MTI

Hajléktalan bloggerek

A milánói központi vasútállomáson élő hajléktalanok egy csoportja elhatározta, hogy internetes naplóval ad életjelt magáról, "A sárga vonal átlépése tilos" című blogjukon remélik, hogy figyelemre találnak - írta a La Repubblica című olasz napilap.

Némelyek közülük maguk döntöttek úgy, hogy az utcán élnek, mások szerencsétlen körülmények miatt kötöttek ott ki, de akárhogy is van, a világháló segít nekik abban, hogy hallassák hangjukat. Van, akinek még számítógépe is van hozzá, valamelyik önkéntes segítő jóvoltából, van, aki kis cédulára írja gondolatait, mint palackba zárt üzenetet, amely valahogy mindig eljut olyanok kezébe, akik továbbítják a hálóra. Mozaikok költészetből, dialógusokból, gondolatokból, versek, rajzok töltik ki a freskót, amelyet a blog ajándékoz annak, aki meg akarja ismerni életüket. A bloggerek kiírják magukból a szomorúságot, a dühöt, vagy a velük történt olyan csodálatos dolgot, hogy találkoztak valakivel és szerelmesek lettek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HJPOWER #3
    Azért azt mindenkinek megsúgom, akárhogy is csúsztak le, bárkinek a hibájából, nagyon nehéz, vagy szinte lehetetlen kitörni. Főleg saját erőből....
  • kutyak #2
    ahelyett, hogy dolgozna...
  • ssdb #1
    lol... ahelyett h lakna... blogol... BRRR