MTI

14 500 embert rúgnak ki az IBM-nél

Az IBM széleskörű átalakítási programja részeként 14 500 munkahelyet szüntet meg, és ebből 70 százalék az európai munkahelyeket érinti - közölte Mark Loughridge, az IBM pénzügyi igazgatója. Magyarországot a leépítés nem érinti - mondta az IBM Magyarország illetékese.

Az óriásvállalat már májusban bejelentette, hogy összesen mintegy 13 ezer állást számol fel, döntően európai munkahelyeket, és az átalakítás a 180 ezer alkalmazottat foglalkoztató szolgáltatói részlegeket érinti. Júniustól július közepéig az IBM-től 8 ezer alkalmazott távozott.

Hétfőn az IBM a vártnál nagyobb negyedéves adózott eredményről és bevételről számolt be. Második negyedévi adózott eredménye 1,83 milliárd dollár, részvényenként 1,14 dollár lett az egy évvel korábbi 1,74 milliárd dollár, részvényenként 1,03 dollár után. Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 1,12 dollár volt, ami felülmúlta a szakértők által várt 1,03 dollárt. A cég második negyedévi bevétel 4 százalékkal 22,3 milliárd dollárra bővült, meghaladva az elemzők véleményének az átlagában szerepelt 21,92 milliárd dollárt.

Az IBM Magyarország illetékese elmondta: Magyarországot a leépítése nem érinti, sőt, most is tart az a folyamat, amelynek során a társaság több száz munkavállalót vesz fel szolgáltatói tevékenység végzésre.A leányvállalat közölte azt is, hogy a cég tevékenységének átszervezése és a leépítés révén az idén a második félévben 500 millió dollárt, jövőre pedig 1,3 milliárd dollárt takarít meg világszerte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #2
    ha elolvasnád a cikket, az is ezt irja...
  • Cleawer #1
    ugyhallottam hogy az IBM csak Mon gyárt vmilyen adattárolót ,és egy ideig nemfogja buzerálni a magyar részlegét.