Berta Sándor

Kristályokkal díszített kütyük

Egy berlini csapat tagjai úgy döntöttek, új módon próbálják meg látványosabbá, egyedivé és szebbé tenni a mobiltelefonokat, a Nintendo és az Xbox konzolokat vagy az iPod hordozható zenelejátszókat. A szakemberek ezért úgynevezett Szvarovszkij-kristályokkal látják el a megrendelők készülékeit.

Az új divatőrület neve Deko-Den és Japánból származik. A kifejezés a Denwa dekoráció fogalmat takarja, ami körülbelül annyit tesz: a mobiltelefon díszítése. Az új divatot a Bling My Thing szakemberei hozták létre és céljuk, hogy Európában is minél hamarabb elterjesszék. Ezt az ötletet vette át egy berlini művészekből álló csapat, akik most mobiltelefonok, iPodok és PDA-k díszítését vállalják. Minden egyes, a készülékekre felhelyezett un. Szvarovkszij-kristályt egy különleges kristályragasztóval rögzítenek, majd egy speciális réteg kerül a kristályokra, ami biztosítja, hogy ne mozdulhassanak el. A csapat egy év garanciát vállal minden általuk díszített eszközre.

Világszerte egyre népszerűbb a mobiltelefonok és más mobil készülékek díszítése és egyre több mobilszolgáltató fedezi fel magának az ilyen termékeket. Ezek az egyedi eszközök hamarosan megjelenhetnek a nagyobb vállalatok kínálatában is, mivel a Bling My Thing már tárgyalásokat folytat, illetve szerződéseket is kötött több céggel. "A The Phone House előfizetői 10 százalék kedvezményt kapnak minden mobiltelefon árából, ha díszíttetik őket. A Vodafone pedig még az idén nyáron egy új közös weboldalt akar létrehozni" - árulta el a részleteket Ayano Kimura, a japán cég főtervezője.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A japán vállalat már készített ilyen módon díszített mini fúrógépet a Bosch, Lara Croft motívumokkal ellátott Xbox 360-as konzolt az Eidos, és Super Mario motívumokkal büszkélkedő konzolt a Nintendo számára.

Az új divat azonban nem olcsó mulatság. Egy PDA kristályokkal való feldíszítése 289 eurót kóstál, de egy iPod Shuffle egyedivé tétele sem sokkal olcsóbb, potom 159 euró. Az árat a felhasznált kristályok mérete határozza meg. Az alapár az SS9-es méretű kristályokat tartalmazza, aki ezeknél kisebbeket szeretne, annak mélyebben a zsebébe kell nyúlnia. A megrendelő előzetesen e-mailben elküldheti az ötleteit és néhány nappal azután, hogy beküldte a készülékét már érte is mehet vagy ki is szállítják neki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Morden23 #23
    Az, hogy te nem tudsz valamit megvenni, attól még nem nevetséges valami. Én sem tudok 1 milliárd forintos luxusjachtot venni, de attól még közel sem nevetséges egy olyan hajó. Szóval azért higgadtan és óvatosan.
    Az megint egy másik kérdés, hogy a fenti telefonok még ingyen és bérmentve is rondák, nemhogy többszáz euróért:)
  • gordonmail #22
    gyémántal kirakott...pffff örülök, ha megbírom venni a Noram I-Podot, nemhogymég aranyal ékesített gyémántbólkészített I-Podot vegyek....... nevetséges
  • gordonmail #21
    rohadt kulák gecik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nemszégyellem beirni kiváncsi vagyok mennyi büntipontot kapok :D már van kb 8 am
  • Morden23 #20
    Amúgy ezt a részét tényleg nem értem. Ha gyémánttal van kirakva, akkor legalább kurva drága, és vágja az üveget a mobilod:) (Más kérdés, hogy előbb vennék kék J. Walkert a milliárdokra rúgó tőkémből, mint ilyen szart:))
    De ennek a rondaságnak mi az értelme? Egyik exbarátnőm is csinált ilyeneket, kicsi műanyag gyöngyöket vett, és cérnára felfűzte őket. Pont ilyen geil színe volt nekik...
  • Darth Sith #19
    ez hányinger..
  • Radnix #18
    Na látod, a nálad okosabb emberek elmagyarázzák.De ha valamit nem tudsz akkor inkább nézz utána mint hogy beírj ide 1 butaságot és mindenki hülyének néz majd.(Tehát fogadd meg Morden23 tanácsát)
  • Morden23 #17
    Punkos, amin angol zászló van. Ha nem érted, miért mondta rá, hogy punkos, akkor nézz utána, és okosabb leszel.
  • 12346 #16
    lál ez sztem sokaknak eszébe jutott már, de mind1:)

    Radnix te meg elég loller vagy. hol látsz itt "punkosat"??:DDD persze vazze a kockás telók meg "skótosak" -.-
  • berballa #15
    Ja,amugy nagyon vicces,mert már nem tudnak mit kitalálni!Ezek a telók meg különben sem lesznek elérhető áron forgalmazva!!!Sebaj jók lesznek a gógli műanyag golyós változatok is.A telefonok sem azt a funkciót töltik be amire eredetileg rendeltettek!Jó,nem azt mondom,hogy hülyeség az MMS,de lassan már a mobilunk fogja a reggeli kávénkat is főzni!Biztos hogy kell ez nekünk?
  • Emmegki #14
    majd ha elavul a technika akkor lesz érdekes.
    képzeljetek el egy aranyozott c64-est