MTI

OECD: Magyarországon a legdrágább a telefonálás

A fejlett országok közül az ausztráliai háztartások számára a legdrágább az otthoni telefon, ennél már csak Magyarországon kell többet fizetni - idézi a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) elemzését az The Australian című lap.

Az OECD megállapítja: egy átlagos ausztrál háztartás vezetékes telefonszámlája - beleértve a mobil- és a nemzetközi hívásokat is - évente 975 dollár. Ez 50 százalékkal több, mint Nagy-Britanniában, és 25 százalékkal több az OECD-tagországok átlagánál. A nemzetközi és mobil hívásokat nem számítva az átlagos telefonszámla Ausztráliában évi 396 dollár, a fejlett országok közül a legmagasabb.

A vállalatok számára felszámított telefondíj is általában magasabb, mint a legtöbb iparilag fejlett országban, kivéve Magyarországot, Japánt és Mexikót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • atys2 #8
    "Pedig milyen jó volt amikor a MATÁV állami volt. Alig kellet 10-15 évet várni egy vonalra, sőt később már fél év alatt el intézhetted, ha rokonod dolgozott a MATÁV-nál. Adják vissza a MATÁV-ot az "embereknek"!"

    viszont nem is fizetett egy atlagos csalad a telefonszamlara, a havi jovedelmuk tizedet. ugye?
  • BENCZIK #7
    Pedig milyen jó volt amikor a MATÁV állami volt. Alig kellet 10-15 évet várni egy vonalra, sőt később már fél év alatt el intézhetted, ha rokonod dolgozott a MATÁV-nál. Adják vissza a MATÁV-ot az "embereknek"!
  • kicsizoz #6
    Úgy látom, te nagyon gyorsan felejtesz, amikor a MAtáv még álami tulajdon volt csak a veszteséget termelte... Vagy azt szeretnéd, hogy egy telkó cég után is finanszírozzon veszteséget az álam minden évben? lást posta, máv, malév.....
    Most legalább fizet adót és nem a politikusok nyúlják le a lét, hanem egy német cég, őszintén szólva ettől kevésbé fordul fel a gyomrom... ők legalább nem próbálják elhitetni, hogy ez nekünk jó :)
  • mrzed001 #5
    A politikát hagyjuk ki ebből. 98-ban ugyanezeket szajkózták, aztán elherdálták majd a teljes elektromos ipart.
    Arról nem is beszélve, hogy a szépen zuhanó infláció esetleg megint felmenne 10-12%-osra, persze ezért is csak a büdös komcsik lennének a hibásak
    Szóval szerény véleményem szerint ne keverjük bele a politikát :)
  • szombi #4
    Az nagyon jó volna, ha jövőre Fideszék ,,visszakérnék'' a matáv-ot!!!
    Akkor DT is rendbe jönne anyagilag, drasztikusan csökkennének az árak, növekedne a minőség,
    még cash-t is termelhetne az államnak, és nem lenne akkora államadósság...
    Vesszen a DT! ,,Screw you guys, i'm goin'g on!''
  • mrzed001 #3
    Hát, valamiből fizetni kell a DT veszteségét, és a németek olcsó telefon-internet költségeit
  • [HUN]PAStheLoD #2
    Ezt eddig is tudtuk ..
  • GodBadka #1
    És ha hozzávesszük, hogy a telefonszámla ott valószínűleg a jóval több mobil és távolsági hívás következtében olyan magas, még elkeserítőbb a magyarországi statisztika.