Specker Balázs

10 millió legyártott Sony PSP - karácsonyi gigacsomag

Rekordmennyiségben fogy a Sony PSP a világminden táján, a cég pedig kihasználva a fokozott érdeklődést, karácsony előtt piacra dobja PSP Mega Packját, amiben 1 GB-os Memory Stick Duo is lesz.

A Sony Computer Entertainment bejelentette, hogy az ünnepi bevásárlásokra koncentrálva egy PSP Giga Packkel is igyekszik majd lenyűgözni a vásárlókat már novembertől elejétől. A PSP Giga Packje alapvetően ugyanazokat fogja tartalmazni, mint a Value Pack: a hordozható konzolt, hálózati adaptert, akkumulátort, fejhallgatót távvezérlővel, védőtokot, törlőkendőt és egy Memory Stick Duót.

A csomagban a szokásos 32 MB helyett már egy 1 GB-os memória lesz, erre utal a nem túl fantáziadús Giga elnevezés is. Emellett még egy PSP-tartó is helyet kap a dobozban egy USB-kábellel egyetemben, ami az asztali számítógéphez történő csatlakozást segíti elő. A Giga Pack 299,99 eurós (körülbelül 75 ezer forint) áron lesz kapható Európában.



Úgy tűnik, jól számoltak azok a játékosok, akiknek volt türelmük kivárniuk az ünnepeket. Ezért a plusz időért, na és persze még 40 euróért (körülbelül 10 ezer forint) 968 MB-tal több memóriához jutnak hozzá, ami már alkalmas lehet zene és film tárolására is. Az új Memory Stick Duo külön is kapható lesz. Az új szett mellett a cég azt is közölte sajtóközleményében, hogy péntek reggelig 10 millió PSP egységet szállítottak le világszerte. Az elmúlt 10 hónap eredményével a PSP minden idők leggyorsabban fogyó Playstation konzolja lett.

Japánban és Ázsiában a 2004. december 12-i indulása óta 3 millió darabot szállítottak le a "nem csak játékgépből", Észak-Amerikában 2005. március 24-e óta 4,47 millió példányt került a boltokba, míg Európában 2,53 millió darabra rúg az eddigi eredmény a 2005. szeptember 1-i megjelenés óta. Ez év szeptemberéig mintegy 183 szoftver jelent meg a hordozható konzolra, a játékeladás pedig elérte a 19,6 milliót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NuCLEARScoRp #30
    A kivétel erősíti a szabályt!
  • Amadeoo #29
    Na akkor elmondom a sok okoskodonak akik azt hiszik, hogy nem fogy belole!: Mar kb amiota Londonban vagyok(11 hete) vadaszok egy PSP-re es alig lehet kapni mert mindenhol keszlethiany van belole!!! Ezenkivul felszallok a metrora es szinte nincs olyan kocsi a metron ahol ne lenne valaki kezebe egy PSP! A filmeket 10 font koruli aron adjak hozza es iagazabol sztem ez egy iszonyatosan eltalat konzol! A sok hulye meg vegye elo otthon a kis teniszes kvarcjatekat es elvezkedjen rajta!
  • FecaA #28
    Szerintem + játékra a konzol a legmegfelelőbb! Akkor szidjátok a konzolt, ha láttatok xbox-os forzát + ps2-es GT4-et + Tekken 5-öt! Pc-n ilyen talán 5 év múlva.....
  • onimusha #27
    hogy a rákba jön ide a pc+konzol? ez egy handheld, hasonlítsd inkább a ronda Nintendo DS-hez
  • onimusha #26
    ember láttad már működés közben? vagy te az sg-s kép alapján vagy ilyen okos ?
  • Manoi #25
    Akkor sem kell a cucc, ha 20 ropi lesz.
    Minek? Ez sem más mint egy kvarcjáték!
  • Dzson #24
    Cheapboy-ra ne halgassatok, hardcore nintendo fan, és veszélyben érzi a kis kedvenc nintendo ds-ét. :)))))
  • dokar #23
    Ebben most egyet értek veled.
  • MacrosTheBlack #22
    Ez igaz, viszont a PSP már indulásként se a PC versenytársa. Majd a PS3.
  • NuCLEARScoRp #21
    A Konzol olyan mint a levespor... hasonlít az igazi leveshez, de mégsem az... pc a király!!