SG.hu

Együttműködik az Oracle és a BME

Együttműködési megállapodást írt alá az Oracle Hungary és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

Ennek keretében a vállalat ösztöndíjat alapít, kutatás-fejlesztési munkákban működik együtt az egyetemmel és támogatja az intézményben folyó oktatás fejlesztését, mindezt évi 10 millió forintos nagyságrendben. Az együttműködés alapjául az a felismerés szolgált, hogy a versenyképes tudással rendelkező hallgatók képzése mindhárom fél - a diákok, az egyetem és a vállalat - számára fontos. A támogatás révén az egyetem javíthatja a képzés színvonalát, illetve a mindenkori igényekhez igazítva versenyképesebbé teheti azt, a vállalat pedig jól képzett szakemberekhez juthat. A hallgatók az együttműködés révén szélesebb körű ismereteket szerezhetnek, amely későbbi elhelyezkedésüket segíti elő.

A megállapodás értelmében a vállalat megalapítja az "Oracle ösztöndíjat", amelyet a BME egy oktatója, kutatója vagy PhD hallgatója kaphat meg minden évben. A vállalat emellett támogatja a BME hallgatóinak szakmai fejlődését, így például diplomaterveket, TDK témákat ír ki, és ezekhez vállalati konzulenseket javasol. Az egyetem az Oracle által megrendelt témákban kutatásokat végez, és a vonatkozó jogszabályok által adott korlátok között információt nyújt a BME-n folyó, az Oracle tevékenységét érintő oktatási-kutatási eredményekről.

Az együttműködésben részt vesz a Simonyi Károly Szakkollégium is annak érdekében, hogy a projektekbe a hallgatók minél szélesebb körét lehessen bevonni. A Szakkollégium lehetőséget nyújt a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatói számára az egyetemi tanulmányokon felül további szakmai tudás megszerzésére, tanfolyamain a rendes egyetemi képzést jól kiegészítő elméleti és főként gyakorlati ismeretekre tehetnek szert a résztvevők.

"Vállalatunk nem csak saját szervezetében, hanem ügyfelei és partnerei körében is jelentős szakemberigényt tapasztal. Ezért fontos számunkra, hogy elősegítsük a naprakész tudással rendelkező szakemberek képzését. A BME a magyar műszaki képzés fellegvára, így nem véletlen, hogy velük alakítottuk ki az együttműködést" - mondta Füzes Péter, az Oracle Hungary ügyvezetője.

"A megállapodás következményeként a hallgatóink olyan gyakorlati és anyagi hátteret kapnak egy nagyvállalattól, ami nagyban javítja későbbi munkapiaci esélyeiket. Mivel az egyetemi oktatás a diákok érdekeit szolgálja, a legfőbb célunk hallgatóink elégedettsége és sikere" - mondta Molnár Károly, a BME rektora.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!