Specker Balázs

Wii - PS3 első menet: 1:0

A Nintendo ma arról adott hírt, hogy az Egyesült Államokban nyolc nap alatt több mint 600 ezer Wii játékkonzol talált gazdára.

Amennyiben az eladási adatok helytállóak, úgy a piacvezetőként számontartott Sonynak igencsak iparkodnia kell, ha meg kívánja őrizni féltve őrzött pozícióját. Bár a jelentések szerint mindkét gépet hamar elkapkodták, a Sony csupán 400 ezer PS3-mal készült a november 17-i amerikai rajtra. A korábbi hírek is arról szóltak, hogy a szombati japán indulásnál is a Nintendo állít majd több konzolt csatasorba.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

"A jelenlegi 600 ezer darabos eladást túlszárnyalva a kereslet továbbra is meghaladja majd a kínálatot, mivel egyértelmű hogy ez lesz az egyik legkedveltebb karácsonyi ajándék az idén" - prognosztizált Reggie Fils-Aime, a Nintendo amerikai részlegének elnöke cége sajtóközleményében. "Többszörösét szállítottuk le annak, amennyire a másik cég képes volt ugyanabban az időben, saját rajtjának napján - és még így is eladtuk mindet" - tette hozzá Fils-Aime némileg túlzó, gúnyos megjegyzését a Sony felé.

A Wii 249,99 dolláros tengerentúli ára majd fele a PS3-énak. A Nintendo tavaly igencsak nagy hírverést szerzett, mikor bemutatta az új gép formabontó, mozgásérzékelőkkel működő vezérlőjét. Az irányító eszköz állítólag kardként, teniszütőként, vagy autókormányként is megállja majd a helyét. Annak idején a Wii elődjének tekinthető GameCube képtelen volt megtartani a japán óriáscég piaci részesedését.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A PS2 és az Xbox-szal szembeni kedvezőbb ár sem hatotta meg a játékrajongókat. A Nintendo tervei szerint az új konzolból az év végéig egymillió darab kerülne a japán üzletekbe és négymillió a világ többi részére. A várakozásoknak megfelelően 2007 márciusáig mintegy 6 millió darabot szórnának szét.

Persze nemcsak a két japán piaci szereplő szövöget nagy terveket; a Microsoft elképzelései szerint idén 10, jövőre 15 millió Xbox 360 kerülne a boltok polcaira.

Nézd meg a Nintendo Wii belsejét!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • baggins #62
    Mennyi ész kell ahhoz, hogy vki ilyen hülyeségeket mondjon?
  • macselek #61
    Télleg zaki itt mindenki:D Először is: A wii kontrollerét senki nem fogja megunni 2 óra alatt, és szerintem kifejezetten nagyon kurva poén ugrálni a tv előttXD Legalább mozogsz kicsit és nem fogsz belerohadni a fotelbaXD A ps3 grafikailag télleg halomra veri a wiit, ezt mindenki tudja, csakhogy a wii kerül kb. 50000 ftba a ps3 meg 180000 ftba. Gondolom látjátok a difit. Ez nem képmutatás, nem kérnek el érte annyit amennyit ne érne. én wiit fogok venni miután megnéztem a gamovertXD Az kész mennyit lehet röhögni miközben ezzel játszolXD Fogadni mernék hogy akárki játszana egy wiivel, nemmondaná hogy szar. Ha grafika kell akkor vegyél ps3at. Ennyi
  • pylu #60
    Jó sok őrült ember van itt... Minek szidalmazni meg haragudni konzolokra meg mindenhol hogy melyik az erősebb... Pfff... ki nem tolja le... közel azonos teljesítménnyel bírnak jó a wii picit lemarad... de az emberek olyan játékokért vesznek meg egy konzolt ami csak arra van és egyedülállóan jó legalábbis sokan így gondolkoznak... például ott a Gran Turismo nem multiplatform-os csak ps-es brilliáns szal ha vennék ps3at akkor az a GT5 miatt lenne aki meg a grafikát nézi csak meg az élethűséget az vonuljon be katonának az iraki meg afgán háborúnak tuti jobb a grafikája és élethűbb vagy vegyen egy ladát és racingoljon a jó magyar utakon bár ott csak rally-zni lehet. Nah mind1 az a lényeg szeressük egymást éljenek a csajok meg a vizespoló!
  • Inquisitor #59
    "Teljesítményben még egy ps2 is veri a wii-t."
    Azért kellett a GameCube-on méltán sikeres Resident Evil 4-et lebutítani PS2-re, mi? A Wii meg ugye erősebb a GC-nél ...
  • bry #58
    "Teljesítményben még egy ps2 is veri a wii-t."
    Ez azért 1 kicsit durva.
    Már a GC is erősebb volt mint a ps2.
  • archkoven #57
    Nem vagyok egy grafikabuzi, de látva a másik két konzol grafikáját a wii jelentős lemaradásban van. A gamespot szerint a Call of Duty 3 lényegesen gyengébb wii-n mint xbox360-on vagy akár ps3-on, és nem csak a grafika miatt, szerintük a kontroller sem igazán alkalmas egy fps-re. Nem mondom nem rossz ötlet, de én személy szerint nem hiszek abban a nagy forradalomban amit hirdetnek. Sokan játszák billnetyűzetről az autós játékokat is és eszükbe sem jut, hogy kormányt kellene hozzá venni, pedig ott minőségi ugrás lenne, mert a kormány az érzésre analóg beviteli eszközként működne.
    Nekem jelen pillanatban az xbox360 kellene, lehet hogy majd veszek is egyet, de csak akkor ha lehet idehaza is nyomulni vele a neten. A ps3 is ígéretesnek tűnik, a wii-től viszint nem dobom el magam.
  • Devvo #56
    maradjunk annyiban hogy a ps2 hardwere nem veri a wiit es ha nem hiszel nekunk akkor megnezheted a wikpedian de ez mar a te csodalatos feladatod aztan hogy ps3 alazza a wii grafikailag az teny nem kell megemlitened de elmondok egy valamit hogy ez mar egy teljesen szubjektiv tema hogy kinek mi tetszik
  • HJPOWER #55
    Sokaknak a játékélmény fontosabb, mint a komoly grafika és a Nintendo megoldása erre a legjobb.
    Még soha nem volt ilyen "modern" konzolom, de úgy érzem, ez hamar meg fog változni ;)
  • vgez #54
    a 8-as képen az micsoda? pénzbedobó?
  • IceMan84 #53
    Nem ártana előbb egy indoklást írni mielőtt hülyeségnek nyilvánítod más véleményét. Ez a balabalázás meg komoly inteligenciahiányra utal.