Specker Balázs

Ropert Murdoch az internetre is kiterjeszti hatalmát

Murdoch cége, a News Corp. 580 millió dollárért (kb. 120 milliárd forint) vásárolta fel az Intermix Mediát, amely többek között az Egyesült Államok ötödik legnézettebb weboldalának, a MySpace-nek is a tulajdonosa.

A Rupert Murdoch vezette News Corp. megtette első nagyobb internetes beruházását. A médiamogul bízik abban, hogy a szintén tulajdonában lévő Fox TV honlapjának látogatottságát is növelheti beruházása révén - olvasható a BBC Online oldalán. Az Los Angeles-i Intermix 2005 áprilisáig 79 milliós dolláros (körülbelül 16 milliárd forint) bevételt könyvelhetett el, a tavalyi 52,9 millió dollárral (körülbelül 10,5 milliárd forint) szemben. A tiszta nyeresége 4,5 millió dollárra (körülbelül 900 millió forint) rúgott, a múlt évben még 13,1 millió dolláros (körülbelül 2,62 milliárd forint) veszteséget termelő cégnek - írja az IT World.

Júniusban az Intermix arról adott hírt, hogy a New York-i Államügyészség Internetes Hivatalával egyezségre jutott adware terjesztéssel kapcsolatos perében. A megegyezés értelmében, az Intermixnek 3 éven keresztül mintegy 7,5 millió dollárt (körülbelül 1,5 milliárd forint) kell fizetnie New York államnak, és végleg fel kell hagynia adware terjesztésével, webes átirányításaival, eszköztárjaival.

"A News Corp az Intermix Media bekebelezésével több mint megtriplázhatja elérési lehetőségeit az amerikai internetezők között " - nyilatkozta Eric Hunter, a ComScore interenetes tanácsadó cég alelnöke az InformationWeek honlapján. "Azzal hogy a News Corp kezébe került a MySpace, vezető szerephez jutott a társadalmi hálózatépítés területén és a tizenévesek körében is egyre népszerűbb lehet."

A MySpace - mely alig két éve indult útjára - a ComScore szerint az ötödik leggyakrabban látogatott domain. Az oldal, mely elsősorban a tizenéveseket és az ifjabb felnőtteket célozza meg, szolgáltatások tucatjait - blogokat, azonnali üzenetek küldését, e-mailt, zenét, fényképalbumokat, csetszobákat - kínálja. A MySpace - és még vagy 30 honlap - mellett a játékokat és egyéb szórakozási formákat kínáló Grab.com is az Intermix tulajdonában van - derült ki a News Corp sajtóközleményéből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!