SG.hu

Együttműködik a NEXON és a Budapesti Gazdasági Főiskola

Jelentős mértékben megújul és átalakul az emberi erőforrás-menedzsment képzés a Budapesti Gazdasági Főiskolán annak az átfogó stratégiai szövetségnek köszönhetően, amit az iskola a humáninformatikai piac vezető szolgáltatójával, a NEXON-nal kötött. A hosszú távú együttműködés eredményeként a hallgatók korszerű ismereteket szerezhetnek a humáninformatikai rendszerekről, így jelentősen növelhetik későbbi elhelyezkedésük esélyeit is.

Az emberierőforrás-menedzsment képzés teljes körű - elméleti és gyakorlati elemeket egyaránt tartalmazó - támogatására, az összes hallgató karrier- és elhelyezkedési esélyeinek fokozására, valamint szakmai kutatásokra, fejlesztésekre és publikációk készítésére egyaránt vonatkozik a NEXON és a Budapesti Gazdasági Főiskola napokban aláírt együttműködési megállapodása.

A stratégiai együttműködés eredményeként a jövőben a BGF-en belül a NEXON támogatásával "Humán Labor" jön létre, ahol a kompetenciamenedzsment tárgy keretein belül a humáninformatikai rendszerek gyakorlati megismerésére nyílik lehetőség. Az oktatáshoz a cég előadót is biztosít, ezen kívül a közös munka kiterjed egy Kompetenciamenedzsment című, 2006-ra előirányzott kiadvány elkészítésére is. A NEXON ugyancsak támogatja a főiskola oktatóinak humánerőforrás-menedzsmenttel kapcsolatos tudományos tevékenységét, illetve szakmai gyakorlati képzőhelyeket is biztosít a hallgatók számára.

"Szem előtt tartjuk hallgatóink karrier- és elhelyezkedési esélyeinek javítását, így az ország legnagyobb szakfőiskolájaként küldetésünknek tekintjük, hogy hazai és külföldi partnereink bevonásával erőforrásokat koncentráljunk a főiskolai képzés munkaerő-piaci igényekhez történő illesztésére. A NEXON-nal kötött megállapodás is ezt a stratégiai célt szolgálja" - nyilatkozta a megállapodással kapcsolatban Dr. Roóz József, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!