CW Számítástechnika

Bloggerek a Longhorn szolgálatában

Hogy beindítsa a Longhorn marketing-motort, a Microsoft előzetes hozzáférést biztosít a Longhorn operációs rendszer példányihoz bloggerek egy csoportjának, akik az új rendszerrel kapcsolatos észrevételeiket naplójukban vezetnék.

Robert Scoble Microsoft Longhorn fanatikus és blogger kezdte el összegyűjteni a nevezéseket "Team 99" csapat megalkotásához, amely a következő - Windows-nak nevet adó - brit-kolumbiai Longhorn Saloon-hoz vezető, 99-es számot viselő útvonalról kapta a nevét. A Team 99 körülbelül 20 emberrel kezdi meg működését, akik a fejlesztők és a "szuper-felhasználók" közül kerültek ki. Minden tagnak titoktartási nyilatkozatot kell majd aláírnia, mivel a nyilvános bejelentés előtt hozzáférnek majd a szoftver egy-egy példányához, és zárolt információkhoz. Bár a Team 99-re nem sütik rá a béta- vagy korai adoptáló-csoport jelzőt, a Microsoft visszajelzéseket fog kérni a csoporttól a Longhorn-nal kapcsolatban. "Megmondják, hol szúrtuk el, és mit csináltunk jól, így mi leszünk a világ legmeghatározóbb bizottsága a Longhorn-na kapcsolatban. - írta Scoble.

A Microsoft szóvivője megerősítette a Team 99 projekt létezését. A szoftver-óriás a múlt héten adta át a Longhorn pre-béta változatát a hardvergyártó-közösségnek, áprilisban pedig a Windows-főnök Jim Allchin indult média-körútra az új operációs rendszer népszerűsítésének érdekében. Michael Cherry, a Directions on Microsoft piackutató cég vezető elemzője szerint az a módszer, hogy bloggereket állít maga mögé a Longhorn reklámozásának érdekében, a Microsoft új, a fejlesztői közösség tájékoztatására irányuló stratégiájának részét képezi. "A Microsoft az utóbbi időben nagyon keményen dolgozott, hogy alternatív megoldásokat találjon az információk fejlesztőkhöz történő eljuttatására. Számomra ez csupán egy újabb kísérlet. A blogger-csoport remélhetőleg olyan emberekből áll majd, akik a saját szemszögükből, a saját igényeiket szem előtt tartva vizsgálják majd meg a Longhorn-t, és a szerzett tapasztalataik megvitatására is képesek lesznek majd."

Egy óriáscég magát megnevezni nem kívánó asztali rendszer-fejlesztő mérnöke szerint a Team 99 tagjainak jelentős befolyása lehet majd a Longhorn további fejlődésére. "Úgy gondolom, hogy ennek a csoportnak elég messzire ér majd a karja ahhoz, hogy valóban változtasson a dolgokon."

A Microsoft 2003 végén mutatta be először a Longhorn-t egy fejlesztői konferencián, azonban a tavalyi év folyamán visszacsavarta célkitűzéseit, hogy reményei szerint még 2006-ban meg tudja jelentetni a rendszert. Ennek érdekében a Longhorn néhány alapvető funkciójának is távoznia kellett, melyek közül talán a WinFS egyesített tároló-rendszer a leginkább említésre méltó. A Longhorn első, szoftverfejlesztőknek szánt hivatalos béta-kiadása júniusra várható. Egy, az IT-szakemberek számára készült második béta-kiadás is tervbe van véve, azonban a Microsoft ennek megjelenésére nem adott meg időkeretet. A második Longhorn-témájú fejlesztői konferenciát szeptemberben fogják

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!