Gyurkity Péter

13 hibát javít a Windows következő frissítése

A Microsoft közleménye szerint a Windows XP operációs rendszer soron következő frissítése összesen 13 hibát javít ki, köztük több olyan biztonsági rést, amely fontos, vagy kritikus besorolást kapott.

A Microsoft TechNet weboldalon csütörtökön megjelent közlemény a szoftveróriás szokásához híven az ehavi javítócsomag leírását tartalmazza, és egyben figyelmeztet annak fontosságára. A közlemény szerint a javítócsomag összesen 13 hibát küszöböl ki az operációs rendszerben, és egyéb Microsoft alkalmazásokban. Ezek között megtalálhatjuk az Office, illetve a Visual Studio kritikus hibáját, valamint egy hasonló besorolású biztonsági rést, amely magát az operációs rendszert, valamint a Windows Media Player és MSN Messenger alkalmazásokat is érinti. A javítócsomag emellett kijavítja a .Net Frameworkben található súlyos, valamint a SharePoint szolgáltatást érintő közepes biztonsági hibát.

A vállalat számára rendkívül fontos, hogy az új javítócsomag kedvező fogadtatásban részesüljön, hiszen az elmúlt hetekben több alkalommal is kritikával illették a cég korábbi javításait, és ismeretlen személyek a Microsoft nevében fellépve kísérletet tettek egy új trójai elterjesztésére. A szóban forgó üzenetet a támadók a Microsoft egyik biztonsági jelentésének álcázták, és a mellékelt állomány megnyitására igyekeztek rávenni a gyanútlan felhasználókat. A levélhez csatolt állomány természetesen nem a társaság javítását tartalmazta, hanem egy trójai vírus, amely futtatását követően beépült a rendszerbe, és egy hátsó kapu megnyitásával igyekezett elősegíteni a sikeres behatolást.

Az elmúlt napokban az orosz Positive Technologies is összezördült a szoftveróriással, miután a cég nyilvánosságra hozta a Windows XP SP2 beépített védelmének általuk felfedezett hibáját. A Microsoft közleménye szerint az eddigi gyakorlatnak megfelelően a most beharangozott javítócsomag a hónap második keddi napján, tehát február 8-án jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Killgore #36
    Írjál jobbat idioten...
  • mrzool #35
    Jah, tényleg más képet kapunk, a vindóz kernel hibák száma konvergál a nullához (nézzük mondjuk az utóbbi 5 évet), míg a 'másik oldalon' ez nem mondható el... Hoppá, szép kis öngólt rúgtál.:)
  • xoraxax #34
    Csak azt felejtitek el mindig, hogy a win hibakat nem igazan lehet oszehasonlitani egy linux disztrib hibaival, mert abban tobb ezer egyeb program talalhato, es a hibajelentesek ezeket is tartalmazzak. Ha csak a kernelt erinto hibakat nezzuk teljesen mas kepet kapunk.
  • mireez #33
    sztem meg te hülye.
  • Hegyikecske #32
    A vindóz akkor is szar...
  • whitehawk #31
    Vagy a rendszergazda ír egy scriptet ami megoldja.
  • HUmanEmber41st #30
    13 javítás=13 kísértet
  • FTeR #29
    a javításaból könnyű visszafejteni a hibát és kihasználni, szal a rendszergazdák nem halogathatnák
  • mireez #28
    sztem meg akkor is adják ki mihamarabb a frissítést...

    Pl: február 8-án update lesz, ezt már tudják a rendszergazdák is meg az sima userek is. tehát ismert bug van a rendszerben. és akár 2-3 hetet is kell várni mire elérhető a fix.
    nade... ha most adják ki rögtön, akkor már minél hamarabb fel lehet tenni, ha meg a rendszergazdák miatt teszik elérhetővé később... és nekik akkor is jó... nem értem...

    egy rendszergazda akkor is betervezhetné ugy, hogy amikor megtudja hogy jönki frissítés majd kedden, akkor menni fog, vagy ha MÁR kiadták a frissítést, akkor betervezi, hogy majd kedden megyek.. nem mindegy? így is tudják már hogy van hiba.
  • FTeR #27
    ha 2 részre bontaná nem lenne értelme az előrejelzésnek, és így nem lenne értelm az ütemezésnek sem.
    a biztonsági cuccok többsége a cégeknél fontos, nem a home júzernek...