Gyurkity Péter

2006 leggyakoribb keresései

A Google elkészítette az idei év leggyakoribb kereséseinek toplistáját, amelyből kiderül, hogy az internetezőket leginkább a hírességek, valamint a közösségi oldalak érdekelték leginkább.

A most közzétett részletes összefoglalóban több területet találunk, amelyek egyrészt az általános célú keresési célpontokat, illetve a meghatározott kérdésekre választ kereső felhasználók preferált témáit rendezik sorrendbe. Nem nagy meglepetés, hogy többnyire amerikai személyek és hírek vezetik a listákat, de a terület, a szakma szempontjából itt is bőven találunk érdekességeket.

A Google.com oldalán két közösségi oldal, a Bebo és a MySpace található a dobogón, kiegészülve a világbajnoksággal, amely a nagy felhajtásnak köszönheti előkelő pozícióját. Alattuk szintén jól ismert portálok sorakoznak, úgy mint Metacafe, Wikipedia, vagy a Mininova, amely egyben a leggyakoribb torrent oldalnak bizonyult. A híreknél Paris Hilton és Orlando Bloom vezet, a rák a harmadik, míg a Katrina hurrikán csak az ötödik. A legtöbben ugyanakkor Borat kilétére voltak kíváncsiak, a fogalmak között a Hezbollah vezet, míg a meghatározásoknál a promiszkuitás (a nemi partner igen gyakori, különösebb válogatás nélküli cseréje, a monogámia ellentéte) volt a legfontosabb a web 2.0 előtt.


Észak-Korea atomrobbantása nagy figyelmet irányított az országra

Az országok elhelyezkedésével kapcsolatban a legsűrűbben Togóra voltak kíváncsiak, Montenegro itt a hatodik, Palesztina csak a kilencedik. A botrányok között a Duke Egyetem lacrosse csapatának állítólagos csoportos erőszaka vitte a prímet, míg a házasságkötéseknél és válásoknál szintén olyan sztárok iránt érdeklődtünk a legjobban, mint Nicole Kidman, vagy Paul McCartney. A sport területén természetesen a világbajnokság és az olimpia végzett az első helyeken, olyan nevekkel, mint Zidane, Ronaldinho, Olaszország és Brazília.

Érdekes, hogy a nagy visszavonulásoknál messze Bob Barker, egy televíziós játék házigazdája vezet, míg Bill Gates csak az ötödik a rangsorban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • TorrenteXY #14
  Csak azok kedvéért aki nem tudná:
  Ez nem a valós lista, ez csak a kozmetikázott, kivéve belőle az olyan kereséseket, mint a porn, sex, freesex, nude, stb... Ezek mögött a fasorban sincsenek a myspace, worldcup meg hasonló keresési kifejezések. :) Kár hogy nem teszik közzé a valódi listát is, mert érdekelne.
 • ssdb #13
  1. bebo
  2. myspace
  3. world cup
  4. metacafe
  5. radioblog
  6. wikipedia
  7. video
  8. rebelde
  9. mininova
  10. wiki

  komoyl :D
 • Darth Sith #12
  "A híreknél Paris Hilton és Orlando Bloom vezet,"
  azért megvan a szinvonal... ezek hírek?
 • kristo p #11
  nem merné a google igy közzétenni:
  1.sex
  2.xxx
  3.porn

  biztos ezért van :)
 • BCs design #10
  :D
 • PíszLávJuniti #9
  sok impotens köcsög.
  régen még a szex vezetett, meg a pornósztárok..
 • Boconadi #8
  ki az a pihent agyú akinek erre van ideje?
 • ProGabe #7
  "kiegészülve a világbajnoksággal, amely a nagy felhajtásnak köszönheti előkelő pozícióját."

  bullshit,mi az hogy a nagy felhajtásnak????természetellenes hogy a világ legnézettebb sportja érdekli az embereket az interneten vagy mi??
 • Axon #6
  Értem.
  Soha nem érdekeltek az ilyen jellegű közösségi oldalak, valószínűleg ezért nem kerestem még rá a bebo-ra :-)
 • Axon #5
  Nem tudok külföldiül...