MTI

Kutyákkal a filmkalózok ellen

Lucky és Flo, a két labrador retriever a Motion Picture Association of America filmes szakmai szervezet legújabb fegyvere a kalózkodás elleni harcban: a kutyákat DVD-lemezek kiszaglására képezték ki.

A legjelentősebb amerikai stúdiókat képviselő lobbycsoport, a The Motion Picture Association of America (MPAA) adatai szerint 2005-ben mintegy 1,3 billió forintnak megfelelő 6,1 milliárd dolláros veszteséget okozott a filmek és televíziós műsorok illegális másolása DVD-re és más adathordozókra. Ebből 2,4 millárd dollárt tett ki a mozifilmek hamisítása videokazettára, DVD-re vagy video CD-re.

A szervezet évek óta könyörtelen harcot folytat a globális kalózkodás ellen, így például júliusban a Red Card - Piros lap - fedőnevű akció során 6,7 millió kalózlemezt foglaltak le az ázsiai és a csendesóceáni térség tizenkét államában.

Lucky és Flo optikai lemezek után fog szaglászni személyi poggyászok és konténerek között, és így segít majd megakadályozni, hogy a lemezek eljussanak az illegális gyárakba, ahol a kalóz anyagok sokszorosítását végzik. Előbb azonban a két labrador világkörüli turnéra indul olyan városok érintésével, mint Hong Kong vagy Szingapúr, akárcsak a legújabb filmjüket reklámozó sztárok.

A kutyák keresztül-kasul bejárják az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát és Mexikót, de eljutnak a közel-keleti Dubaiba is, hogy bemutassák tudásukat a vámosoknak és más tisztségviselőknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Besz #25
    Ez a videó nagyon durva! Nem bírtam végignézni. Egyszerűen nem értem, hogy miért nem intézik el őket előbb, hiszen könnyebben és gyorsabban végezhetnének ezzel a művelettel. Élvezik talán? Bár azt nem tudni, vajon mennyire általános ez a hozzáállás, lehet, hogy csak a videó kedvéért csinálták?
    Hát igen, Ázsia egy más világ. Régebben azt olvastam, hogy Kínában azért kínozzák meg a kutyákat (például végtagokat törnek el) leölés előtt, hogy sokkot kapjon, és ezáltal adrenalin szabaduljon fel a szervezetében. Számukra sokkal ízletesebb így a kutyahús. Nálunk éppen az ellenkezője van érvényben. Például a sertésnél minél gyorsabban megy végbe, annál jobb. Ezért használnak most már áramot a kábításra. Másik dolog meg az, hogy Kínában elterjedt az az állítás, hogy a téli hónapokban elfogyasztott kutyahús által sok betegség előzhető meg. Ez egyáltalán nem bizonyított, de az emberek elhiszik, a kereskedők meg jól járnak. Ez kb. ahhoz hasonló, mint nálunk, Európában a középkori kannibalizmus. Összegezve nem azzal van a bajom, hogy a bundájáért, vagy a húsáért tenyésztik őket, hanem a kivitelezésen. Na mindegy, csak azért írtam, mert egy kicsit felkavart ez a videó.
  • szombi #24
    ez a videó tök jó...
  • Penge4 #23
    "...amíg az állatvédők pampognak és minden erővel próbálják meggátolni az állatkísérleteket és figyelmen kívül hagyják hogy azon kívül csak embereken lehetne kísérletezni"

    1: Mikor láttál/hallottál olyat, hogy az embereken szabad akaratuk ellenére kisérleteznek?
    (úgy értve a 21. században és a civilizációban )
    2: Mikor láttál olyat, hogy egy embert élve nyúznak meg?
    Nézd meg pl. ezt:
    http://www.peta2.com/takecharge/swf/fur_farm.swf

    Nem mondom, hogy ne legyen bunda (bár sok hajléktalan ehetne abból a pénzből), de miért nem lövik előtte fejbe, hogy ne szenvedjen és ne kínozzák?

    "a kutyákat kutyakozmetikushoz viszik miközben a csövesek fetrengenek a mocsokban,"

    És az nem érdekel, amikor milliomos/milliárdos emberek (akik nem a saját kétkezi munkájukkal lettek azok és itt nem feltétlen a politikusokra célzok) a Holdon vesznek telket, meg többmillió dolláros ékszerrel kirakott mobilt, vécécsészét...stb?
    Az ilyen emberek szoktak leginkább ennyit költeni a kutyájukra.
  • Sionnach #22
    "Amíg 1,1 milliárd ember él napi 1 dollárnál kevesebből, amíg a dögökre költött pénzből napi százmillióknak lehetne ezt az 1 dollárt megadni, amíg évente 18 millió ember döglik bele az éhségbe (ó, ez nem számít, hisz ez úgysem holokauszt!), amíg a legtöbb országban többet költenek házikedvencekre mint segélyekre, amíg a kutyákat kutyakozmetikushoz viszik miközben a csövesek fetrengenek a mocsokban,"

    TE miért nem adod oda az összes pénzed a szegényeknek?

    "...amíg az állatvédők pampognak és minden erővel próbálják meggátolni az állatkísérleteket és figyelmen kívül hagyják hogy azon kívül csak embereken lehetne kísérletezni, amíg az állatok jogaiért küzdenek miközben emberek milliárdjainak nincsenek meg az alapvető emberi jogai,"

    Figyelmedbe ajánlom hogy léteznek (eleve hibás alapokon álló) állatkísérleteket kiváltó technológiák, csak tesznek rá, mert hozzászoktak, hogy a félelemtől és kíntól üvöltő állatokat gyötörjék...

    "amíg bárki is megsajnál egy kutyát ami a szemétben turkál miközben lenézi a szemétben turkáló csövest, amíg a dögöket olyan kajával etetik amiért sok helyen ölnék egymást az emberek,"

    Szerinted tehet róla egy x<4 éves gyerek értelmi képességeivel rendelkező élőlény, hogy milyen körülmények közé került? A csöves 90% hogy tehet róla.

    "amíg látom valakinek a pofáján azt az idióta vigyort ahogy simogatja a szőrös kis kedvencét, jó sok furry fétissel fűszerezve miközben képtelen emberi kapcsolatokat ápolni, amíg valaki is avval az idióta agyával azt gondolja egy állatról hogy 'aranyos', amíg mindenhol nekemugranak mert gyűlölöm az állatokat és az őket támogató hülye idióta pöcsöket, miközben senkit nem érdekelne ha sorozatgyilkos lennék, addig nekem van okom hányni."

    Bizonyított tény, hogy a sorozatgyilkosok nagy százalékban állatokkal szokták kezdeni, főleg az állatgyűlölő hülye idióta pöcsök, már megbocsáss ha magamra veszem sértésed
  • Penge4 #21
    Ebben némileg igazad van, csak 2 dolgot felejtesz el.
    1: Ez az emberek hülyesége. Én az olyanokat lőném le, aki kutyakozmetikushoz viszi a kutyáját. Ez még a kutyának is szenvedés.
    2: A csövesek 90%-a a saját hülyeségéből (alkoholizmus, játékgép..stb) került az utcára, míg a szerencsétlen kutya nem tehet róla ha kidobják. Aki kidobja az ne tartson kutyát, azt szintén fejbelőném.
  • exxile #20
    Haha, az ember is allat! :)
    De nyugi, nem veled van bajom, csak a fajtaddal!
  • exxile #19
    A legtobb ember peldat vehetne az allatokrol sok tekintetben.
    Velemenyem szerint viszont pont hogy az ember a legveszelyesebb allatfaj a foldon, sajat kornyezete letet fenyegeti, erre egyetlen mas allat sem kepes.
    A kiszelektalodas ("emberek ehendoglese") pedig a termeszet velejaroja, meg tiszta szerencse, hogy van nemi kozunk a termeszethez.
    Ebbol a fajbol nem hogy 6 milliard, de 6 millio is boven eleg lenne erre a bolygora.
  • peterx #18
    Jajj te ostoba féreg összekevered az emberek hülyeségeit az állatok jellemével XD tehetnek erről az állatok? HE? különbenis ha ekkora a pofád akkor ne itt rinyálj hanem nyald ki minden csöves seggét az utcán
  • AranyKéz #17
    Amíg 1,1 milliárd ember él napi 1 dollárnál kevesebből, amíg a dögökre költött pénzből napi százmillióknak lehetne ezt az 1 dollárt megadni, amíg évente 18 millió ember döglik bele az éhségbe (ó, ez nem számít, hisz ez úgysem holokauszt!), amíg a legtöbb országban többet költenek házikedvencekre mint segélyekre, amíg a kutyákat kutyakozmetikushoz viszik miközben a csövesek fetrengenek a mocsokban, amíg az állatvédők pampognak és minden erővel próbálják meggátolni az állatkísérleteket és figyelmen kívül hagyják hogy azon kívül csak embereken lehetne kísérletezni, amíg az állatok jogaiért küzdenek miközben emberek milliárdjainak nincsenek meg az alapvető emberi jogai, amíg bárki is megsajnál egy kutyát ami a szemétben turkál miközben lenézi a szemétben turkáló csövest, amíg a dögöket olyan kajával etetik amiért sok helyen ölnék egymást az emberek, amíg látom valakinek a pofáján azt az idióta vigyort ahogy simogatja a szőrös kis kedvencét, jó sok furry fétissel fűszerezve miközben képtelen emberi kapcsolatokat ápolni, amíg valaki is avval az idióta agyával azt gondolja egy állatról hogy 'aranyos', amíg mindenhol nekemugranak mert gyűlölöm az állatokat és az őket támogató hülye idióta pöcsöket, miközben senkit nem érdekelne ha sorozatgyilkos lennék, addig nekem van okom hányni.
  • Sionnach #16
    Honnan tudná szerencsétlen kutya, hogy mit keres és milyen következményei vannak tevékenységének. Ő csak játszik a gazdival, dvd-szagú dolgot keres neki.
    Mit kell gyűlölni az állatokon? Én csak olyat tudok gyűlölni, aki velem legalább egy értelmi szinten van, az alatt nem tehet róla. Te gyűlölöd az állatokat?..