Gyurkity Péter

Bezárták a legnagyobb BitTorrent oldalt

A sokat hangoztatott immunitás ellenére sem kerülhette el sorsát a ThePirateBay.org, amelyet egy nagyszabású razzia keretében zárt le a svéd rendőrség. A szervereket elkobozták, két személyt előállítottak.

A mintegy 50 fő részvételével lezajlott akció sikerrel zárult: a legnagyobb tracker oldalak közé tartozó portált lezárták, szervereit egyéb gépekkel együtt elkobozták, alkalmazottaik közül két főt pedig előállítottak. Azt egyelőre nem tudni, hogy ezzel sikerült-e végleg véget vetni a ThePirateBay.org pályafutásának, ám az eddig immunitását hirdető oldal gyors vége mindenképpen óriási meglepetés.

"A kérdéses személyeket a szerzői jogi törvény megsértésének, illetve annak elősegítésének gyanúja miatt hallgatjuk ki. Az előzetes vizsgálat a fájlcserélgetés és általában az oldal tevékenységével kapcsolatos kérdésekre irányul" - áll a rendőrség közleményében.

A jogvédő szervezetek egyelőre visszafogottan nyilatkoznak: "Nem álltatjuk magunkat azzal az ábránddal, hogy a Pirate Bay lezárása után nem jelentkeznek majd újabb trónkövetelők - a küzdelmet folytatni fogjuk" - jelentette ki John G. Malcolm, az Amerikai Mozgókép Szövetség kalózellenes csoportjának feje.

A több mint 100 ezer torrent fájlt tároló, naponta nagyjából 1 millió látogatóval büszkélkedő Pirate Bay a SuprNova.org 2004-es fiaskója után emelkedett a csúcsra. Igaz, ez utóbbi oldal később visszatért, ám eddig még nem tudott visszaemelkedni a legnagyobbak közé. Ez minden bizonnyal a Pirate Bay számára sem lesz könnyű feladat: a lefoglalt szerverek a vizsgálat lezárultáig mindenképpen a rendőrségnél maradnak és könnyen előfordulhat, hogy - amint arra a működtetők részéről már elhangzott néhány utalás - másik országba kell áthelyezniük az oldalt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mintaka #108
    nux, asinus mulier: verbere opus habent
  • ledó #107
    Légyszi küldjön valaki a majomparádéra meghivot
    itt a címem:[email protected]
  • Pharaoh #106
    isohount nem ér semmit trackerek nélkül, amiből a legnagyonn a piratebay, de szerencsére mát nem aktuális ez a hír.
  • hazardgreen #105
    bazz.... de legalább wan isohount-unk:D:D
  • dez #104
    Azért az érdekes, hogy a hírportálok erről szóló "cikkei" sokszor az MPAA által kiadott sajtóközleményen alapulnak. Kvázi diktál nekik az MPAA, mit írjanak. Lásd pl. az egyik hazait. Még jó, hogy a Razorback2-s résznél a Pirates szó felhasználóra van fordítva... Ejnye-bejnye, mit fog szólni ehhez az MPAA!?
  • Ch_Slater #103
    jah a Legal threats menü alatt vannak a levélváltások. Enyhén szólva is elküldik az annyukba a levélküldöket...
  • Ch_Slater #102
    és The Police Bay a neve.. :D
  • Sadist #101
    De milyen logója van a főoldalon :D Épp Hollywoodot vették ágyútűz alá :D
  • Neakardtudni #100
    Hm, akkor azonnal be kellene zárni az Internet szolgáltatót is, ugyanis azok is hozzájárulnak az illegális tartalom terjesztéséhez :) Az Internetes tartalom szabályozása abszurd dolog, körülbelül ugyanolyan, mintha a telefonszolgáltatónak előírnák, hogy hallgasson le minden üzenetet, nehogy telefonos pedofil hálózat működhessen

    A másik fele a dolognak: remélem, a kalózkodás jól csődbe viszi a mocsok amcsi szennygyárat, normális filmet már évek óta nem csinálnak, azt hiszi a sok parasztja, hogy telerakják számítógépes trükkel a filmet, történet semmi, és így kell filmet csinálni, aztán csodálkoznak, hogy inkább letöltik a filmet, meg a számokat: úgyis olyan az összes mint a pézsé, belefújom az orrom, aztán dobom el.

    Szóval "Powa' to pirates!"
  • Aramir #99
    Eddig volt bezárva, már megy is újra :D