120
  • virs lee
    #120
    Hordjam szemüveg helyett?
  • valamit
    #119
    A látószög és a hangyányi képméret közt az az összefüggés, hogy kellő távolságból hangyányi csak. Közvetlenül a szemed előtt 3,5 inches képernyő is akkora, mint 5 méter távolságról egy 2 méteres tévé, vagy még nagyobb.
  • valamit
    #118
    Akik azon vannak fennakadva, hogy miért nincs benne 3G, nos a Cingular miatt. Ugyanis az Apple nem szeretné, ha a Cingular video tartamát töltögetnék le, hanem az iTunest támogatja, viszont ebben nem tudtak megegyezni, tehát kimaradt a 3G. Ugyanakkor elképzelhető, hogy más szolgáltatóknál már más lesz a leányzó fekvése.
  • Macc
    #117
    Ti most egymast fikazzatok orrba szajba, mert nem tudjatok elviselni, hogy emberenkent valtoznak az igenyek/izlesek???
  • whatever
    #109
    Kedves Bstage. Kérlek nézd meg, hogy az iPhone hogyan oldja meg a weboldalak megjelenítését mielőtt a méreteken vitatkoznál. Köszi.
  • noss
    #108
    és én kinek szóljak be? :)
  • BStage
    #107
    "másra meg úgyse jó. "

    tudjuk-tudjuk lámerkém, az autó is csak tanyára való...


    Az ilyen agyalágyultaknak tényleg felesleges mindenféle pda, ugysem tudja semmire sem használni.

    Egy kis nézni való, aztán döntse el mindenki, hogy meg lehet-e nézni útközben gyorsan egy nagyképernyőre méretezett oldalt 640-es pda-n vagy nem...

    http://i12.tinypic.com/449getu.jpg
    http://i12.tinypic.com/3yd5lp0.jpg
    http://i11.tinypic.com/4cm7cj8.jpg
  • NEXUS6
    #106
    De jól elvagytok!;)
  • virs lee
    #105
    Ne magyarázkodj, kisgyerek! Az egész a pda méretéből indult, tanulj meg olvasni!
  • virs lee
    #104
    Neked miért jó az, hogy kicsi a kijelző? Egyik szavadat ütöd agyon a másikkal!
    Maximum te, én következetesen ugyanazt mondom. At a jó ha kicsi az egész pda, ennek meg ugye feltétele a kis kijelző. Lehetne 1920*1200-at is rakni bele, de minek, abból mit tudnál elolvasni?

    De internetezésről volt szó, nem kizárólag mobiltelefonos internetezésről. Ezzel kapcsolatban mással vitáztál.
    Így van, nemcsak hogy mással, de MÁSRÓL is! Olyat kérdeztél tőlem, amit nem is mondtam.

    kisgyerek! Nem én írtam levelezésről, már megint kevered a szezont a f@szommal. Interneten sokminden elérhető, és javarészt PDA-val el is érhető.
    Öcsifing! Bstage írta hogy neki a mailezés az milyen hű de fontos, másra meg úgyse jó. Tökmindegy hogy 1 vagy 2 pixelt látsz a 10000000000-ből, ugyanolyan 0.

    majd talán te is tanulsz a látószögről...
    Egyszer majd te is, de még előtte az ovit is ki kéne járnod. Mi köze a látószögnek a hangyányi képmérethez? Kérdezd meg apucit!

    Ki nem szarja le a streaminges rádiódat? Az 50 megás előfizetésedből hány másodpercre futja?
  • wanek
    #103
    "Ha már hirtelen ennyire fontos lett a méret, miért nem qvga-s pda-t használsz, az tényleg kicsi." - te tényleg még olvasni sem tudsz. Idézek magamtól: "Az más kérdés, hogy nekem nem kéne VGA-s kijelző, mert sokkal többet zabál." A VGA-t más dicsérte, te kevered a dolgokat.
    Annyi ostobaságot írtál, hogy nincs értelme veled vitatkozni. Ráadásul azt se tudod, hogy ki mit írt.
  • wanek
    #102
    Neked miért jó az, hogy kicsi a kijelző? Egyik szavadat ütöd agyon a másikkal!
    Mellesleg ha már valahol érdemesebb kutakodni, akkor itt!!!

    "Mi köze a mobilos netelőfizetésnek a wifihez?" - semmi. De internetezésről volt szó, nem kizárólag mobiltelefonos internetezésről. Ezzel kapcsolatban mással vitáztál.

    "Ki a franc akarja magát levelezésre lekorlátozni netezés címén? Magadnál vagy?" - kisgyerek! Nem én írtam levelezésről, már megint kevered a szezont a f@szommal. Interneten sokminden elérhető, és javarészt PDA-val el is érhető.

    "Én szeretem ha mindent könnyen, gyorsan el tudok érni." - én is. Az SD kártyáim nagyon gyorsak...

    "Én ha filmet nézek, nem akarok pár inchen nyomorogni, hanem látni is akarom amit nézek. Tehát PDA mint filmnéző eszköz kizárva" - majd talán te is tanulsz a látószögről...

    "Rádió úgysincs semmi jó (extrémet, dj-t megszűntették)" - szegény beteg ember! Én streaminges rádióról írtam (egyáltalán tudod, hogy mi az?) többszáz adó van...
  • virs lee
    #101
    de nemis csak a DVD-s tartalmak letöltéséből (ahogy korábban utaltál rá), ugyanis az ilyesmit az ember praktikusan nem PDA-val bonyolítja.
    Sőt, netezni sem pda-val fog. Mert nem alkalmas rá. Az hogy elküldhetem a leveleimet, az hűha, de nagy szám, számomra ez elég nagy 0.

    warezmatyi! Ingyenes programok tömkelege van VGA-ra! Az más kérdés, hogy nekem nem kéne VGA-s kijelző, mert sokkal többet zabál.
    BSA ügynök, ne félrebeszélj, hanem számolj! Nem az volt a kérdés hogy van-e 1-2 kivétel, hanem hogy mennyi. És hogy qvga-ra mennyi.

    nincs se autód, meg talán jogsid se, ugye? Mert akkor érthető.
    Autóm az nincs, mert tanyán talán hasznos, de én városban élek, dolgozni járok, ide a motor sokkal gyorsabb.

    sokan önszántukból (tehát nem tudatlanságból) teszik elérhetővé az internet elérésüket. Ez külön mozgalom ma már. Lehet rajta vitatkozni, de ez tény.
    Ja, ez olyan mint a linuxos elborultak mantrája, hogy "de van mindenből ingyenes alternatíva"... Ja, demó, meg shareware szarok, amik feleannyit nem tudnak mint a pénzes (sajnos). Gondolom ez a népes mozgalmad már 100% lefedettséget biztosít Magyarországon, és megabiteken jön lefele az infó, esetleg ha többen használjátok, még saját pénzből fejlesztik is a technikai hátteret...

    akar a franc pl. egy nyaraláskor ilyesmit cipelni. A PDA kicsi, könnyen elfér zsebben/övtáskában/övön is.
    Ha már hirtelen ennyire fontos lett a méret, miért nem qvga-s pda-t használsz, az tényleg kicsi.
  • virs lee
    #100
    A cégek pont hogy azt is el akarják árulni neked, ami nem is létezik, hogy abban a hitben legyél hogy vmi nagyon future cuccot kapsz a pénzedért, mire kiderül hogy mégse, addigra már zsebükben a lóvé.
  • virs lee
    #99
    "A 320*240-es kijelzők többnyire 2.7"-esek, nem 3.5! Az a 640*480." - Jaj! Az nem baj, hogy még életedben nem láttál ilyesmit, vagy rossz a szemmértéked, de legalább vehetnéd a fáradságot, hogy a készülékek adatlapjait megnézzed.
    A PDA-k túlnyomó többsége 3.5"-os és QVGA (320x240) felbontást tud.
    A VGA felbontásúak (640x480) 4"-osak (bár létezik 3.5"-os is.

    Ne az 1000 éves szutykokkal gyere, én is találhattam volna nagyobb vga-s pda-t is, de direkt a mai korszerűek közül hoztam példát, ezzel szembe értelemszerűen qvga-ból is az újakat kell állítani. Elég ha megnézed mondjuk az általam linkelt pdaplaza.hu cuccosait, egyből feltűnik hogy a qvga "standard" mérete 2.7". Épp ez az előnye a vga-val szemben, hogy kisebb tud lenni. Majd ha lesz 2.7"-ben vga, akkor lesz miről beszélni, addig nem (bár akkor meg qvga-ban már kvarcóra lesz ).

    De pl. ágyból netezni jópofa dolog
    Erre ott a notebookom, azon legalább mindent meg tudok tenni, amit az asztali gépemen is.

    Miről beszélsz? WiFi-n milyen korlát van?
    És te? Mi köze a mobilos netelőfizetésnek a wifihez?

    ki a franc akar letölteni PDA-val DVD-t? Magadnál vagy?
    Ki a franc akarja magát levelezésre lekorlátozni netezés címén? Magadnál vagy?

    Épelméjű ember a ritkán használt vagy a nagy méretű programokat kártyára teszi
    Én szeretem ha mindent könnyen, gyorsan el tudok érni. PC-n is jobb vinyóra rakni a cd-t iso-ban, mint mindig "please insert disc".

    Mellesleg - ha filmet akarok nézni, akkor azt értelemszerűen átkonvertálom a megfelelő méretre (megvan 10 perc alatt az én gépemen), és így egy 1 GB-os kártyán 4 film is elfér :) 2 GB-oson kétszer annyi....
    Mellesleg sokszor nézek a PDA-n tévét interneten keresztül (nem otthon a szobában!). Meg streaming-es rádiókat is hallgatok :)

    Én ha filmet nézek, nem akarok pár inchen nyomorogni, hanem látni is akarom amit nézek. Tehát PDA mint filmnéző eszköz kizárva. Rádió úgysincs semmi jó (extrémet, dj-t megszűntették), helyette ott az mp3, az viszont mehet sd-re.
  • wanek
    #98
    "Az ingyenes hotspotok meg vagy le vannak korlátozva elérhető tartalomban, vagy a sebessége olyan hogy a betárcsázós modem hozzá képest fénysebesség." - . Életedben nem használtál még ilyet ezek szerint...

    "a netezés nem ennyiből áll" - de nemis csak a DVD-s tartalmak letöltéséből (ahogy korábban utaltál rá), ugyanis az ilyesmit az ember praktikusan nem PDA-val bonyolítja.

    "Kezdésnek jó lesz az xwarez.ru, keresgélj! Van 1-2 vga-s is a qvga tengerében..." - warezmatyi! Ingyenes programok tömkelege van VGA-ra! Az más kérdés, hogy nekem nem kéne VGA-s kijelző, mert sokkal többet zabál.

    "Nekem meg az excel nem kell, meg a navigáció" - nincs se autód, meg talán jogsid se, ugye? Mert akkor érthető.

    "lophatod más netjét" - sokan önszántukból (tehát nem tudatlanságból) teszik elérhetővé az internet elérésüket. Ez külön mozgalom ma már. Lehet rajta vitatkozni, de ez tény.

    "ha mobilan akarok netezni, akkor meg berakom a kis notebookomat a táskámba" - akar a franc pl. egy nyaraláskor ilyesmit cipelni. A PDA kicsi, könnyen elfér zsebben/övtáskában/övön is.
  • NEXUS6
    #97
    Hát ez a Nokia N800 az máris odabasz az IPhonnak, felbontásban árban, szolgáltatásban. Ja és már kapható.

    Arról mikor lesz cikk az SG-n?
  • Rocko
    #96
    Az index mindenkit fikáz... Szar újság... és inkább nem érdemes olvasni
  • wanek
    #95
    Érdemes elolvasni.
  • virs lee
    #94
    LOL, ezzel én itt be is fejeztem a veled való társalgást...
    Ha ennyire vagy, akkor nincs is értelme vagdalkoznod közödnincs témákban.

    felétek csak rom-ba lehet alkalmazást rakni? Nekem a programok 90% a 4 gigás cf-en van. Hidd el "elég sok" ráfér
    Lassíthatnád még ennél jobban valamivel a betöltést?

    de teljesen mindegy, mert egyben kezeli
    Mit kezel egyben? Te tisztában vagy a különbséggel a kettő közt, wifi guru?

    hotspotokről nem hallottál még. kár...
    De, lophatod más netjét, sőt ennyi erővel ki is rángathatod a tulajt a verdájából, ha éppen megtetszik, pont annyira legális. Az ingyenes hotspotok meg vagy le vannak korlátozva elérhető tartalomban, vagy a sebessége olyan hogy a betárcsázós modem hozzá képest fénysebesség.

    ember ébredjél már fel... ez nem az otthon adsl meg az asztali gép kiváltására van, te nagyon el vagy tévedve! Ez egy kiegészitő eszköz, ha úton vagy vagy egy tárgyaláson ülsz.
    Ébredj fel te, ez a emailekkel jampizás senkit nem érdekel, a netezés nem ennyiből áll! Erre elég a 300 ft-os gprs wap is.

    Ezek az oldalak kicsit áttördelve jelennek meg 640-ben. 320-ban viszont olvashatatlanok, egy csik lesz belőlük.
    Nem kicsit... 320-ban is ugyanúgy lehet rángatni a csúszkát ha erre vágysz, teljesértékű használatra a 640 is nulla.

    sok. csak jó lenne ha végre egyetlen konkrétumot tudnál mondani. nem konkrét programot, hanem feladatot. Egyébként rákeresve a nagyobb ppc alkalmásgyűjtő oldalakra többszáz vga-s programot dobnak ki.
    Kezdésnek jó lesz az xwarez.ru, keresgélj! Van 1-2 vga-s is a qvga tengerében...

    a fentiekkel már kimeritettem az összes feladatot amire a pda-mat használo
    Én meg nem. Nekem meg az excel nem kell, meg a navigáció, ha mobilan akarok netezni, akkor meg berakom a kis notebookomat a táskámba, az legalább 100%-osan helyettesít egy asztali pc-t.
  • nipponia
    #93
    Igaz:). Rosszul fogalmaztam. Én úgy értettem, nem lesznek külön PDA-k, mobilok, távirányítók, stb. Hanem minden egyben lesz, egy eszközben.
  • nipponia
    #92
    Nem ezt mondtam. Nyílván az apple sem fog neked adni minden jót ingyen. De ha neked lenne ilyen céged, szerintem te sem árulnál el mindent a termékedről, hanem egy-két dolgot visszatartanál, hogy a megjelenés napján a felhasználó azt mondhassa, "Jé, még ezt is tudja?! Ez kurva jó!". És ne mondja nekem azt senki, hogy ő nem ezt csinálná meg. És én úgy vettem észre, hogy az apple a legjobbak között van mint felhasználó-barát téren, igaz azzal nem vitatkozom, meg is kérik az árát.
  • wanek
    #91
    "Jobban szlopál a beépített GPS, ezt több PDA-s ismerős is megerősítette." - ha az ismerőseid is olyan jól képzettek és tájékozottak, mint te... Nézzél meg már pár tesztet, ha nekem nem hiszel!

    "A 320*240-es kijelzők többnyire 2.7"-esek, nem 3.5! Az a 640*480." - Jaj! Az nem baj, hogy még életedben nem láttál ilyesmit, vagy rossz a szemmértéked, de legalább vehetnéd a fáradságot, hogy a készülékek adatlapjait megnézzed.
    A PDA-k túlnyomó többsége 3.5"-os és QVGA (320x240) felbontást tud.
    A VGA felbontásúak (640x480) 4"-osak (bár létezik 3.5"-os is.

    "Akkor már az otthoni számítógépedet is használhatod. A wifi hatótávja pár 10 méter (vagy annyi se)" - Ha a gépem előtt ülök, akkor nyilván nem a PDA-t használom netezésre. De pl. ágyból netezni jópofa dolog... A WiFi-t többnyire nem otthon használom.

    "De, egyrészt a net csomag limitje nagyon szűkre korlátoz" - Miről beszélsz? WiFi-n milyen korlát van?

    "másrészt egy dvd-hez (a filmeken kívül ma már egy játék is kitesz ennyit) kell néhány kártya, ami a vinyó ár / kapacitás arányához mérve komolytalan." - ki a franc akar letölteni PDA-val DVD-t? Magadnál vagy?
    Mellesleg - ha filmet akarok nézni, akkor azt értelemszerűen átkonvertálom a megfelelő méretre (megvan 10 perc alatt az én gépemen), és így egy 1 GB-os kártyán 4 film is elfér :) 2 GB-oson kétszer annyi....
    Mellesleg sokszor nézek a PDA-n tévét interneten keresztül (nem otthon a szobában!). Meg streaming-es rádiókat is hallgatok :)

    "Tegyél fel pár programot a PDA-dra, mennyi is fér bele? 32, vagy már akár 64 MB ROM-od is van? Szar ügy, nekem majdnem 200" - Épelméjű ember a ritkán használt vagy a nagy méretű programokat kártyára teszi...
  • Inquisitor
    #90
    "ÉS az iPod & Sen füles kombó? A Sen füles jó tulajdonságait ráhúzod az alatta lévő mp3 lejátszóra.."

    Lol. Szóval egy minőségi Wolfson kódekes, 32/64 biten dekodoló minőségi MP3 játszó ugyan úgy szól a Senheiser-el, mint a 6.000Ft-os eldobhatós fröcsöntött kínai lejátszó?

    Az meg szép dolog, hogy az iTunes mit tud, de ezek szerint az iTunes adta el az iPod-ot és NEM a tudása (mert mit is tudott amit más nem a saját hamar feltört védelmén kívűl?), nem a design (mert szépnek szép volt, de volt elötte és utána szebb nem egy), hanem csak az online shop?
    Ha a Sony és a többiek nem tökölődtek volna ennyit a saját zeneboltjukkal, akkor lehet ma nem is lenne 3 MP3 játszóból 2 iPod?
    (Na jah, éppen ezért az árukapcsolásért, iTunes + iPod, jelentették most fel az applet.)
    Még szerencse, hogy újszerű sosemlátott menüje volt az iPod-nak. (Azért fizettek suba alatt 180 millát a Creative-nak a Zen menüszerkezet lenyúlásért.)
  • BStage
    #89
    "Sorold, ha tudsz még mit... "

    rendben. Naptár, contact, feladatkezelő (pocket informant), fényképnézegető, videólejátszó, pdf olvasó, remote desktop client mind-mind támogatja a vga-t. Nem is sorolom tovább inkább te mondj végre egyetlen dolgot, amire nincs vga-s program. (bár én a fentiekkel már kimeritettem az összes feladatot amire a pda-mat használom)

    "Ezek a beépített alapdolgok"

    De szép is lenne navigációs program beépitve a mezei pda-ba...

    "tudod hány alkalmazás létezik még"

    sok. csak jó lenne ha végre egyetlen konkrétumot tudnál mondani. nem konkrét programot, hanem feladatot. Egyébként rákeresve a nagyobb ppc alkalmásgyűjtő oldalakra többszáz vga-s programot dobnak ki.

    "A 800*600, vagy 1024*768-ra optimalizált oldalaknak (ma már nagyon nem is találsz másmilyet) pedig ugyanúgy kevés a 640*480."

    Uhh, ez a végső érved
    Ezek az oldalak kicsit áttördelve jelennek meg 640-ben. 320-ban viszont olvashatatlanok, egy csik lesz belőlük.

    "50 mega az mire elég? "

    amire útközben kell, arra elég. Aki pda-n akar filmeket letölteni az meg szimplán hülye...

    "ez még messze van az otthoni ADSL-től."

    ember ébredjél már fel... ez nem az otthon adsl meg az asztali gép kiváltására van, te nagyon el vagy tévedve! Ez egy kiegészitő eszköz, ha úton vagy vagy egy tárgyaláson ülsz.

    " A wifi chiphez alapból jár vmi hipergyors és korlátlan vezetéknélküli ADSL is? "

    hotspotokről nem hallottál még. kár...

    "Tegyél fel pár programot a PDA-dra, mennyi is fér bele? 32, vagy már akár 64 MB ROM-od is van?"

    felétek csak rom-ba lehet alkalmazást rakni? Nekem a programok 90% a 4 gigás cf-en van. Hidd el "elég sok" ráfér.

    "Szar ügy, nekem majdnem 200"

    Hú de jó neked... Nekem 128 rom és 64 ram-om van, de teljesen mindegy, mert egyben kezeli és mivel a programok a kártyákon vannak az csak a program futtatáshoz kell.

    " A wifi hatótávja pár 10 méter (vagy annyi se), "

    LOL, ezzel én itt be is fejeztem a veled való társalgást...
  • virs lee
    #88
    Jobban szlopál a beépített GPS, ezt több PDA-s ismerős is megerősítette.

    A 320*240-es kijelzők többnyire 2.7"-esek, nem 3.5! Az a 640*480.

    Internetezni WiFi-n keresztül is lehet, vagyis használhatod az otthoni előfizetésedet
    Akkor már az otthoni számítógépedet is használhatod. A wifi hatótávja pár 10 méter (vagy annyi se), hát ezzel nem fogsz a metrón netezni. :D

    Mivel a PDA-k kártyával bővíthetők, így nem vagy fix méretre korlátozva (4/8 GB, mint ez az apple cucc). Amennyi kártyád van, annyi a kapacitásod :)
    De, egyrészt a net csomag limitje nagyon szűkre korlátoz, másrészt egy dvd-hez (a filmeken kívül ma már egy játék is kitesz ennyit) kell néhány kártya, ami a vinyó ár / kapacitás arányához mérve komolytalan.

    Az apple-ből nekem elég a sok szervíz(hiányos) rémtörténet is ahhoz hogy ingyen se próbáljam ki. :)
  • virs lee
    #87
    Nem a PDA tűnik el, hanem az egyéb eszközök alakulnak PDA-vá.

    640*480 vs 320*240. +1.3 centi széles, +1.4 centi hosszú, az aksija is jóval kisebb (1200 mAh vs 1500), és még csak telefonálni se lehet vele.
  • virs lee
    #86
    Ehh, felbontásról hallottál már?
    Nem, még sose...

    Nem a kijelző nagyobb (esetleg néhány mm-rel) hanem a felbontás nő ilyenkor, a vga-s pda-k semmivel nem nagyobbak mint a qvga-sok.
    Dehogynem lesz nagyobb. A 640*480-as LCD panelek jellemzően 3.5"-esek, a 320*240-asok pedig 2.7"-esek. A különbséget pedig mindennap látom, elég csak a kollégám PDA-ja mellé tenni az enyémet.

    Tényleg? Én nem úgy vettem észre.
    Csukott szemmel nekem se menne...

    Lássuk csak. Navigációs rendszer VGA-s, sokkal több infot tud megjeleniteni, excel VGA-s, sokkal több cella, netezés VGA sokkal jobban hasonlit a weboldal az asztali géphez, kevesebbet kell scrollozni. Soroljam még?
    Sorold, ha tudsz még mit... Ezek a beépített alapdolgok, tudod hány alkalmazás létezik még? Ajánlom előbb tájékozódj a témában! A 800*600, vagy 1024*768-ra optimalizált oldalaknak (ma már nagyon nem is találsz másmilyet) pedig ugyanúgy kevés a 640*480.

    Látom nagyon otthon vagy a témában... 50 megás csomag 1800 ft pannonnál. Ez bőven elég az útközbeni netezésre levelezésre, egyébként mivel wifi is van benne, belvárosban inkább azt használom.
    50 mega az mire elég? Ja, hogy semmire... Aztán meg fizetheted a extra brutál felárat, ha túlléped a szűk limitet. A 384k-s EDGE meg leginkább csak 56k, a HSDPA is csak papíron, meg a csillagok kedvező állása esetén annyi amennyi, ez még messze van az otthoni ADSL-től.

    van benne 4 giga CF és 2 giga SD.
    Amit majd az 50 megás limitedel pakolsz tele?

    wifi...
    És? A wifi chiphez alapból jár vmi hipergyors és korlátlan vezetéknélküli ADSL is? Valamiről lemaradhattam...

    majd ha nem csak képet láttál egy ilyenről, akkor majd lehet, hogy tudsz használható véleményt is mondani róla.
    Így van, majd csak akkor tudsz véleményt nyilvánítani.

    próbáld ki rajta a navigációt, internetezést, aztán nézd meg ugyanaz hogy néz ki egy VGA-son, nekem is korábban 320-as volt ég és föld a különbség.
    Tegyél fel pár programot a PDA-dra, mennyi is fér bele? 32, vagy már akár 64 MB ROM-od is van? Szar ügy, nekem majdnem 200.
  • whatever
    #85
    Dez nem ezt mondta. Úgy értette, hogy az Apple-nél elég sok pénz megy kutatás fejlesztésbe és nem félnek meglépni olyan lépéseket amit más vállalatok a méretüknél fogva már nem olyan könnyen lépnek meg.
  • virs lee
    #84
    Nyilván... Minden cég geci, önző, kapzsi, de az apple szarja le a profitot, ingyen beépít neked minden jót, és mégcsak nem is reklámozza, merthát szerény is ugye... Na ne vicceljünk már! Az apple is szeret vetíteni, nem is kicsit.
  • dez
    #83
    Kurvajó.
    Mondjuk az a vicc, hogy ilyen sokan tudnának csinálni, néhány óra higgadt és kreatív tervezés kérdése, a leprogramozás meg a programozók dolga. Csakhogy a gyártók többsége még azt a pár órát sem szánja rá!
  • nipponia
    #82
    Azt azért tegyük hozzá, hogy tapasztalatból tudom (exem az apple magyar képviseleténél dolgozik), hogy az apple sosem fedi fel a termékeik teljes tudását. Csak pont annyit, amennyivel le tudják nyűgözni a népet. Nem lepődnék meg azon, ha ez a teló sokkal többet tudna mint amit elárultak róla. De majd kiderül, mikor megjelenik.
  • BRobee
    #81
    De tényleg úgy megy a vita az iPodról, mintha mindenkinek egy közös pénztárcája lenne és életbevágóan fontos lenne, hogy mire költik a benne lévő pénzt:)
  • BRobee
    #80
    #74: ÉS az iPod & Sen füles kombó? A Sen füles jó tulajdonságait ráhúzod az alatta lévő mp3 lejátszóra.. De abban egyetértek, hogy jobban jössz ki, ha ezt a kombót választod. iPhone: Amerikában azért a pénzért nem súlyos heteket(hónapokat) dolgoznak, mint itthon, ezért terjedni fog. Hiteleznek mindent, két év előfizetés már bakfitty nekik. Életképes ötlet a tengerentúlon. Itthon nem, itt marad a továbbra is a vita:)
  • Rocko
    #79
    "Minimál dizájn minimál tudással". Tényleg nem egy pda vagy smartfón, de nem is kell annak lennie. Ami kiemeli a hígfos tengeréből, csakhogy kedves Ford barátomat idézzem, az az, h legalább elgondolkodtak rajta a mérnökök, h milyen fícsöröket integrálnak bele és próbálták a maxot kihozni belőle, ami kezelést illeti. Legalább igényesen van kidolgozva én nem hottentotta minőségű bóvli, amit ez ember ennyi pénzért elvár. Nem vagyok nagy Apple fan, sőt ipodot se vennék az új sony walkmenek ezerszer jobban be jönnek, de ha valaki veszi a fáradságot (manapság egy kevesebb cég) és piacra dob egy jól kidolgozott és megbizhatóan működő cuccost akkor bőven piacképes lesz. Lehet, h nem a legújabb dolgokat tették bele de nem is ettől nevezhető "korszak alkotónak", hanem hogy tényleg megcsinálja amit kell.
  • Sir Quno Jedi
    #78
    Namost 24hónap hűséggel már 40 alatt kapsz kis kompakt MDA-t idehaza, amin Win mobil 2005 van, 320*240 touch screen-es, quad band-os, gprs-es, edge-es, tökömtudja mis és megy bele sima SD kártya is szarérhúgyér (nem kell bele mini, vagy micro). Az is játszik le videót, mp3-mat, lehet vele telefonálni, internetezni, navigálni, mindent. Akkor minek a csili-vili?! Csak mert Apple, engem nem győzött meg ilyen áron. Majd ha ezt is 50k körül hozzádvágják akkor talán, de a hype magasabban fogja mindig is tartani az árát, minthogy valaha is beruházzak rá...
  • nipponia
    #77
    Nem kell elolvasni, ilyen típúsú vélemény meg pláne nem érdekel senkit.
  • zzebi
    #76
    Ha valami sikeres, akkor eleg nehezen foghato ra, hogy rossz lenne. Az USA-ban minden 3 eladott MP3 lejatszobol 2 iPod. Az iPod-hoz kapcsolodo online boltban (iTunes) naponta 5 millio dal kel el. Ez siker, vagyis a termek jo. Sot, nemhogy jo, eszmeletlenul jo, es ezert joggal irigykedik mindenki rajuk.

    Megegyszer: ezen adatok mellett mondhatja Gizi es Otto, hogy sz*r az iPod, igazabol ez mar senkit nem erdekel.
  • Tomasz Man
    #75
    Elég pofásra sikerült ez az iPhone, kívülről legalábbis, de én biztos, hogy nem veszek ilyet.
  • Darth Sith
    #74
    naja, pl hasonlítsunk már össze egy iPod-t egy iRiver+sennheiser kombóval? ég és föld. az iPod trendi, szép meg minden, de ezen kívül nem sok. Egy minőségibb cucc, mint pl az iRiver lejátszói, nagyon strapabíróak, dobálhatod, leeshet, kibírja. Sokkal jobb szoftver van rajta, és hardveresen is több funkciója van. Lehet róla USB hostolni pl. A sennheiser fülest meg ugye nem kell bemutatni. Épp a minap próbáltam ki egymás mellett egy gyári iPod fülest és egy sennheiser CX300-at. Hát vhogy az utóbbinak mintha egy cseppet szebb hangja lett volna. És ha a fülest meg a player árát összeadjuk, még mindig kevesebbnél tartunk, mintha vettünk volna egy ugyanolyan kategóriás ipodot.