• Besz
    Ez a videó nagyon durva! Nem bírtam végignézni. Egyszerűen nem értem, hogy miért nem intézik el őket előbb, hiszen könnyebben és gyorsabban végezhetnének ezzel a művelettel. Élvezik talán? Bár azt nem tudni, vajon mennyire általános ez a hozzáállás, lehet, hogy csak a videó kedvéért csinálták?
    Hát igen, Ázsia egy más világ. Régebben azt olvastam, hogy Kínában azért kínozzák meg a kutyákat (például végtagokat törnek el) leölés előtt, hogy sokkot kapjon, és ezáltal adrenalin szabaduljon fel a szervezetében. Számukra sokkal ízletesebb így a kutyahús. Nálunk éppen az ellenkezője van érvényben. Például a sertésnél minél gyorsabban megy végbe, annál jobb. Ezért használnak most már áramot a kábításra. Másik dolog meg az, hogy Kínában elterjedt az az állítás, hogy a téli hónapokban elfogyasztott kutyahús által sok betegség előzhető meg. Ez egyáltalán nem bizonyított, de az emberek elhiszik, a kereskedők meg jól járnak. Ez kb. ahhoz hasonló, mint nálunk, Európában a középkori kannibalizmus. Összegezve nem azzal van a bajom, hogy a bundájáért, vagy a húsáért tenyésztik őket, hanem a kivitelezésen. Na mindegy, csak azért írtam, mert egy kicsit felkavart ez a videó.