Berta Sándor

Európában erősített a Firefox

A Xiti Monitor francia piackutató cég közzétette legfrissebb felmérését a webböngészők piaci részesedéséről. Az már nem meglepő, hogy a Firefox ismét növelni tudta a részesedését, az viszont igen, hogy a növekedés mértéke közel három százalékos.

A közleményéből kiderül, hogy továbbra is Európában a legnépszerűbb a Firefox, piaci részesedése az öreg kontinensen immár 16,9 százalék. Ez mindenféleképpen figyelemre méltó teljesítmény az első születésnapját csak nemrég ünnepelő szoftvertől. A Firefox európai fellegvárainak Finnország (32,13 százalékos piaci részesedés), Szlovénia (31,86 százalék), Németország (27,87 százalék), Csehország (26,64 százalék), Szlovákia (25,68 százalék), Horvátország (23,79 százalék) és nagy örömünkre Magyarország (22,45 százalék) számít.


Hazánkban a növekedés az előző felméréshez képest körülbelül 2,5 százalékos, ami elég jelentősnek mondható. Érdekesség, hogy a piaci részesedés szempontjából sereghajtónak számít a Firefox olyan országokban, mint Ukrajna (8,52 százalék), Spanyolország (10,17 százalék), Portugália (10,33 százalék) és Olaszország (10,93 százalék).


A kontinensek összehasonlításában továbbra is Európa vezet (16,9 százalékos piaci részesedés), Ausztrália (15,74 százalék) és Észak-Amerika (13,08 százalék) előtt. A negyedik helyen Afrika (7,05 százalék), az ötödiken Ázsia (6,33 százalék), míg az utolsó hatodik helyen Dél-Amerika (5,67 százalék) áll. A böngésző piaci részesedése világviszonylatban 13 százaléknál nagyobb, míg az Explorernél ez az érték először csökkent 84 százalék alá, más felmérések szerint 77,2 százalék. A harmadik helyen az Opera (3,6 százalék), a negyediken a Safari (1,3 százalék), míg az ötödik helyen a Netscape (0,9 százalék) található.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Frank99 #55
    szia.
    ajánlok egy oldalt.

    astalavista.box.sk

    keress rá egy programra, és nézz körül a kiadott linkeken, explorerrel, és nézd meg a gépedet spywareirtóval.
    utána csináld ezt Firefoxxal is.

    emeglátod, mi a különbség.

    ja, víruskeresőt, tűzfalat lődd le előtte.

  • jamesbond691 #54
    Sziasztok!
    Elnézést hogy ide írok de nincsen valakinek a linkelésről leírása?
    Vagy valaki nem tudna nekem segíteni hogy hogyan kell linkelni?
    A választ előre is köszönöm!
  • bmagyarkuti #53
    A "felsorolt hibákért"?

    Hónapok óta csámcsogunk rajta, hogy Firefox túl sok memóriát zabál így meg úgy. Ja, és akkor jön valaki, aki öt napig folyamatosan videót nézett rajta, és állítólag még le is fagyott neki. Meg megint valaki, akinek vírusos a gépe, és elcseszett profilt használ, és esze ágában sincs újratelepíteni.

    Szegény IE. Ha annyi hibája lenne, mint a Firefoxnak, már rég "keresztrefeszítették" volna. Hányszor produkált nektek a Firefox kékképernyőt (mert az IE az tud). Hányszor változott meg a kezdőlap, került vírusokat hordozó keresősáv és lepett el egyszerre 5 felugró ablak Firefox alatt? Mert az IE6 csak XP-n blokkol pop-up-ot.

    Windows XP a király, csak te nem értesz hozzá. Miért is? Mert zárt fejlesztésű, és ha felhívod a Microsoft helpdesket, annyit nem mondanak meg neked, hogy hol tárolja a hostokat konfiguráló txt fájlt. Merthogy üzleti titok. Ja.

    Ja, és még egy: IE-t már négy éve nem fejlesztették, és ezért nem fair a Foxxal összehasonlítani. Ja, bocs. Ha valaki megszerzi a monópol helyzetet, és akkor utána nem is fejleszt tovább, az szerintem is követendő példa...
  • hypno #52
    Hiába na!

    A rajongó még a hibáit is szereti a rajongása tárgyának.

    A felsorolt dolgokért az IE-t már keresztre feszítettétek volna.
  • Caro #51
    Mplayer vagy VLC plugin kell neki, aztán jó is.
  • dokar #50
    Akkor most ez nem jó?
  • Sil78 #49
    A 20051107-es build nem a végleges 1.5, hanem az RC2... A magyar sajna még nincs kint (bár elkészült az is időben).
  • dokar #48
    HWSW eredmény:
  • Komolytalan #47
    Firefoxon valami snowboard a műsor rajta, IEn más? :-)
  • Komolytalan #46
    Ne akarj te firefoxozni, azt nem érdemli meg mindenki, neked szerintem a drog jobban való:-P