Berta Sándor

1300 német fájlcserélő ellen indult eddig eljárás

Amint az a Német Zenei Ipari Szövetség most nyilvánosságra hozott jelentéséből kiderül, idén január és június között három százalékkal, összesen 900 millióra nőtt a fájlcserélő hálózatokon elérhető, illegális zenei kópiák száma. E hat hónap során azonban 12 százalékkal nőtt a szélessávú internethozzáférések száma az országban, így a növekedés véleményük szerint elhanyagolható.

Ráadásul az illegálisan letöltésre kínált zeneszámok és zenei albumok száma már tavaly is mérséklődött. A szakmai szervezet adatai szerint amíg 2003-ban még összesen 600 millió illegális zenei kópia volt letölthető, addig ez a szám 2004-re 382 millióra csökkent. A BVPW szakemberei azt remélik, hogy ez a folyamat az idén is folytatódni fog.



A szövetség adatai szerint mióta Németországban harcot indítottak a fájlcserélők ellen, összesen 1300 személy és csoport ellen folytattak a hatóságok eljárást. A felelősségre vont fájlcserélőknek eddig átlagosan 4000 euró kártérítést kellett fizetniük, míg kirívó esetekben előfordult 15 ezer eurós kártérítés is. "Az illegális zenefájlokat az internetre fel-, illetve onnan letöltő fájlcserélők elleni jogi eljárások a jövőben fontos részét képezik a szövetség munkájának" - nyilatkozta a de.internet.com német online híroldalnak Hartmut Spiesecke, a BVPW szóvivője.

A fájlcserélők elleni harcot a Nemzetközi Zeneipari Szövetség (IFPI) is folytatni akarja. Az IFPI szakemberei ugyanakkor elismerték, hogy a Németországban letöltésre kínált 900 millió illegális zenei kópia nem azt mutatja, mintha csökkenne a világhálón a fellelhető illegális zenei másolatok száma. Szerintük a negatív folyamat világosan megfigyelhető, és a helyzet romlására lehet számítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PityBull #24
    "Ha lenne ilyen program, akkor leszopnam magam allva :)"

    Ha sikerülne neked ez a mutatvány, akkor mindenképpen rögzítsd valahogy és tedd fel a netre!
    Szerintem egy ilyen akrobataszámmal komoly sikert aratnál...
  • Hunreal #23
    Pedig geco, biztos van valamilyen kiskapu :D
    Mindegy feltalálom ezt a csodaátalakítós programot és király leszek :D
  • irkab1rka #22
    Az átalányadó meg igen brutális ötlet. Én szeretném, ha minden eladott liter benzin után kapnék 1 forintot. Csak mert.

    Az előadóknak semmi, a bandának, akik rászálltak a médiabizniszre meg már a GDP százalékára fáj a foguk?

    Hunreál, nőjj fel.
    PyRex, mennyé dógozni vaz :) délelőtt 10-kor mit keresel a fórumban??? :))))
  • smv #21
    Az olyan programot ami átalakítja a kódot egy kissebbre és úgy húzhatod le tömörítőnek hívják. :D Pl zip or rar vagy tar.gz :) De attól még ugyan úgy illegális. Pedig itt is a kód átalakítódik teljesen nem is azt húzod le, és a másik oldalon újra összerakódik. Vagy tévedek?
  • [HUN]Stanlee #20
    Az atalanyadorol: a nemeteknel van egy olyan kezdemenyezes, hogy ha valaki pl flatrate-t vasarol, korlatlan letoltessel, akkor legyen 5€-val tobb a havidij, de akkor ne szoljon senki erte, ha letolt zenet, filmet, programot. Osszak ezt szet a jogvedo szervezetek maguk kozott. ha azt nezzuk, ez nem kis penz ha csak 1 millio Dsl elofizetovel szamolunk, eves szinten igy is 60millio a semmiert. ez mindenkinek jo megoldas lenne.
  • raingun #19
    lassan ez is egy átalányadó lesz.
  • xnorbix #18
    Jólenne itthon tisztázni a jogi szabályozását a másoltható dolgoknak. Jelenleg nagyon ellentmondásos a jogrendszer...

    http://maci.org.hu/
  • Picivizipaci #17
    Kiváncsi lennék mikor fogja megtámadni és tökretenni ezeknek a szemeteknek a homelapjait? ( Önkéntesek kerestetnek!!)
  • h4x0r #16
    Ha lenne ilyen program, akkor leszopnam magam allva :)
  • Hunreal #15
    Oké, de mi lenne ha lenne egy olyan program ami ezt kiküszöbölné. Ez jogilag ütközne, hiszen nem az eredeti zeneszámot töltöd le, hanem egy sokkal rosszabb minőségű midi-s csodát.