SG.hu

100 millió Skype felhasználó

A Skype globális internetes távközlési vállalat történetének jelentős mérföldkövéhez érkezett a mai napon a százmilliós regisztrált ügyfélszám átlépésével.

A vállalat ezt mindössze két és fél év alatt érte el és közel megduplázta ügyfeleinek a számát 2005 szeptembere óta, amikor 54 millió regisztrált felhasználóval rendelkezett. A Skype lehetővé teszi bárkinek aki rendelkezik internet csatlakozással, hogy ingyenes és korlátlan időtartamú telefonbeszélgetéseket és videobeszélgetéseket folytasson a világ bármely tájával.

"A Skype hétmérföldes léptekkel haladt előre a növekedés útján azáltal, hogy valami olyasmit tett lehetővé a lehető legegyszerűbb módon az internet csatlakozással rendelkezők számára amelyre korábban nem volt lehetőségük - teljesen ingyenesen beszélgethessenek ameddig csak akarnak, akivel csak akarnak. A százmilliós ügyfélszám átlépése ilyen rövid idő alatt azt bizonyítja, hogy mennyire kedvére való az embereknek az az egyszerű használhatóság, amivel a Skype lehetővé teszi barátok és kollégák felhívását szerte a világon teljesen ingyenesen" - jelentette ki Niklas Zennstrom, a Skype ügyvezető igazgatója és társalapítója.

"Hálával tartozunk a Skype közösségnek azért, hogy segítettek elérnünk ezt a jelentős mérföldkövet és bizakodással tekintünk a további növekedés elé" - tette hozzá Zennstrom.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • quentit #4
    Fontos a beszélgető user-ek száma, mert lehet őket pl. reklámmal bombázni!
  • Zenty #3
    Nem a fizetöss része a nagy zsé!
    Minél többen használják a progitannál jobban jönnek a nagyobb partner cégek is a mobilokal és egyéb hardver elemekel stb.
    Abbol a skpye mindet eladott dologbol kap valamennyit! Pont ez miatt nem nyilt forrasu a skype.
    Meg ugye minél többen használják annál valószinüb hgy a fizetös rész is emelkedik.
  • shabba #2
    Üzletileg az a mérvadó hány rendszersen fizető ügyfelet tudnak felmutatni és az még az általad említett értéknél is jóval kisebb. Az hogy hány user beszélget egymással ingyen abból nincs lóvé, lehetnek akár 6.5 milliárdan is ha az ebből befolyt bevételt nulla akkor az nem sokat ér.
  • noss #1
    én úgy 4,5 és 5,5 online felhasználót látok általában, szerintem ez mérvadó adat a regisztrációk számával szemben