Szekeres Viktor

Ismét képernyőn idehaza a 24

A világon szinte mindenhol kultikus imádatnak örvendő akciószéria, a 24 Kiefer Sutherland főszereplésével visszatér a magyar képernyőkre.

Sokak szerint a főszereplő, egyesek szerint a történet az oka a hatalmas rajongói sikernek, de még ennél is valószínűbb, hogy a teljesen egyedi formátum következtében tudhat ekkora rajongótábort maga mellett a 24. Az alapkoncepció szerint ugyanis az egyes részek mondhatni valós időben játszódnak, vagyis egy rész egy órát ölel fel (reklámszünetekkel együtt, tehát a részek időtartama 41-42 perc) és így egy teljes évad, mely 24 részből egy teljes napot mutat be a szereplők életéből. Természetesen a formátumnak köszönhetően egyéb újításokkal is rendelkezik a 24, többek között van, hogy olykor párhuzamosan több eseményt is láthatunk a képernyőn.


A főszerepben a szövetségi alkalmazásban lévő terrorelhárítás (CTU, Counter Terrorist Unit) egyik vezető ügynökét Jack Bauer-t, vagyis az őt alakító Kiefer Sutherland-et láthatjuk és a bonyolult, több szálon, párhuzamosan folyó cselekmények hatására az ő feje fölött csapnak össze a hullámok újra meg újra. Terroristák itt, terroristák ott, ráadásul a családja is veszélybe kerül - mindez körítve az amerikai elnöki előválasztással, ahol információk szerint az elnökjelölt életét is veszély fenyegeti. Bauer célja az, hogy minden problémát elsimítson, persze ez nem ilyen könnyű, pláne, hogy óráról-órára, sőt percről-percre folyamatosan érik az újabb és újabb meglepetések.

A széria az Egyesült Államokban már az 5. évadát élte meg (nézettsége pedig az egekben: még sosem voltak kíváncsiak a sorozatra annyian, mint a legutóbbi évadra), természetesen a 6. évad is elindul januárban és már egy jövő év nyarára időzített filmterv is megfogalmazódott a producerek és a FOX stúdió agytekervényeiben. Érdekes módon soha nem számított nagyon nézett sorozatnak a 24, de a rajongók olyannyira hűek voltak a sorozathoz, hogy DVD-n alig akadt olyan sorozat, mely jobb eladásokat produkált volna a 24-nél.


Sajnos többek között a nézők felkészületlenségének is köszönhetően idehaza elég hányattatott sorsú volt a sorozat, hiába csapott neki korrekt reklámkampányt (óriásplakátok) anno Magyar Televízió és került a sorozat az egyik legnézettebb sávba (hétfő, 21.00) a kezdeti sikerek után vészesen megcsappant a nézettség, így nem is került képernyőre a sorozat többi évada (bár egy ismétlés megértünk). Ezért is öröm az ürömben, hogy az Intercom rátette a kezét a DVD-forgalmazási jogokra és szép sorban megjelentette az idehaza nem vetített szezonokat is. Legutóbb, még nincs egy hónapja sem, hogy kijött a 4. évad DVD-n, viszonylag fogyasztóbarát áron és a forgalmazó az 5. évad megjelentetését is tervezi a későbbiekben.

Amióta lekerült a műsorról a sorozat, azóta zaklatják rajongók folyamatosan az MTV-t és azóta keringenek pletykák netszerte az esetleges szinkronos folytatásról. Nos, a Cool Tv az a csatorna, mely elébe ment a pletykáknak és mától kezdve hétfőn-kedd-szerda ütemben 23.15-ös kezdési időponttal (és másnapi ismétlésekkel) elkezdi ismételni az idehaza is hatalmas népszerűségnek örvendő akciósorozatot. A csatorna illetékesei azt nyilatkozták, hogy szó van az esetleges további évadok képernyőre tűzéséről is. Mint mondhatnánk? Reménykedjünk a legjobbakban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gettobuxa #83
    sztem is a 3. évad a legjobb az elsőben a szenátor családja kurvára nem érdekelt, a 2.ban meg kimmel történnek faszságok
  • Fido4life #82
    Eddig ez az első sorozat ami totál leköt, talán már túlságosan is.. Eddig az első évad volt a kedvencem, de most úgy néz ki hogy a harmadik felváltja a helyét :)
  • winnie #81
    hehe, pedig hogy dícsérik sokan a 24 szinkronját. (mondjuk általában azok, akik először a tévében látták.)
  • MagyaR #80
    Hát annak ellenére, hogy mindenki a 2. évadot dícséri, nekem az tetszett az összes közül a legkevésbé. Az eleje még jól indul de a vége az már olyan unalmas és erőltetett, ahogy palmer ott szenved, hogy már elaludtam rajta.

    Szntem a 3. évad a best. Abba van egy akkora fordulat, hogy lefordultam a székről!

    Amúgy én az első évadot dvd-n néztem és már a 2. rész után elkezdett nagyon érdekelni.
    Ez a szinkronhang... pfff
  • React #79
    Na úgy nézem jövőhéten megnézem az első évadot, aztán majd véleményezem, de kétlem ha ennyire embernek tetszik én más véleményem leszek :))
  • zilahi #78
    Ez tényleg nagyon király sorozat. Nem láttam még csak a játékot nyomom.Most hogy megy a tévébe és láttam az első 4 részt arra jöttem rá hogy kiveszem a tékábol mert nem birom ki jövőhét hétfőig. Teljesen levett a lábamról. Nagyon ott van.:)
  • bippo #77
    Amugy Magyarországon a reprezentatív minta 1500 körül van, nem ezer. Számomra is hihetetlen, de azt mondják, ennyi ember valóban elég, hogy elég jó közelítéssel lefedhető legyenek az egész ország fogyasztói (és egyben tv-nézői) magatartása, preferenciái.
    Amúgy ezektől az ebből felszorzott nézőszámoktól én is hülyét kapok, meg attól is, hogy ekkora jelentőséget tulajdonítanak neki. Ha másra nem is, az arányok érzékeltetésére talán jó.
  • mrzed001 #76
    Talán a 2. a legjobb széria, szóval ha az nem győz meg, akkor ez nem neked való
  • Hoz_Hun #75
    Na meg lettem győzve. Akkor nekiállok a második szezonnak (kicsit felelevenítem az elsőt először persze). Az első 24 nekem pont amita a "váltás" miatt nem tetszet, mert az első fele az nagyon bejött, de a végefele lévő csavarások...

    Szóval azt mondjátok a 2 szezontól pedig egyre jobb?
  • Cat #74
    mindegyik egy nap története, de a szériák közben kb. egy év telik el.