Alex

Felsőkategóriás superzoomot mutatott be az Olympus

A japán cég az átlagosnál nagyobb szenzort szerelt új digitális fényképezőgépébe, a Stylus 1-be. A tízszeres optikai nagyításra képes gépet érintőképernyővel és Wi-Fi-vel is ellátták.

Az Olympus szerint a fotózás iránt komolyabban elkötelezettek számára is van értelme kompakt fényképezőgépet készíteni. Új gépüket, a Stylus 1-et azon amatőröknek szánják, akik DSRL-szerű felépítésre és prémium képminőségre vágynak, de tevékenységükhöz nem akarnak állandóan objektíveket cserélgetni gépükön. A Zuiko lencsés 28-300mm-es objektív f2.8-as fényerőt tud a teljes tartományban, a bemozdulásmentes képekről képstabilizátor gondoskodik. Makrókat 5 centiről készíthetünk vele, használaton kivül pedig teljesen behúzódik a vázba, így a kabátzsebünkben is elfér.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Stylus 1-be viszonylag nagy, 1/1.7 collos BSI CMOS szenzort raktak, felbontása 12 megapixel, a képek feldolgozását ugyanaz a processzor intézi ami a OM-D E-M5-ben is van. A témákat 1,44 millió képpontos elektronikus keresővel vagy a hátlapon lévő 3 collos, 1 millió pixeles dönthető, érintésérzékeny LCD-vel komponálhatjuk meg. A beállítások ezen, vagy az analóg és digitális működésre képes hibrid vezérlőgyűrűn modósíthatók. Más készülékekkel az LCD-n megjelenített QR kóddal párosítható: okostelefonunkkal ezt leolvasva hozható létre a vezetéknélküli kapcsolat, így szinkronizálhatók az okos eszközök. Az Olympus szoftverének telepítése után a telefonon láthatjuk a fényképezőgép által látott képet, átállíthatjuk a funkciókat és GPS adatokkal egészíthetjük ki az akár RAW formátumban is rögzíthető fotókat.

Videófelvétel terén sem kell szégyenkeznie, 1080p Full HD rögzítésre képes sztereó hanggal, és akár 240 képkocka/másodperc sebességre is képes. (Sorozatfelvételnél ez 7 FPS.) Megjelenése ez év decemberében várható, csak fekete színben lesz kapható, ára várhatóan 700 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zsopu #1
    A gond a viszonylag és a szerű szavakkal van!

    "A Stylus 1-be viszonylag nagy, 1/1.7 collos BSI CMOS szenzort raktak"
    hát ez elég kicsi

    Ja és az ára 700$ ... ezért az árért már belépő DSRL van!