Napi Online

Szex élőben a neten - a XXI. század nagy üzlete

A live cam, vagyis mások szexuális aktusainak real time kukkolása az interneten óriási üzletággá nőtte ki magát. A szolgáltatás elsősorban Amerikában és Ázsiában népszerű, sok magyar fiatal kizárólag ezekre a piacokra dolgozik.

"Budapesti cég 18-30 év közötti csinos hölgyeket keres video live-chat munkára. Jó angol nyelvtudás feltétel. Havi fix 250 ezer forint + százalék. Diszkréció, kizárólagos külföldi megjelenés!" - ilyen és ehhez hasonló apróhirdetések olvashatók az ingyenes programmagazinok "állást ajánl" rovatában. A munka valójában élő, webkamerás szexet jelent, ahol a szereplők egymással szeretkeznek, vagy önkielégítenek az interneten bejelentkező látogatók instrukciói alapján. Cserébe a látogató internetes vásárlásra alkalmas bankkártyájával 0,5-20 dollárt fizet percenként a tartalomért - attól függően, hogy mire vágyakozik. Mert a "normál" szex mellett van például egy lány öt fiú felállás is, és megtalálható az ázsiai vendégek körében különösen közkedvelt tini szekció vagy állatos szex is, általában dupla vagy tripla percdíjért.

Sokak szerint a live cam a XXI. század legnagyobb szexiparágává nőheti ki magát. A live cam olcsó, hiszen nem kell hozzá más, csak egy kamera, számítógép, szélessávú internet kapcsolat, egy lakás, no meg persze a szereplők. Bárhol beüzemelhető, nincs nemi betegség, a vállalkozás akár legálisan is működtethető. Nem a hagyományos értelemben vett prostitúció, hiszen a kuncsaft nem lép szexuális kapcsolatba a szolgáltatást nyújtóval. Nem közszemérem elleni vétség, hiszen a dolog a négy fal között játszódik. A haszon viszont óriási, hiszen egy hétvégén akár 10 ezer dollárt is kereshet az a vállalkozás, amely 24 órában kínálja a live cam szexet - akár Budapesten is.

Az itthoni szereplők számára a könnyű pénzkereset mellett az a legfontosabb dolog, hogy ismerőseik még véletlenül se ismerjék fel őket. Az érthető óvatosságot a külföldi weboldalak üzemeltetői is tiszteletben tartják. Ezért majdnem mindegyik szolgáltatás rendelkezik olyan szűrővel, amely kitilthatja például a magyar vagy európai felhasználókat. Így a lányok/fiúk biztosak lehetnek benne, hogy produkcióikat csak amerikaiak vagy ázsiaiak nézhetik. Természetesen a live cam létezik homoszexuális változatban is.

A magyarországi ipar egyre inkább felfutóban van: a hazai piac munkaerőhiánnyal küzd. Erről könnyen meggyőződhetünk, ha felütjük valamely ingyenes nyomtatott programmagazin "állást ajánl" rovatát. Gyors telefonos közvélemény-kutatásunk alapján mondhatjuk: kis hazánkban párokból túlkínálat van, a "vállalkozások" többsége lányokat keres. A hirdetők általában havi fix 200-250 ezer forintot kínálnak a jelentkezőnek. Ha a szereplő eléri a 3 ezer eurót, akkor megkapja a fixen felüli különbözet 30 százalékát is. Ehhez azonban keményebb dolgokat is be kell vállalnia, például anális szexet vagy gang banget, ami a szakzsargonban az "egy lány-sok fiú" felállást jelenti. De lássuk a másik oldalt, és vessünk egy pillantást a szervezők érdekes kapcsolatrendszerére!

"Első lépésként keresni kell egy külföldi weboldalt, ahol live cam, live web cam vagy hasonló szolgáltatást kínálnak. Itt bárki regisztrálhat" - mondja névtelenséget kérő forrásunk, aki néhány éve vett részt egy hazai illetőségű vállalkozás technikai lebonyolításában. A regisztráció pofonegyszerű: a szereplő aláír egy nyilatkozatot az életkoráról és az adózásáról, továbbá a hazai szervező cégen keresztül elküldi az útlevele másolatát a külföldi vállalkozásnak. Az ottani cégtől kap egy belépési azonosítót, amivel megnyithatja saját kis ablakát, és máris élőben mutogathatja magát. Amikor elkezd dolgozni, minden alkalommal beállítja, hogy mennyit kér a szolgáltatásért. Csak egy példa: önkielégítés uborkával 6,50 dollár percenként. Az itthoni szervezők csak a lakást és az infrastruktúrát, vagyis a webkamerát, szélessávot, stb. adják

Ha jön a kuncsaft, a hitelkártyájáról egyenesen levonják a beállított percdíjat, kiegészítve a cég jutalékával (általában 10 százalék), és így "tiszta" marad az üzlet. Vagyis a külföldi cégek nem a szereplő által beállított percdíjból veszik le a jutalékot, hanem ráteszik a saját részüket. A csekk a beállított percdíj alapján érkezik, amit a szereplő beválthat a hazai bankokban. Mivel az oldalakon tökéletes naplója van a kuncsaftok által eltöltött perceknek (és ezáltal a díjaknak is), a postázott csekkek centre pontosan annyit számolnak el, ahány percet dolgoztak a szereplők. Másrészt az is nyomon követhető, hogy mely munkák lettek fizetve és melyek nem. "A bank nem kérdezi, honnan jött a csekk, innentől kezdve pedig mindenki hallgat. E tevékenység kapcsán legfeljebb adócsalásért lehetne büntetőjogi eljárást indítani a szereplők ellen" - mondja informátorunk.

A live cam antropológiája egyszerű: kukkolni lehet real time-ban, és beszélni valakihez, aki végrehajtja akár a kukkoló legperverzebb utasításait. Bár nincs közvetlen testi kontaktus, a leskelődéssel kombinált úr-szolga viszony egyre népszerűbbé válik a világ keleti és nyugati felén egyaránt. Ezt felismerve a hazai vállalkozások egy része elmozdult az extrém szex irányába. "A stricik rájöttek, hogy amíg egy szép pár 5 dollárért szeretkezik percenként, addig ennek többszörösét is el lehet kérni, ha 5 fiú 1 lánnyal csinálja ugyanazt. Nem is beszélve a még extrémebb dolgokról, mint például a kaki-pisi szex és az állatos pornó" - mondja forrásunk.

Mint informátorunk elmondta, néhány évvel ezelőtti "munkahelyén", egy budapesti körúti lakásban egyszerre 2-3 pár dolgozott, külön szobákban. A lakás 24 órában működött, a szereplők általában kétórás "műszakban" váltották egymást. Vagyis egy lakásra összesen 10-12 pár jutott, a folyamatosság miatt akár 14-15 is. Ráadásul a szereplők egy időben több rendszerre - akár 4-5 különböző szolgáltatónak - is dolgoztak, tehát a bevétel is megtöbbszöröződött. Ez azt jelenti, hogy a körúti lakás - átlagosan 0,5-2 dolláros percdíjjal és mondjuk 4 szolgáltatóval számolva - akár 3500-10 000 dollár forgalmat is generálhatott egyetlen jól menő hétvégén. Az akkori dollárkurzust figyelembe véve (négy éve egy dollárt kb. 260 forinton jegyeztek) ez nagyságrendileg 910 ezer forint és 2 millió 600 ezer forint közötti jövedelmet biztosított a lakásnak hetente. A forgalom fele a pároké, a fele a "tulajé" volt - mindez adómentesen, járulékok és illetékek nélkül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sasasa3636 #28
    szerelem mindennél többet ér bár néha jo kalandozni de hol?
  • rhonkhan #27
    Bakker, Linket bezzeg nem tettek a hírbe...
    így hogy bizonyosodok meg róla hogy ténleg vannak ilyen oldalak?:D:D
    jah, és ha tesz valaki az vírusmentes és ingyenes legyen:D:D
    thx:D
  • tmpx #26
    Akkor is lehet, csak szeretni kell a horrort!
  • assdf #25
    De nem percalapú a fizetés :DDD
    És annyiszor csinálom ahányszor jólesik,kivéve azt a bizonyos pár napot :)
  • kow83 #24
    Csajra pénz költeni? Hülyeség. Ha jófej akkor Ő fizet. Ha meg nem...
  • Aramir #23
    Az nem 20, hanem 2 dollár. Egyébként nem a magyarok a fizetővendégek, hanem mint lentebb írták USA, Anglia, Németország stb. Ott meg azért nem annyira hűdesok pénz, mint idehaza.
  • david07 #22
    hát az biztos hogy nem fizetnék alátványért ennyit
    amugy jobban megéri annak aki csináltatja mind aki nézi :D
  • sonicXX #21
    Méghogy ingyenes. A nő egy közvetett anyagi teher...
  • Ted Beneky #20
    Ingyenes ? Mennyit költessz a csajra /hó ?
  • danz #19
    +3 éves 'múlttal' a hátam mögött (mint operátor v csetes vagy hivdd aminek akarod) azt kell mondanom hogy nem a piac a magyarországi hanem akik ellátják a piacot, illetve ellátták. (Azóta ukrán, román, cseh népek szarér-hugyér 0,5-0,7$/perc ellepték a világot:)) Előtte mivel arrafelé még a vonalak fosok voltak Mországon eléggé 'népszerű' volt :)

    A piac: USA, Kanada, N-Britannia, Németország, és hidd el nagy piac, kib*szott sok aberrált van :))