MTI

25% a Sony Ericsson piaci részesedése

Magyarországon az elmúlt évben 2-2,2 millió mobiltelefont adtak el, ebből 25 százaléknyit a Sony-Ericsson - mondta Wágner Tibor, a társaság közép- és kelet európai régióigazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Wágner Tibor elmondta: részesedésük korábban is ezen arány körül volt, mint ahogyan Magyarországon is évente nagyjából ugyanannyi, mintegy 2 millió készülék talál gazdára. Hozzátette: a Sony-Ericsson az eladásokat nézve a második magyar piacon. A vállalat tavaly világszerte 42,3 millió készüléket adott el, 56 százalékkal többet mint egy évvel korábban. A készülékekből több mint négy milliót a keletközép-európai térségben értékesítettek. A vállalat világpiaci részesedése 2 százalékponttal, 7 százalékra nőtt az elmúlt évben.

Az igazgató úgy vélte, hogy a második fél évben Magyarországon is megjelennek a harmadik generációs készülékek, egyelőre azonban csak néhány ezres darabszámban. Hozzátette: technológiaváltás minden bizonnyal csak jövőre következik be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mipi #1
    A SonyEricsson mostanában tényleg nagyon jó telefonokat gyárt. Eddig a legnagyobb dubásuk a T610 meg a T630. Ezek a telefonok most is a legjobbak a K500 meg a K700 is jó. DE az egyszerűk közül a T230 is nagyon jó. Nekem a legelső telefonom T310 volt és meg voltam vele elégedve. Szerintem a NOKIA nem sokáig lessz a csúcson.