Specker Balázs

Új hónap, új Windows-javítások

A Microsoft elérhetővé tette szokásos havi patcheit a Windows-felhasználók számára. A cég szerint operációs rendszerük két olyan biztonsági hibáját javítják ki, amelyet a hackerek előszeretettel használnak ki nap mint nap.

Az egyik hiányosság a Color Management Modult, vagyis a színkezelésért felelős összetevőt érinti, a másik javítást pedig a JView Profilerhez, a Microsoft Java Virtual Machine részéhez adták ki. A válallat szerint ezen gyenge pontok kihasználásával akár a teljes uralmat át lehet egy PC fölött - olvasható a TechSpot oldalán. "A behatolók már egy jó ideje használják a JView Profiler hibáját arra, hogy trójai vírusokat töltsenek le és telepítsenek föl áldozatuk gépére" - mondta Dan Hubbard, a Websence Security Labs vezérigazgatója. A trójai programok segítségével az internetes bűnözők távolról irányíthatják az eltérített PC-ket botnetnek nevezett hálózataik részeként, amelyben a felhasználóknak fogalmuk sincs arról, mire használják fel gépeiket.

A fent említett két Windows-hiba a Microsoft havi rendszerességű jelentésében látott napvilágot. Egy harmadik patch a Word 2000-re és a Word 2002-re, valamint a Works csomagban található Word verziókra vonatkozik. Az Office 2003-mal érkező verziókat nem érinti a probléma. A javítás a Word font elemzőjén lévő lyukakat foltozza be, amelyeken keresztül eddig az internetes támadók programokat futtathattak le a fertőzött gépeken - írja a PCPro.

A tegnapi frissítések a Microsoft "Foltozó Keddre" keresztelt havi rendszerességű hibajavító hadjáratának részei. A most kijavított hibák nem voltak olyan nagyszabásúak, mint az előző hónapban, amikor is a Windows felhasználók majd egy tucat javítás közül válogathattak, hogy orvosolhassák operációs rendszerük megannyi gyengeségét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gregorius #47
    Azért volt, mert a maga alacsonyreptű süllyedésének sorai között remekül kiolvasható a megelőzés és a javítások, mint alapvető stratégiai különbségek, és amelyek évek óta békíthetetlen ellentéteket szítanak az elvakult felhasználók köreiben. A vitának magának nem sok értelme van, hiszen győztes nem kerülhet ki belőle, de személyiségi jegyek felfedésére tökéletesen alkalmas.
  • Gregorius #46
    Ki akar itt fair lenni? Ha fair akarna lenni az ember, már ott leragdna, hogy ott derül ki a több szarság, ahol többet nyomják a cuccot.
    És kinek jutna eszébe olyan rendszert feltörni, amit nem használ senki.
    De ki akar itt fair lenni?

    Más felől pedig, ha valaki világuralomra tör, az viselje el a fikázást!
  • Gregorius #45
    Most itt az a bajod, hogy ritkán, vagy hogy sűrűn javít?
  • Gregorius #44
    De azért azt is írd ide nyugodtan, hogy 2G RAM-od van egy 3000MHz-es masina alatt.

    Nekem is körülbelül a felére lassult fél év alatt a gép, de nem vészes. Nem halok bele.
  • Gregorius #43
    Valamit valamiért.
  • Gregorius #42
    Te jártál ez esetben jól.
  • Gregorius #41
    Nekem sajna szét-chess-te az explorert ez a javítás. A WMP minden kb második videó lejátszása után lefagy, kinyom valami angol hibaüzenetet a tök magyar WMP és XP telepítéssel, és újraindítja az explorert.

    Persze várom megint annak az okostojásnak a válaszát, aki bizonygatja, hogy a WMP nincs lépten nyomon a "kernelbe" integrálva, és hogy mekkora baromság volt az a WMP nélküli kiadás.
  • RpPRO #40
    Ujabb szokasos okoskodasok, anyazasok es persze a linux is elokerult. Grat. Abba ne hagyjatok.
  • FTeR #39
    mert akkor nem írnál ekkora baromságokat, azé.
  • yvorl #38
    Hát ennek a vitának vagyminek ezen a színvonalon semmi értelme nem volt...