Berta Sándor

Ingyenszoftverrel csábít a Microsoft

Egy új program keretében minden olyan felhasználó ingyen juthat hozzá a cég Photo Slide Show 3 nevű szoftveréhez, akinek bármilyen változatú jogtiszta Windows operációs rendszere van.

Új taktikához folyamodik az amerikai vállalat a szoftverkalózok elleni harcban, de persze egyelőre még kérdéses, hogy mennyire lesz sikeres a redmondi szoftveróriás legújabb akciója. Azt, hogy az adott számítógépen tényleg egy legális Windows-verzió található-e, egy külön Genuine Advantage nevű alkalmazás fog meggyőződni. Ez a program a felhasználó beleegyezésével egy ActiveX kiegészítő modult telepít fel az adott PC-re. Az installálás után ez a plug-in azt kéri a felhasználótól, hogy adja meg a számítógépen található Windows operációs rendszer 25 számjegyű, számokból és betűkből álló regisztrációs kódját.

A Microsoft szerint így kiszűrhető, hogy kinek van jogtiszta operációs rendszere és kinek nem. A szoftveróriás egyébként nem kevesebbet állít, hogy sok felhasználónak fogalma sincs arról, nem jogtiszta szoftvert használ. Az azonosítótesztet már egy hónapja elvégezheti bárki, a Photo Slide Show 3 azonban csak hétfő óta jár a tesztet sikeresen teljesítők számára.

Az amerikai vállalat által nyilvánosságra hozott adatok szerint az eltelt egy hónap alatt eddig 800 ezren ellenőrizték le ilyen módon számítógépük operációs rendszerének jogtisztaságát. Azt ugyanakkor a cég nem közölte, hogy a 800 ezer PC-ből hányon volt nem jogtiszta szoftver. A redmondi szoftveróriás képviselői ugyanakkor jelezték: mindenki megnyugodhat, annak sem kell a jövőben retorzióktól tartania, akinek a számítógépén "véletlenül" a Windows operációs rendszerek valamelyik változatának illegális másolata van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • intrex #16
  "A redmondi szoftveróriás képviselői ugyanakkor jelezték: mindenki megnyugodhat, annak sem kell a jövőben retorzióktól tartania, akinek a számítógépén "véletlenül" a Windows operációs rendszerek valamelyik változatának illegális másolata van."

  .. Aha. Csak ki hisz ennek a microsoft nevű cégnek? Minden nap derülnek ki hibák, problémák a termékeikkel kapcsolatban, szerintem az MS fanatikusokon kívül senki nem hisz nekik. :))
 • GABOR16 #15
  Még a sulimban sincs jogtiszta XP (nem futja az Oktatásügyi Minisztérium álltal adott pénzből).
 • dez #14
  A nevéből ítélve egy képnézegető lehet.
 • Axon #13
  Mi ez a Photo Slide Show 3? A munkahelyemnek van jogtiszta winXP-je így le tudom húzni ha érdemes. Ha érdemes?
 • Tetsuo #12
  Billék egyáltalán nem buták, minket néznek annak. És tudod mit? A 6,5Mrd emberből biztos akad jópár aki beveszi nekik..
 • Frank99 #11
  nézz meg egy mostani magyar video-t, dvd-t.

  "a lopás bűn, és stb."

  undorító.
 • Frank99 #10
  ezer program van ilyen, egy jó részük freeware.

  hülyék ezek.
  majd ha a Longhort adják azért ingyé, mert van egy XP-m jelentkezem.
  gondolom a sok hülye amerikai ment, mert ingyen van.

  de nem csodálkoznék, ha a magyarok is sorban állnának :-)))
 • fapapi #9
  baze nem semmi nem is tok letezni enelkul a sokfunkcios program nelkul :)
 • Razgon #8
  Ez UltraLOL. Szerintem könnyen lehet hasonló(vagy jobb) programokat találni a neten, amelyek ingyenesen használhatóak.

  Egyre butábbak billék...

 • Ginoo #7
  LOL