MTI

Itt az Apple iPhone és AppleTV

Az Apple Computer Inc. vezérigazgatója, Steve Jobs kedden este bemutatta a sokak által türelmetlenül várt Apple márkájú, érintőképernyős mobiltelefont, amely sok jellemzőjében a cég népszerű iPod zenelejátszójára emlékeztet.

A társaság által megrendezett Macworld konferencián Jobs elmondta azt is, hogy az új termék neve iPhone lesz. Miközben a bejelentést követően az Apple rajongók már azokat a részleteket várták, hogyan lehet majd zenét hallgatni, telefonálni és az okos telefon többi beépített funkcióját használni, a tőzsdén egyszeriben több mint 6 százalékkal ugrott meg az Apple árfolyama.

Ez a lépés tovább erősítheti az Apple meghatározó pozícióját a hordozható digitális médialejátszók piacán. Az iPod jelenleg az amerikai mp3-lejátszó piac több mint 70 százalékát mondhatja magáénak. Az Apple bevezetése óta több mint 70 millió iPod-ot adott el, és a vásárlók - egyenként 99 centért - több mint kétmilliárd dalt töltöttek le az iTunes segítségével.

Az új telefon alig 11,6 milliméter "vastag", használatát 3,5 inches - minden eddiginél pontosabb - 320 x 480 képpontos érintőképernyője segíti. A készüléknek 2 megapixeles kamerája van, tárkapacitása pedig 4 vagy 8 gigabyte. A 135 grammos készülék akkumulátora gyári adat szerint 16 óra zenelejátszást vagy 5 óra beszélgetési időt biztosít. Működését az Apple OS X operációs rendszere támogatja, kapcsolódása Wi-Fi (802.11b/g), EDGE vagy Bluetooth kapcsolaton át lehetséges. A 4 gigabyte-os telefon ára 499 dollár, a 8 gigabyte-os változaté 599 dollár lesz. Az Egyesült Államokban júniustól, Európában a negyedik negyedévben, Ázsiában 2008-ban lesz megvásárolható.


Jobs egy másik készülékről is beszélt, ami azt teszi lehetővé, hogy a számítógép és a televízió összekapcsolása révén a felhasználók az eddiginél könnyebben nézhessék meg a letöltött filmeket egy nagy képernyőn. Az "AppleTV" prototípusát Jobs már szeptemberben bemutatta, most elmondta, hogy a 40 gigabyte-os merevlemezzel rendelkező, így mintegy 50 óra műsort rögzíteni képes set-top-box 299 dollárért lesz megvásárolható. Sokak szerint éppen olyan forradalmi változást hozhat a digitális filmek megtekintésében, mint az iPod tette a zenehallgatásban. Mindkét készülék képes ugyanis arra, hogy "elszakítsa" a digitális fájlokat a számítógéptől.

Jobs elmondta azt is, hogy az Apple iTunes online áruházában immár nemcsak a Disney filmjei vásárolhatóak meg, hanem elérhetőek a Paramount alkotásai is. Mindez érthetővé teszi a vezérigazgató utolsó bejelentését is: a társaság nevéből immár elhagyják a számítógép szócskát: az cég neve az eddigi Apple Computer Inc. helyett Apple Inc. lesz

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • virs lee #120
    Hordjam szemüveg helyett?
  • valamit #119
    A látószög és a hangyányi képméret közt az az összefüggés, hogy kellő távolságból hangyányi csak. Közvetlenül a szemed előtt 3,5 inches képernyő is akkora, mint 5 méter távolságról egy 2 méteres tévé, vagy még nagyobb.
  • valamit #118
    Akik azon vannak fennakadva, hogy miért nincs benne 3G, nos a Cingular miatt. Ugyanis az Apple nem szeretné, ha a Cingular video tartamát töltögetnék le, hanem az iTunest támogatja, viszont ebben nem tudtak megegyezni, tehát kimaradt a 3G. Ugyanakkor elképzelhető, hogy más szolgáltatóknál már más lesz a leányzó fekvése.
  • Macc #117
    Ti most egymast fikazzatok orrba szajba, mert nem tudjatok elviselni, hogy emberenkent valtoznak az igenyek/izlesek???
  • whatever #109
    Kedves Bstage. Kérlek nézd meg, hogy az iPhone hogyan oldja meg a weboldalak megjelenítését mielőtt a méreteken vitatkoznál. Köszi.
  • noss #108
    és én kinek szóljak be? :)
  • BStage #107
    "másra meg úgyse jó. "

    tudjuk-tudjuk lámerkém, az autó is csak tanyára való...


    Az ilyen agyalágyultaknak tényleg felesleges mindenféle pda, ugysem tudja semmire sem használni.

    Egy kis nézni való, aztán döntse el mindenki, hogy meg lehet-e nézni útközben gyorsan egy nagyképernyőre méretezett oldalt 640-es pda-n vagy nem...

    http://i12.tinypic.com/449getu.jpg
    http://i12.tinypic.com/3yd5lp0.jpg
    http://i11.tinypic.com/4cm7cj8.jpg
  • NEXUS6 #106
    De jól elvagytok!;)
  • virs lee #105
    Ne magyarázkodj, kisgyerek! Az egész a pda méretéből indult, tanulj meg olvasni!
  • virs lee #104
    Neked miért jó az, hogy kicsi a kijelző? Egyik szavadat ütöd agyon a másikkal!
    Maximum te, én következetesen ugyanazt mondom. At a jó ha kicsi az egész pda, ennek meg ugye feltétele a kis kijelző. Lehetne 1920*1200-at is rakni bele, de minek, abból mit tudnál elolvasni?

    De internetezésről volt szó, nem kizárólag mobiltelefonos internetezésről. Ezzel kapcsolatban mással vitáztál.
    Így van, nemcsak hogy mással, de MÁSRÓL is! Olyat kérdeztél tőlem, amit nem is mondtam.

    kisgyerek! Nem én írtam levelezésről, már megint kevered a szezont a f@szommal. Interneten sokminden elérhető, és javarészt PDA-val el is érhető.
    Öcsifing! Bstage írta hogy neki a mailezés az milyen hű de fontos, másra meg úgyse jó. Tökmindegy hogy 1 vagy 2 pixelt látsz a 10000000000-ből, ugyanolyan 0.

    majd talán te is tanulsz a látószögről...
    Egyszer majd te is, de még előtte az ovit is ki kéne járnod. Mi köze a látószögnek a hangyányi képmérethez? Kérdezd meg apucit!

    Ki nem szarja le a streaminges rádiódat? Az 50 megás előfizetésedből hány másodpercre futja?