SG.hu

Féléves beszámolót tartott a Nexon

Az elmúlt hat hónap alatt több mint 1 milliárd forintos árbevételt, és ezzel együtt 21%-os eredménynövekedést könyvelt el a NEXON a tavalyi év azonos időszakához képest.

Kifejezetten mozgalmas volt az elmúlt hat hónap a NEXON életében. Az évről évre stabil – az iparágban kiemelkedő – növekedést felmutató portfolióban tovább folytatódott az átalakulás, amely a humánügyviteli feladatokat bérmunkában ellátó nexONSOURCE üzletág sikerességét jelzi. Saját jól bevált megoldásaira – a nexONBÉR bérügyviteli és a nexONHR humánerőforrás-gazdálkodás rendszerre – épülő outsourcing szolgáltatás a cég portfoliójából való részesedése az elmúlt fél év során tovább nőtt, így elérte a 40%-ot.

A nexONSOURCE növekedésében jelentős szerepe volt a NEXON győri irodája látványos fejlődésének is, amely idén a NOKIA és a Philips számfejtését kezdte meg és végzi sikerrel. „A magyarországi trendeket és a NEXON eddig elért eredményeit figyelembe véve mind a nexONSOURCE szolgáltatásainak, mind a hazai bérszámfejtés-outsourcing piacának további fejlődésével számolhatunk az elkövetkező hónapokban, években is” – vázolja fel a legfontosabb trendet Angyal Gábor, a NEXON kereskedelmi igazgatója.

A cég 2005 első félévében 100 új ügyfelet szerzett, köztük olyan vállalatokkal, mint az A.O.SMITH Kft., a Carl Zeiss Sport Optikai Kft., a DaimlerChrysler Automotive Hungária Kereskedelmi Kft., a Deutsche Lufthansa, a HVG-Orac Lap- és Könyvkiadó Kft. vagy a Sews Komponens Európa Magyarország Kft. Ezzel összefüggésben 2005. első féléve során egyre több cégnél került bevezetésre a 2004 szeptemberében bemutatott, a NEXON termékportfolió zászlóshajójának számító nexONBÉR. Az új ügyfeleknél történő bevezetéssel párhuzamosan a meglévő ügyfélbázisnál is folyik a korábbi, BERENC rendszer nexONBÉR-re történő átállítása.

A félév folyamán szintén kiemelkedő eredményeket ért el a vállalat oktatási üzletága. A 2004. januárjában alakult nexONEDU 2005. március közepén akkreditált felnőttképzési intézménnyé – és több területen vizsgaközponttá – vált, így a hallgatók az akkreditált programok esetében áfa-mentességet élveznek, illetve a tanfolyamok után a résztvevők akár 60 000 forintos személyi jövedelemadó kedvezményt vehetnek igénybe. A nexONEDU képzéseit ezen kívül nyilvántartásba vette a Fővárosi Munkaügyi Központ, így a 3 napnál és 15 óránál hosszabb időtartamú tanfolyamok a szakképzési hozzájárulás terhére elszámolhatóak.

A NEXON a humáninformatikai outsourcing és az oktatás területén elkönyvelt növekedése mellett negyedik helyezést ért el a Hewitt Inside Közép-Európa vállalataira kiterjedő Legjobb Munkahely-felmérésében. A cég így nem csupán egyike a legdinamikusabban növekvő hazai informatikai cégeknek, hanem az egyik legjobb csapattal és belső összetartással rendelkező magyar vállalat is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!