXI. században a politikusok és a pártok az interneten is mindent bevetnek azért, hogy még több embert állítsanak maguk mögé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GVG #16
    A 15ös komment nem ehhez a témához van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Az Opera ugrott bejelentkezésnél ide vissza!:s

    ELNÉZÉST
  • GVG #15
    amúgy azt nem értem ha a szülei nem foglalkoztak vele...akkor gondolom csak annyit tudtak játszik...

    a hulla mondta hogy nem aludt egy-két órát a gép előtt néha-néha??
  • GVG #14
    garancia nincs, és nem küldhető vissza a feladónak
  • GVG #13
    amcsiknak is ki kéne próbálniuk xD
  • Inquisitor #12
    Nem semmi. Láttam Indexen mai cikkben, hogy van már Second Life Felszabadítási Szervezet nevű terrorcsoport, akik a Second Life-ban meg akarják csinálni a demokráciát. Lol.
  • Mice #11
    lol omni-tek commander ranged szegfüvel?:DD
  • Rage47 #10
  • Tetsuo #9
    A magyar kormány pedig vezetne be ott megszorításokat!
  • tothzozo #8
    Szerintem jó ötlet.
    Például a magyar tüntetők is tüntethetnének a SL-ban.
  • Acheron #7
    Jézusom,ami sok az sok.Readásúl elég a képre nézni,játszott már vki ezzel