108
  • Mintaka
    #108
    nux, asinus mulier: verbere opus habent
  • ledó
    #107
    Légyszi küldjön valaki a majomparádéra meghivot
    itt a címem:[email protected]
  • Pharaoh
    #106
    isohount nem ér semmit trackerek nélkül, amiből a legnagyonn a piratebay, de szerencsére mát nem aktuális ez a hír.
  • hazardgreen
    #105
    bazz.... de legalább wan isohount-unk:D:D
  • dez
    #104
    Azért az érdekes, hogy a hírportálok erről szóló "cikkei" sokszor az MPAA által kiadott sajtóközleményen alapulnak. Kvázi diktál nekik az MPAA, mit írjanak. Lásd pl. az egyik hazait. Még jó, hogy a Razorback2-s résznél a Pirates szó felhasználóra van fordítva... Ejnye-bejnye, mit fog szólni ehhez az MPAA!?
  • Ch_Slater
    #103
    jah a Legal threats menü alatt vannak a levélváltások. Enyhén szólva is elküldik az annyukba a levélküldöket...
  • Ch_Slater
    #102
    és The Police Bay a neve.. :D
  • Sadist
    #101
    De milyen logója van a főoldalon :D Épp Hollywoodot vették ágyútűz alá :D
  • Neakardtudni
    #100
    Hm, akkor azonnal be kellene zárni az Internet szolgáltatót is, ugyanis azok is hozzájárulnak az illegális tartalom terjesztéséhez :) Az Internetes tartalom szabályozása abszurd dolog, körülbelül ugyanolyan, mintha a telefonszolgáltatónak előírnák, hogy hallgasson le minden üzenetet, nehogy telefonos pedofil hálózat működhessen

    A másik fele a dolognak: remélem, a kalózkodás jól csődbe viszi a mocsok amcsi szennygyárat, normális filmet már évek óta nem csinálnak, azt hiszi a sok parasztja, hogy telerakják számítógépes trükkel a filmet, történet semmi, és így kell filmet csinálni, aztán csodálkoznak, hogy inkább letöltik a filmet, meg a számokat: úgyis olyan az összes mint a pézsé, belefújom az orrom, aztán dobom el.

    Szóval "Powa' to pirates!"
  • Aramir
    #99
    Eddig volt bezárva, már megy is újra :D
  • drizzt1666
    #98
    Bizony bizony, volt egy olyan egyedi stílusuk, amin mindíg elmosolyogtam, amikor olvastam :)
    Az oldalt pedig nem kell félteni, számtalanszor túlélt már ilyen "bezárást", mégha a média nem is adott ekkora hangot neki.
  • NEXUS6
    #97
    Legközelebb majd finomabban kűldik el a jogvédőket melegebb égtájakra!;)

    Monnyuk így is beletelt vagy 2-3 évbe mire összeszedték a fantomkommandót, amivel be tudtak támadni.
    Asszem annakidején a Shrek2-őn ment a vita.
  • Inquisitor
    #96
    "A kiadó kérte hogy vegyék le az egyik filmet erre és erre a törvényre hivatkozva, ők meg felhívták rá a figyelmét hogy az amerikai törvények nem érvényesek svédországban, és ezzel le volt tudva :)"

    Hát nem egészen így ment. Elöszőr is leszúrták (finoman szólva) a levélírót, hogy Svédország nem az USA része ... :)
    Utána megemlítették neki, hogy hülye és technikai analfabéta, mivel ez egy torrent oldal és NINCS fent semmilyen jogvédett anyag (és tényleg nincs), stb.
    Szóval volt egy sítlusuk.
  • Peti0011
    #95
    Pedig jo oldal remélem mihamarabb müködni fog:D
  • Feriboy
    #94
    "SITE DOWN - WILL BE UP AND FULLY FUNCTIONAL WITHIN A DAY OR TWO" Idézet a thepiratebay.org-ről :D:D Azaz 1-2 napon belül újra működni fog minden teljes pompájában :D:D
  • Morden23
    #93
    megvesz=kiad
  • Morden23
    #92
    Nem arról beszéltem, hogy szeretetből kell játékot programozni/filmet rendezni/zenét írni. Ne értelmezd félre a mondataimat, ha lehetne.

    Arról beszéltem, hogy nem normális az az ember, aki 14000 forintot megvesz azért, hogy 6-10-20 óra játékidőt nyomjon, utána meg prosodjon csiriviri dobozzal együtt a polcon, vagy menjen kisöcsinek szülinapi ajándéknak. Ha te megveszed, akkor egészségedre.
    Az online játékok valóban vonzóak lehetnek, már annak, akiknek van rá idejük. Eszembe nem jutna pénzt fizetni azért, hogy hetente 1 órára leüljek (többre sem kedvem, sem időm nem lenne). HBO-ra sem fizetek elő azért, hogy havonta 2 filmet megnézzek.
  • NEXUS6
    #91
    Miért, még létezik a PC Guru?
    ;)
  • Pharaoh
    #90
    Ha az SG copy-paste-val bennyomná az össezs PCGURUS stb hírt, akkor tuti hőbörögni fognak.
  • NEXUS6
    #89
    Én azt nem értem, hogy az újságok, meg a posta miért nem kezdtek el hőbörögni, hogy kapcsojják ki az internetet, amikor az emberek leszoktak a hírlapokról, meg a levélírásról.

    Pl már marhára kinéz, hogy a Szájentifikámerikön kommandósokat küldjön a SG-re!!!
    ;)))

    Miért vesszük, miért veszik a kormányok egy kicsit is komolyan ezt a handabandázást, amit ezek a médiakiadók művelnek? A új technológiának mindíg is lesznek vesztesei. Ha nem teccik, irány vissza a barlang.
  • oszi1113
    #88
    Nem értem a kiadókat! Nem igaz, hogy nem jönnek rá, hogy bármit is csinálnak, nem tudnak vele semmit elérni, maximum annyit, hogy egy oldal bezárásával megnyílik mási kettő. És igen, valóban ők segítik elő a p2p fejlődését! Nem értem miért harcolnak olyan ellen, amit több millióan használnak! Sokkal ésszerűbb lenne, ha megpróbálnák kiaknázni a technika adta lehetőségeket! Miértnem próbálnak meg összefogni, miért nem találnak ki egy olyan modellt, ami egyrészt megfizethető áron kínálna lehetőséget a fogyasztónak, hogy hozzá jusson ahhoz, amit meg akar nézni, hallgatni, másrészt nem fokozna le minket közönséges bűnőzővé!
    Nagyon egyszerű az, hogy ráfogom a letöltő rendszerekre , hogy miattuk esnek vissza az eladások, ami valamilyen szinten tény és való, de nem az egyetlen tényező. Szerintem még radikális árcsökkentés esetén is meglódulna a bevétel, pláne, ha belegondolok abba, hogy milyen minimális ktge van egy online letöltő oldsal üzemeltetésének, egy bolthálózat fentartásával ellentétben! És itt a gond, a legnagyobb gond! A zeneipar szembe találta magát egy olyan jelenséggel amivel, amióta létezik az iparág még nem találkozott, éspedig a konkurenciával! Eddig semmi nem kényszerített ki bárminemű versenyt ebben a szektorban, mivel egy előadó egy kiadóhoz tartozott, és egy előadónak egy másik előadó nem okoz akkora konkurenciát, hogy bárminemű versenyhelyzet kialakuljon. Az egyedüli, amit meg lehetett figyelni, az elmúlt pár évben, hogy a verseny a kiadók között dúlt, mégpedeig az előadókért, aminek az lett a következménye, hogy a kedves énekesek és zenekarok horribilis összegeket kerestek egy-egy lemezszerződésel - és nekem itt sántít legjobban az az érve a kiadóknak, hogy 1-1 új tehetsége felkutatása, promotálása, mekkora összegeket emészt fel. De arra semmi nem ösztönzi az iparágat, hogy valóban versenyezzenek a piacért, nem indult meg az az árverseny, vagy bármmilyen verseny, ami az egész globális világunkra jellemző, tehát a piac és a felhasználók egyértelmű, hogy kapnak olyan lehetőségeken, ami nekik hasznot ktg megtakarítást eredményez, azaz ha úgy vesszük a kiadók monopólium helyzetét megtörték a vásárlók, kialakult a versenyhelyzet, ami sokként hatott az elkényelmesedettekre, és ahelyett, hogy a megoldást keresnék, inkább jogiútra terelték az ügyet. De ez egy olyan harc, amelyet nem fognak és nem is tudnak belátjató időn belül megnyerni!!!
  • Csatti
    #87
    aki meg pc-s játékot vesz (akármennyiért) az félbolond
    Hát igen, majd puszta szeretetből fognak elder scrolls meg hasonló játékokat készíteni. Azt mondom, hogy aki megengedheti magának az igenis vegye meg azokat a játékokat, amik igazán sok örömet okoztak neki. Én például mostanában szinte csak mmorpg-kel játszom, pár hónapja csakis eve-online-t és egyáltalán nem sajnálom kifizetni a havidíjjat érte, mert ezért egy remek játékot kapok, amelyen ráadásul folyamatosan dolgoznak is a készítők, és két hetes ingyenes játékkal lehetővé is teszik, hogy kipróbáld a játékot mielött megvennéd.
  • füvész
    #86
    Ba...k meg a jogvédők !
  • risp
    #85
    "Ha bajuk van a rencerrel írjanak szépen levelet és kérjék meg az üzemeltetőket hogy vegyék már ki a filmekre vonatkozó torrentekeet és sanyi."

    Azt hiszem, pont ezen az oldalon lehetett elolvasgatni a leveleket amiket kaptak. Mindegyiknek válaszoltak is. A kiadó kérte hogy vegyék le az egyik filmet erre és erre a törvényre hivatkozva, ők meg felhívták rá a figyelmét hogy az amerikai törvények nem érvényesek svédországban, és ezzel le volt tudva :)
  • Inquisitor
    #84
    És egyre többe kerül NEKIK a technólógiai fejlődéssel, hogy egyáltalán tudjanak róla, hogy valahol olyan anyag van, ami nekik nem tetszik.
    A költségeket meg (mint a másoládvédelem) beépítik a lemezek és filmek árába, megint csak a fogyasztókat terhelve :)
    És ettől még nagyobb igény lesz a letölthető ingyen/ólcó tartalomra. És így tovább.
  • Morden23
    #83
    Amúgy örülök a jogvédő szervek szélmalomharcának...

    Anno a Kazaa, Winmusic, warez oldalak. Aztán jött a DC, most meg itt van nekik a torrent.
    Az a vicces, hogy ők folyamatosan zárogatják be/szivatgatják/ellehetetlenítik ezeket a filecserélőket, de azok még FEJLŐDNEK IS:)
    Folyamatosan kapják a nyakukba a jobbnál jobb, egyre nehezebben lekövethető és bezáratható megoldásokat.
    Előbb-utóbb ez a kis csendes médiaterrorizmus csak eléri, hogy a nagy kiadók észbekapjanak, és megpróbáljanak emberhez méltó árakat kérni. Zene cd már szinte halott, dvd még úgy ahogy oké, aki meg pc-s játékot vesz (akármennyiért) az félbolond.
  • Gerygrey
    #82
    Az egy dolog hogy megvannak a torrent fájlok, tracker nélkül nem sokat érnek.
  • zberta
    #81
    Csinálni kell egy privát irc-s csatit rá egy botot és rányomni az összes létező torrentet amitek van... és a probléma hosszú időre meg van oldva!
  • Laky
    #80
    Csak ezt ne :(
  • dez
    #79
    Pontosabban a RIAA védi a kiadók jogait (jópénzért).
  • ebertek
    #78
    A kiadók a saját jogaikat védik, nem a 'fogyasztókét' (minket) és nem is a 'gyártókét' (pl. zenészeket). Ezen kéne változtatni esetleg először, utánna baromkodni.
  • Rauchr
    #77
    Mocskos szemét jogvédők!
    De egyébként még nem kell biztosra venni semmit, szerintem ezzel nincs vége a TPB-nek. Azt viszont nagyon remélem hogy a magyar torrentes trackereket békén hagyják.
  • Frank99
    #76
    lesz másik...
  • dez
    #75
    Ez arra jó, hogy mutogathassák a kiadóknak, hogy milyen szorgalmasak és sikeresek, és tarthassák a markukat. (Ügyvédek...)
  • Tecnamo
    #74
    A mininova.org is berezelt, és ők is leállították az egész oldalt sok 10000 látogató sajnálatára :(
  • ebertek
    #73
    Egyébként most ez nekik ("a jogvédőknek") így jó? Erre verik a faxukat, hogy most jaj de jók vagyunk, mert szivatjuk a népet?

    Ettől nagyon semmi sem fog változni, ha a PirateBay nem is éled újjá, ott van még a milliónyi másik tracker. Bezárnak egyet, nyílik másik kettő.
  • NEXUS6
    #72
    Legutóbbi kiírás: SITE DOWN - WILL BE UP AND FULLY FUNCTIONAL WITHIN A DAY OR TWO

    ;D

    Úgy tűnik ámerókai barátainknak vót egy próbálkozása, nem jött be.

    De azért még ne kiabáljuk el a dolgokat!;)
  • Sanyix
    #71
    Csak az a baj, hogy a privát oldalak hülye adminjai úgy állítják be, hogy a DHT az rossz dolog, kapcsolja ki mindenki. Ok persze privát oldalon kapcsolja ki mindenki, csak éppen azt kéne megemlíteni, hogy a csúnya gonosz DHT nyilvános torrentnél csak besegít, és kva nagy haszna... lenne ha mindenki használná. Nyilvános torrentben van, hogy 4 szer annyi peert talál a dht mint amennyit a tracker... milenne ha mindenki használná?
  • Cassell
    #70
    Mocskos köcsögök! Remélem azért a magyar torrentoldalakat békén hagyják merthát nem gyengén nincs itt pénz 60 ezres fizetésből havi 2 játékot megvenni.
  • kritttt
    #69
    nneeeeeeeeeeeeeeeee aaaaaaaaannnnyyaaaa neeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!