Gyurkity Péter

Sony: a kapkodás vezetett az akkumulátorhibákhoz

A japán óriáscég elnöke elismerte, hogy túl gyorsan szerették volna kielégíteni a nagy kapacitású laptop akkumulátorok iránt mutatkozó igényeket, a hibák elhárítása viszont nem történt meg kellő sebességgel.

"Vállalatunknak jóval gyorsabban ki kellett volna vizsgálnia az akkumulátorok meghibásodásainak ügyét" - jelentette ki Ryoji Chubachi elnök a Mainchi Shimbun napilapnak adott interjújában. A vezér tehát a kellő gyorsaságot hiányolja, a sorozatos visszahívásokat előidéző okokat viszont éppen ez, pontosabban a kapkodás eredményezte. A Sony ugyanis túlságosan gyorsan szerette volna kielégíteni a gyártók részéről jelentkező, egyre nagyobb volumenű igényeket a nagy kapacitású laptopakkumulátorok iránt, miközben a minőségre nem fordítottak, nem fordíthattak kellő figyelmet.


Egy konferencián magától felgyulladt laptop

Az interjúból kiderül, hogy éppen ez, a termelés gyors felfuttatása vezetett a visszahívásokhoz, amelyek elsőként a két legnagyobb vásárlónál, a Dellnél, valamint az Apple-nél jelentkeztek, majd terjedtek át fokozatosan a többi gyártóra. Emlékeztetőül: a sort a Dell nyitotta meg rekordméretű akciójával, a sorra csatlakozó egyéb partnerek (Dell, Lenovo, Toshiba, Hitachi stb.) pedig végül 10 millióra emelték a visszahívott termékek számát. A hibát tovább súlyosbítja, hogy a Sony már egy éve tudott a problémás esetekről, ennek ellenére azonban elmulasztották megvizsgálni a többi cégnek leszállított példányokat.

A vállalat nemrég 444 millió dollárt különített el a visszahívási akciók fedezésére, ami még számukra is jelentős tétel. A helyzet talán nem durvult volna el ennyire, ha kellő körültekintéssel járnak el a termelés növelésében. "Voltak bizonyos problémáink a piaci igények kielégítése kapcsán" - ismerte el Chubachi elnök, a részletek említése nélkül. Hozzátette, hogy ennek árát most duplán megfizetik, hiszen az eredmény a fokozott óvatosság az akkumulátorokkal szemben, a vásárlói igények csökkenése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • dez #10
  Hol lennék, röhögök. :) Ezen már csak azt lehet.
  Meg próbálom elképzelni a kis Sony vezetők nagy fejét. :)
  Amúgy nem én vagyok ám itt a legnagyobb Sony fan. Én inkább "Cell fan" vagyok, részben mivel eleve "PowerPC fan" voltam (mivel nagyon kézre áll asm kódolásban).
 • bermuda3 #9
  nagggyon kirrrrály :D:D:D milyen szívás lett volna ha szétküldik a világban és minden országban történik néhány tűzeset meg eg két irodaház leég! azé durva dolog. egy ilyen kis tűzböl simán leég egy ház. simán!!!!! én már láttam olyat h egy csikktől égett le! és nem volt felöntve benzinnel meg emmivel meg nem volt gáz...
 • Laceee #8
  Dez ilyenkor hol vagy :)
 • TothLaci #7
  Sony Laptop - 1.

  Laptop - 2.

  Sony Laptop - 3.

  És egy igazi tesztelés...

 • TothLaci #6
  Nem ez az első helyzet, hogy baklövést követtek el. Sonynak túlságosan megnőtt az önbizalma.
 • jasszka #5
  küldj lécci linket!
 • MrPrise #4
  Videon még jobb ;-)
 • bardocz #3
  ez a kép odab**** :D:D
 • endiboy #2
  ez nagyon tetszik :))
 • Lazarus #1
  :DDD Ez a kép überlol :D