Gábor Zoltán

Olympus sajtótájékoztató - divat­be­mu­ta­tó­val

Nemrég került sor az Olympus 2006-os modelljeinek hazai sajtóbemutatójára, melynek eseményeit a PMA némileg elhomályosította.

A cég kitett magáért, hiszen az új gépek és objektívek mindegyike kipróbálható volt. A vetítések után lenge öltözetű lányok mutatták be a gépeket, majd az ebédet követően egy sebtiben felállított műteremben próbálhatta ki a nagyérdemű az új masinákat. Természetesen az egyik előzőleg látott modell hölgy közreműködésével.

A vetítések részint az Olympus piacvezetői pozíciójáról, a különböző szegmensekben elért innovatív fejlesztéseiről és a cég fejlesztési vonaláról szóltak. Megtudhattuk, hogy a kompakt szegmensben jelentős előnyre tett szert a cég vetélytársaival szemben, ami pár éve még nem így volt. Kompakt gépei 2005-ben jelentős pozíciókat birtokoltak a 20 legkelendőbb fényképezőgép tabelláján szám szerint négy termékük volt az első tíz helyek egyikén, és összesen öt fényképezőgépük található a legjobban fogyó húsz termék között.

A fejlesztések iránya a Olympus-nál jelenleg az "egy gomb - egy funkció" elvét követi, már ami a kompakt kamerákat illeti. A most bemutatott FE-130 illetve 140 modellek már ezen az elven működnek. Legtöbb termékükhöz búvártokot is kínál a gyártó, melyek 3 méteres mélységig vízállóak, és természetesen egyéb extrém környezeti hatásoknak illetve ütésnek is ellenállnak.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Bár a cég nagyon büszke különböző búvártokjaira, mégis nagyobb érdeklődést váltott ki belőlem legkülönb kompakt masinájuk. A 7,1 megapixeles felbontású Mju 720-as jószág igen apró, de 1,5 méteres magasságig ütésálló, továbbá 3 m-es mélységig vízálló burkolattal látták el. Akik sokat járnak a tengerhez, de a drága búvártokok elveszik a kedvüket a víz alatti világ megörökítésétől, azoknak ideális gép lehet ez a szerkezet. Sajnos a bemutatón a masina nem volt még kipróbálható.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A kompakt kamerák után egy teljes prezentáció szólt az új DSLR gépről, az E-330-ról illetve az új objektívekről. Az írott és a webes sajtó pár hete már tele van az új DSLR géppel, így a specifikációk ismertetésétől most eltekintek. A lényeg úgyis az élőkép mutatására képes LCD kijelzőn van, ami kétségkívül impozáns funkció. Végre kézbe is vehettem és kattinthattam párat a masinával.

Az előd E-300 fogásával, kezelőszerveivel és kivitelezésével eddig sem volt semmi bajom, és az E-330 ugyan azt a minőséget és ergonómiát hozza. A Hyper-Crystal kijelző képe kontrasztos és színtelített. Alapjában véve meggyőző az új masina, sikere borítékolható. A cég továbbra is a négyharmad szabványú képarányt favorizálja. Megtudhattuk, hogy ez a képarány kisebb és könnyebb objektívek előállítását teszi lehetővé, miközben maximalizálja a szenzorok és objektívek teljesítményét.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Lehetőség volt a cég új objektívjeinek kipróbálására is. A sarokban egy E-1 váz tekintett kifelé a rácsavart Zuiko Digital 90 - 250 mm -es, fix f2,8 -as fényerejű, cseppet sem szerény méretű objektívjével. Ez az átfogás az Olympus digitális gépeken a kétszeres szorzótényező miatt 180 - 500 mm-es zoom-átfogásra változik, ami a fix f2,8-as fényerővel párosítva több mint kiemelkedő. Látható volt a szintén új Zuiko Digital 35mm-es makro objektív is, ami jelenleg a világ legkönnyebb makro objektívje.

Szintén impozáns termék a Zuiko Digital 7-14mm -es (equiv: 14 - 21mm), f4-es fényerejű, nagylátószögű objektív, illetve a fix 8mm -es (!!!), f3,5 -ös fényerővel bíró halszemobjektív is. A nagy testvér E-1-nek ebben az évben egyelőre nem érkezik utóda, de messze még az év vége.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Ezután érkeztek a lányok, bár erről a bennfenteseken kívül senki sem tudott. A lányok jöttek, mutattak ezt-azt, és mindegyikük kezében ott díszelgett az egyik új Olympus jövevény. Biztos vagyok benne, hogy az egész társaság FIGYELMESEN szemlélte a gépeket és álmából felriasztva is vissza tudná mondani, hogy milyen sorrendben láthattuk őket.

Elvonatkoztatva a férfi szemeknek szánt ínyencségektől, azt hiszem a cég informatív és érdekes eseményt hozott össze. Az újdonságok kipróbálásának lehetősége nem minden tájékoztatón adott, ráadásul aki nem hozott saját fényképezőgépet a prezentációra, az akár az egész bemutatót végigfényképezhette a cég egyik termékével. A divatbemutató képei:

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kavics05 #11
    Nem ide tartozik, de ha tud valaki segíteni megköszönném. Statos 200-s kameraállványhoz keresnék kamera rögzítő műanyagot.emil cím: [email protected] A segítséget előre is köszi.
  • smv #10
    Nem hiszem, hogy a cégeket pont az érdekelné, hogy mennyire tisztességes módszerrel érték el, hogy megvedd a drága terméküket.
  • concrete #9
    Nyilván el lehet adni nőkkel mindent de mindent a világon, de valahol ez számomra távol áll a szakmai korrektségtől hogy félmeztelencsajok kezében kiegésztőként jelennek meg komoly gépek.Ahogy írtam ez nem táska,vagy hajcsat. Ez szerintem ellentmondás ami az 1.es kép esetében olyan karakteresen jelenik meg hogy nem lehet felette elsiklani.
  • Blasta #8
    Hogy nőkkel terméket eladni?
    Te nem vagy képben barátom! Nőkkel a világon MINDENT el lehet adni!!!!!! Tehát MINDENT, ez tény!
    Mellesleg ez nem vásár volt, hanem egy sajtóbemutató, senkinek semmit nem akartak eladni, csupán preztizs kérdés, ki - hogyan mutatja be az új termékeit a sajtónak...

    A termékek teljesítményeiről pedig a cikkben leírt prezentációk szóltak.
  • concrete #7
    főleg 1. képen, oly kerténül áll a jány kezében a gép ... ez nem táska, bazz
  • concrete #6
    nőkkel terméket eladni? hááát inkább a termék teljesítménye gyözzön meg, mint pcahontas
  • Blasta #5
    Nekem is Ő a kedvenc ;-)
  • Cat #4
    nekem a 2. sor harmadik képén lévő bal szélső jön be :)
  • Blasta #3
    Ő az :-)
  • rumos #2
    1. sor 4. kép: pcahontas "mi az a pornó?" melinda?